Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasi___problem

czy ja głodzę dziecko??

Polecane posty

Gość kasi___problem

była u mnie wczoraj kuzynka i mi to zarzucila :( moja córka ma 9 miesięcy i je tak: -śniadanie: kaszka (na mleku mm 180 ml) -obiad: warzywka z mięskiem 190 ml -po południu: deserek (160 ml, np. owoce słoiczek lub same robie, jogurt) -kolacja: kaszka (na mleku mm 150 ml) plus w nocy mleko mm 150 ml Córka jest szczuplutka rzeczywiscie, ale to źle że nie ma żadnych faldek? sama juz nie wiem :(

Gość gość
A po co w nopcy mleko dajesz?

Gość gość
może jej tyle wystarcza jak nie woła między posiłkami,kazde dziecko jest inne mój pierwszy synek był niejadkiem za to drugi je non stop wiec nie słuchaj innych tylko sama widzisz ile jej potrzeba żeby była najedzona,ja miedzy tymi posiłkami co napisałas daje jakiegoś bananka czy jabłuszko czy serek

Gość kasi___problem
w nocy córka musi zjeśc, nie da się oszukac wodą. Nawet jak w dzien zje wiecej to i tak około 3 nad ranem je. Zreszta ona nie chce więcej jeśc w dzień, butelke juz odrzuciła. Karmie ja co 4 godziny. Jak próbuje częściej to zje tylko trochę i marudzi. Nie lubi też żadnych "przekąsek" typu ciasteczka, chrupki, soczki. Ale czy Waszym zdaniem to naprawde tak mało? Zaczęłam się juz martwic

Gość gość
a czemu ma nie dawać mleka w nocy. Bo co? Ty nie dajesz to ona ma nie dawać! Chore to jest, utarło się że w nocy się nie je. Ale niemowlaki i dzieci do lat 2 maja prawo jeśc w nocy. Pediatra Ci tego nie powie, ale tak zalecają gastrolodzy. Tyle w temacie.

Skoro nie domaga się więcej jedzenia to nie głodzisz. Nie ma zadnych fałdek i dobrze. A skoro chce mleko w nocy to znaczy, że potrzebuje i tyle. To nie dorosły tylko niemowlak.

Gość Gościówaee43
ale to co ma dziecku odmawiac bo ktoś sobie tak ustalił, że takie są "normy"? :O ogarnij się

Gość gość
Moja ma 9 miesiecy i faldek sporo, wazy 10.3, mierzy 80 cm. A je niewiele: -6.00 piers -9.00 60 - 90 ml kaszy, owsianki z owocami, ryzu z owocami na mm, gestej zupy mlecznej na mm, twarozku z owocami, jogurtu. -12.00 piers - 15.00 ok 90 ml gestego obiadu, krolik, kurczak, indyk plus warzywa - 17.00 - garsc platkow z blonnikiem lub kukurydzianych - 20.00 - jak sniadanie (tylko jak jadla owsianke to je np twarog), ale bez owocow - 2.00 - piers (ale moze z 6 lykow)

Gość gość tyh
To dlaczego nie podajecie parówek cz innych mniej wartościowych rzeczy? Bo ktoś se ustalił,że to nie zdrowe :P

Gość gość
Ty się ogarnij. Taka jest rzecziwistość. Ale faktycznie niech daje. A potem niech założy temat jak oduczyć dziecko jedzenia w nocy! Co do czego to wierzycie w te wszystkie wpisy o żywieniu a jak tylko napiszą coś co wam nie na ręke to już beee.