Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wytłumaczy mi ktos w końcu ?

Polecane posty

Gość gość

a wiec czy wytłumaczy mi ktos w końcu czy w DNI PŁODNE mozna zajsc w ciaze czy tylko podczas owulacji (jajeczkowania) chodzi mi o to czy np: 2 dni przed owu mozna zajsc .. wiem ze bd pisac dni płodne to zanczy ze tak ... tylko chodzi mi o to czy tylko w dzien owulacji moze sie plemnik w jajeczku zagnieździć i jechac 5 czy tam 7 dni do zapłodnienia ... prosze o mądre odp . Jeśli cos nie zrozumiałe to sprostuje .. :)

Gość 123GOCHA
chyba logiczne, że może dojść do zapłodnienia wtedy, jak pęknie pęcherzyk, więc właśnie w owulkę :) tyle tylko, że w czasie dni płodnych warunki dla plemników są sprzyające i one sobie mogą w środku poczekać na jajeczko ;)

Gość gość
tylko powiedz mi czy np jesli sie współżyło 2 dni przed płodnymi a płodnych przed owu jest 3 dni jesli sie nie myle to plemniki mogą nie przezyc tych 5 dni no nie ? chodzi mi o to ile mogą przezyc w niepłodne a ile w płodne ;p

Gość gość
mogą, niestety lub stety, ale mogą, te kilka dni 4-5 przed "książkową" owulacją to idealne dni bardzo wysokiego ryzyka/szczęścia - jak kto woli ;) nawet w ulotce tabletek anty, gdy się zapomni tabletki, wcześniejszy tydzień (!) licząc od dnia pominięcia tabletki, jeśli doszło do współżycia jest zagrożony. Cały tydzień, nie kilka dni. Zatem plemniki to pierony ;)

Gość gość
dni przed owulacją, to dni kiedy plemniki mają idealne warunki i czekają na jajeczko w komfortowych warunkach

Gość gość
jeszcze jedno pytanko :D jak sie współżyło te 5 dni przed owu ale nie było wytrysku wgl to moze byc w ciazy ? ile jest na to % szans ? no i jakie mogą byc przyczyny jesli sie okres 5 dni spóżnia ? ale inne niz ciaza :D

Gość gość
Przed wytryskiem z penisa wyplywa wydzielina, ktora tez moze zawierac plemniki, wiec teoretycznie jest taka mozliwosc. Przepraszam, nie chce nikogo pouczac i umoralniac, ale nie bardzo rozumiem stosowanie stosunku przerywanego jako metody antykoncepcji, nie dosc ze jest to bardzo nieskuteczna metoda, to jeszcze moze prowadzic do nerwic i zaburzen erekcji... Moze warto rozwazyc inne metody zapobiegania ciazy, jest ich naprawde cale mnostwo

Gość gość
ja sie dopiero ucze :p a czytalem juz tyle artykułów ze juz nie wiem w co wiezyc ;p dzieki za odp pozdrawiam :)