Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak polubić prace ?

Polecane posty

Gość gość

Witam , prosze o porady doświadczonych . W tym roku zdalam mature i zaczelam prace dorywczą w restauracji . Nie umiem sie przyzwyczaic ,wiem ze to praca na jakis czas, ale powiedzcie jak Wy sobie radzicie z codzienna motywacja do pracy ?

Gość gość
Staram się odreagowywać pracę w domu, sprawiając sobie przyjemność. Ja lubię też czasem po pracy wyskoczyć na jakieś zakupy. W domu lubię pogadać z domownikami, czasem jak ciężej było w pracy, to i o pracy, o tym co mnie wkurza, lubię jak wpadają goście i jest miło. Lubię sobie robić gorącą relaksującą kąpiel z wanną pełną wody i piany. Jak jestem totalnie zryta, to leżę i oglądam tv. A w pracy staram się mieć dobry humor, pogadać trochę ze współpracownikami, starać się trochę zbliżyć, żeby była miła atmosfera, no i planować pracę wcześniej, tak żeby przychodząc do pracy wiedzieć, co mam na dzisiaj do zrobienia, żeby się nie nudzić i ze wszystkim zdążyć. A jutro wybieram się do aquaparku ;)

Gość gość
Super :)) dziękuję , jak sie pozytywnie nastawic ?

Gość fantastyczny temat!!
Najlepszą motywacją jest powód dla którego zarabiasz te pieniądze w pracy, której zapewne nie lubisz. Jak jest wystarczająco dla ciebie ważny, to chyba dobrze, że możesz zarobić na to pieniądze, nie? :)

Gość gość
zgadzam się,oczywiście ale poznałam już troche dorosłe życie i martwię się że to już tak zawsze będzie , że pójscie do pracy nigdy nie bedzie optymistyne :( a chciałabym iść z uśmiechem :)