Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Komu też lewo starcza od wypłaty do wypłaty?

Polecane posty

Gość gość

jak sobie radzicie, co jecie, gdzie kupujecie?jaki macie miesieczny budżet? porozmawiajamy, tylko bez wyzwisk,ze ktos inny ma gorzej:)

Gość gość
u mnie 2400 na 4 osoby, 600zł oplaty domowe, 200 paliwo, zostaje 1600 na wszystko inne, cienko:(

Gość Smutna córka
3000 na dwoje, plus dziecko w drodze. Nie narzekam ale nic nie kupuje sobie...aby tylko oszczędzac i oszczedzac...paliwo(gaz) 100 miesięcznie.Telefony 50 miesięcznie, opłaty jakies 500zl. Jedzenie z 500 bo nie mieszkamy sami i się rozkłada jakos tak...oprócz tego te 300 się rozejdzie na cos i reszta odkładana na konto...do d**y takie zycie

Gość gość
3000zł na dwoje to dużo...

Gość gość
pewnie ze 3 tys to duze zgadzam sie z powyzszym wpisem chyba ze chcecie zyc w luksusie:O

Gość gość
My mamy 4000,czasem ciut wiecej na troje Bez duzych kredytow,jakis jeden maly tylko Nic nie odkladamy..

Gość mam29latmaz30
Dwoje dorosłych i dziecko. 14 500zł miesięcznie. Kredyt 3400zł . Generalnie nie odmawiamy sobie przyjemności, ale oszczędzamy regularnie. Każda premia na lokatę. Dodatkowo w miesiącu choćby nie wiem co się działo odkładamy minimum 6 tys na lokatę.

Gość gość
11tys na 3os (czwarta w drodze) i dwa psy... I tez brakuje :o rachunki, hipoteka, 2 auta, zawsze jakies nieprzewidziane "wypadki" i znika momentalnie. Najgorsze ze oboje z mezem tak sie dobralismy, ze zadne z nas nie umie oszczedzac. Jak mamy to sobie nie odmawiamy...a jak nie mamy to siedzimy w domu :D

Gość gość
zaczyna byc coraz ciekawiej :P

Gość gość
3200 na dwie dorosle osoby. rachunki to jakies 800-900zł reszta to paliwo i zarcie. staram sie odkladac jakies 300-400zl co miesiac by kupic jakis wymarzony prezent mezowi na urodziny i odlozyc na wakacje (staramy sie bez kredytow zyc) ale ciezko jest. gdybym nie odkladala bez niespodziewanych wydatkow na samochod np. zylibysmy spokojnie ani nie zalujac na wszytsko ani nie szastajac, a z tym odkladaniem dwa tygodnie w miesiacu to prawdziwe biedowanie na zupach i kromkach z wyrobami seropodobnymi :O

Gość krotkapilka
miedzy 10 a 15 tys. mamy wlasna firme ale mamy tez zapierdziel Dzieci nie mamy i nie chcemy miec

Gość gosc z anglii
96 % polakow tak ma!! bida az piszczy

Gość gość
A drugie 98% kafeterian wyjedzie w tym roku na zagraniczne wycieczki....:)))

Gość gość
heheh to ja mam 477 zł na roczne dziecko i czasem mi nie starcza :D nie wiem czy to maja niegospodarnosc czy za duzo kupuję :0

Gość gość
oprócz tego że mam 477 zł (zasilek wychowawczy+zasaiłek rodzinny) to mąż zarabia jakieś 2.500 zł. z czego 200 zł oddajemy na opłaty bo mieszkamy z rodzicami 100 zł na paliwo i 300 zł na jedzenie.. resztę odkladamy bo się budujemy :D

Gość gość
Tak narzekacie, a zadna d*pska nie ruszy, zeby isc do pracy (pisze do niepracujacych), bo z dzieciakiem do 18stki w domu musi siedziec :o

Gość gość
ja nie narzekam, bo tez dużo odkładamy, min. 5tys(mając kredyt i leasing) ale oboje firmy mamy

Gość gość
ja pitole, temat był komu ledwo starcza, a tu gwiazdy muszę się pochwalić że 5tyś odkładają :D

Gość gość
2500tys i dostajesz wychowawczy?

Gość gość
a jak, trzeba pokazac nieudacznikom,ze można dobrze zyc:D a nie tylko zalic się na kafe:D

Gość gość
maz na lewo pracuje i dlatego mam wychowawczy i inne zasiłki:)

Gość gość
u nas tez teraz jest kiepsko, niby mało pieniędzy nie zarabiamy, ale chcemy szybko kredyt spalcic i nic nie odkładamy, dosłownie nic, co zostanie idzie na kredyt, ale za 2 lata go spłacimy, a potem zaczniemy odkladac, z samej raty będzie 2500 zostawac

Gość gość
mam niecale 2000, zostaje nam 1200 na jedzenie, chemie jakies ubrania dla dzieci, ciężko jest

Gość gość
My mamy 3 tys na 2 dorosłe osoby plus dziecko w drodze. Kredyt 600zł, na szczęście do lutego spłacimy, rachunki tylko za prąd i kanalizacje bo mieszkamy w domu, wodę mamy ze studni. Starcza na życie ale bez luksusów a teraz jeszcze staramy się odkładać na dziecko które przyjdzie na świat w sierpniu

Gość upadła pani husteczka
My mamy 2800-3400 na 2 osoby plus dziecko w drodze. Kilka razy do roku premie (w łącznej kwocie wychodzi na rok ok 2500 zł premii). Ciężko jest. Dużo kasy idzie na lekarza i badania w związku z moją ciążą. Mieszkanie i opłaty 1100 zł. Na ropę idzie w miesiącu 500 zł. Reszta zostaje na jedzenie plus nasze wydatki i wiadomo trzeba coś maluszkowi kupić.

Gość gość
zarabiam 1700, jestem sama, lacznie 800 idzie na opłaty, za 900 musze przezyc jakies 200-300zł czasem odloze

Gość gość
Do tej na wychowawczym,maz zarabia 2500 i to na czarno,a wy chcecie sie budowac,z czego utrzymacie ten dom?jacys bezmyslni jestescie

Gość gość
nie interesuj się, tyle lat tak zyjemy wiec da się, maz wyjezdza zagranice za pol roku wiec damy rade:) spokojna twoja poczochrana:D

Gość gość
my, juz po wszystkich opłatach na życie mamy 1200, 1 dziecko drugie w drodze wystarcza nam ale też nie wydajemy na niepotrzebne rzeczy