Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bolii

Rana w okolicach krocza, pomocy!

Polecane posty

Gość bolii

Witam Was serdecznie! Piszę bo nie spałam całą noc. Jestem w 9 miesiącu ciąży, za niedługo poród, a w okolicy krocza (pachwina?) pomiędzy nogą a wargą sromową większą pojawiła się okropna zaogniona rana, a na środku niej biała kropka o średnicy 5 mm (ropa?). Wcześniej też miałam z tym problem, lekarz powiedział, że to od źle dobranych majtek (akurat nie zmieniałam na nowe modele;/) pomyślałam, że może jak tyję to się gdzieś wrzynają. Przepisał maść i po jakimś czasie smarowania i chodzenia bez bielizny przeszło. Kupiłam nowe majtki (większe i z bawełny) i znowu takie coś. I choć znów chodzę bez bielizny i smaruję maścią mam wrażenie, ze jest coraz gorzej. A boli jak jakaś rana cięta. Jak mam sobie pomóc? Jestem przerażona bo poród w każdej chwili a tu dodatkowy stres...

Gość gość
próbowałaś sudocremu- posmaruj . Mozesz też używać pudru dla dzieci.

Gość gość
sudocremu mogę spróbować, pudru się boję bo to cholernie szczypi...jestem teraz po kąpieli, znowu posmarowałam się tą maścią co przepisał ginekolog i czekam, ale co krok to boli, bo mi się noga o to ociera...

Gość gość
A czy ta biala kropka tak troche wystataje? I wokol niej jest czerwona skora? Bo moze to nie rana a czyrak (slepy wrzod ) ci sie zrobil? Dobra jest masc ichtiolowa taka czarna i zgnieciony aloes lub masc trilac.

Gość gość
ja bym z tym nie czekala, bo rowniez moze to byc zapalenie gruczolu bartholina :-/ lepiej podjedz do lekarza a nie czekaj! Bo jezeli to to - to musisz wziasc antybiotyk.

Gość gość
to może byc również zwykły wrzód