Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość in-flagranti

śliczna dziewczynka o imieniu...

Polecane posty

Gość in-flagranti

no cudo dziś spotkałam, w niebieskim wózku, aniołek, marzenie!!! mama, 19latka po solarium uśmiecha się i mówi: samanta! :O

Gość Lilou_28
Spokojnie, ja pracuję w przedszkolu. Aktualnie posiadamy na stanie: Wanesę i Brajanka oraz Lindę.

Gość Smutna córka
Moja będzie Kaja(aktualnie 24 tydzień ciąży)..... Ja pracuje z dziecmi jako instruktor karate i powiem wam że mamy takie dzieci w sekcji: Ksawier Jessica Brunon Stefania Jokasta Feliks Vivienne Roland Mieszko :D

Gość gość
Już oceniłaś pannę solarkę młodą mamusię ,co może nadać dziecku durne imię .Otóż mam w rodzinie kuzynkę ,dziewczyna a właściwie kobieta bo ma 32 lata ,prawniczka , ,mąż prawnik ludzie na poziomie ,nazwisko pospolite jak wiele w Pl nadali córce imię Selena ,od Seleny Quintanilli Perez,bo moja kuzynka zafascynowana ową panią była .

Gość Smutna córka
nie wiem nawet czy dobrze wszystko napisałam:D

Gość Smutna córka
Selena jest też Gomez od sławnego Justina Biebera czy jakos tak:P Więc może to był prawdziwy powód:P?

Gość gość
No i masz z tym jakis problem autorko? Co Ciebie to w ogole obchodzi jak kto dal na imie swojemu dziecku? Dotyczy Cie to w jakims chociaz malenkim stopniu? Nie!!! Wiec zyj i daj zyc innym nie wtykaj nocha w nie swoje sprawy.Dla Ciebie najwazniejsze powinno byc Twoje dziecko i to jak Ty je nazwalas lub nazwiesz.W Polsce to wscibstwo i obgadywanie innych nigdy sie chyba nie skonczy.

Gość gość
Akurat chodzi o Seleny Quintanilli Perez bo kuzynka ma jej plakaty w garażu ,płyty i nas uracza jej muzą na imprezkach ,my już jesteśmy przyzwyczajeni do imienia małej ale dzieci i ciotki te starsze wołają do niej ela ,elka a kuzynka się wścieka .

Gość Smutna córka
Zapomniałam o jednym: Znajomi w sumie bardziej męża niż moi nazwali syna ROCH :D A jak się zapytał mąż jak zdrobniale mowic to imie...ona rzekła :Roszek:P

Gość gość
I co w zwiazku z tym?

Gość gość
Polacy sa bardzo zakompleksionym narodem. Imiona typu Brian, Vanessa, Linda czy Samantha sa zupelnie normalnymi, czesto nadawanymi imionami w krajach anglojezycznych, zreszta nie tylko. Imie jak imie.

Gość gość
Nie rozumiem autorki...to niby niepodoba sie? Bardzo sliczne imie Samanta. O co chodzi? O matke, co chodzi do solarium? Bo nie rozumiem....moze chodzi Ci o inteligencje, ale samej Ci jej brak, skoro oceniasz ludzi po wygladzie...Bardzo piekne imie

Gość gość
roch-to swietne imie, a zdrobnienie jest cudne - roszek :)

Gość nie rozumiem o co chodzi z tym
Rochem ? to stare imie moj wujek ma owe no i ?

heheh, tak się zastanawiam: tyle szumu w sprawie nadawania polskim dzieciom imion typu Samanta, W(V)anessa, Brajanek, Alanek itd. Padł komentarz, że nie są to imiona dziwne, a raczej popularne w krajach anglojęzycznych. hmmm a może tak poszukajmy czy jakiś angol nadał swojemu pierworodnemu: Kazimierz, Przemysław czy Stanisława ;) no zasada taka sama nie ?

Gość gość
prawda jest, ze tego typu imiona nadaja ludzie o niskim poziomie inteligencji, obycia, kultury. Nie mowie, ze wszyscy, ale gdy slysze na placu zabaw: Nikola! Alan! Ksawier! Wanesa! to w 99,9 % mamusia jest tleniona solarka z wyskubanymi brwiami w cekinowej bluzeczce, a tatus, o ile takowy jest, dresiarz z niezbyt udanymi tatuazami na lydkach.

Gość gość
Ja się spotkałam ostatnio z imieniem Klemens jak to zdrobnić klemensik

Gość gość
lepiej Klemens i Roch niz Brajan i Majkel

Gość gość
Klemens = Klimek

Gość gość
To prawda Michał i majkel to to samo więc w Polsce ładniej brzmi Michał

Gość gość
wlasnie, smieszy mnie to zangielszczanie imion, Majkel zamiast Michal, Inez zamiast Agnieszka, Sonia zamiast Zofia, Miszel zamiast Michalina itd. Zalosne.

Gość gość
Mój mąż ma na drugie imię Klemens po dziadku i zawsze jak wspominają to mówią dziadek Klimek to i tamto

Gość gość
do kogos z gory - a co jest zlego w Feliksie i Stefanii?

Gość gość
yyyy a skąd wiesz, że mamusia ma 19 lat? I o czymś to świadczy? Ja też chodzę do solarium, mam 28 lat, jestem po studiach i nazwałam dziecko Anna. To już jestem fajną mamą??

Gość gość
yyyy a skąd wiesz, że mamusia ma 19 lat? I o czymś to świadczy? Ja też chodzę do solarium, mam 28 lat, jestem po studiach i nazwałam dziecko Anna. To już jestem fajną mamą??

Gość gość
nie:P Bo chodzisz na solarium :P I wygladasz pewnie jak 19-stka :P

Gość gość
Sliczna dziewczynka,a imie bezproblemowe-i w pisowni,i w wymowie.

Gość gość
okropne tak jak waneska:)