Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Koleżanka nie radzi sobie z dzieckiem

Polecane posty

Gość gość
Autorka nie ma swojego życia,że tak gorliwie żyje życiem koleżanki? Może pobiegaj, na spacer się udaj, to nie twoje dzieci, nie twój mąż i nie twoje problemy.

Gość riddi
czasem rzeczywiście jest tak, że facet ociąga się jeśli chodzi o pomoc nad dzieckiem, czasem mówi nawet - Ty robisz to lepiej :) i co robić w takim przypadku? nie reagować złością, a wprost przeciwnie śmiechem, powiedzieć to też jest Twoje dziecko kochanie i już :) u mnie zawsze to pomaga gdy mój luby nie ma ochoty wstać by np pomóc dziecku umyć zęby czy uszykować kanapkę. włażę mu na ambicję, to wystarczy :) nie rozumiem jak facet może grozić rozwodem, jeśli ma coś zrobić przy dziecku..? to straszne! czy on swojego dziecka nie kocha??? niech koleżanka stanowczo z nim pogada, tak nie może być!

Gość riddi
poza tym młodsze dziecko koleżanka powinna uczyć być chwilę samemu, od samego początku, najpierw minutkę później pięć, później 10. wiadomo przecież że i tak dziecka w tym wieku nie wolno zostawiać samego bez opieki, ale jeśli np jest w kojcu i jest bezpieczne, to nie można iść obrać ziemniaków czy czegoś zrobić na obiad? też miałam małe dziecko i byłam sama, mąż albo w pracy albo budował nasz dom, i radziłam sobie. jednym okiem na dziecko, jednym na obiad czy sprzątanie i już. a przecież kiedyś dziecko idzie spać, więc można się wtedy spokojnie wykąpać, odprężyć, oj koleżanka grubo przesadza!