Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koladorantka

Czy moge nie zdać semestru (szkoła policealna) pobierając rentę rodzinną?

Polecane posty

Gość koladorantka

byłam w zaawansowanej ciąży i miałam zwolnienie od lekarza od 9 marca do 31 maja czyli cały 9 miesiąc ciąży i potem okres połogu. Pierwsze zajęcia w tym semestrze były 2-3 Marzec na których jeszcze byłam a potem już zwolnienie. Dzisiaj i jutro są ostatnie zajęcia w tym semestrze i musza mnie sklasyfikować z czym jest problem :/ Zaniosłam dzisiaj nauczycielce większośc prac bo tylko tyle zdązyłam zdobić przy małym dziecku i reszte chciałam donieść w późniejszym terminie lecz nauczycielka stwierdziłam, że mam na jutro przynieśc wszystkie prace bo inaczej mnie nie sklasyfikuje. Dodatkowo musze przynieśc zaświadczenie o odbytych praktykach na poniedziałek. Odbyłam te praktyki ale nie zdołam tego zaświadczenie donieść bo mam go przynieśc w poniedziałek o 9 a dzisiaj już tego nie załatwie bo jest weekend :/ I teraz moje pytanie, czy jeśli nie zalicze tego semestru to zabiora mi rentę i będę musiała im zwracać pieniądze które pobierałam w tym semstrze? Dodam, że jest to ostatni semestr i zamierzam się od wrzesnia zapisać do innej szkoły.

Gość kolabonantka
up

Gość gość
ZUS nie będzie taki łaskawy i w tej sytuacji będziesz zobligowana do zwrotu pobranych kwot.

Gość porannarosaaa
gościu co ty opowiadasz, nie trzeba zailczać semestrów, wystarczy że nie została skreślona z listy uczniów a skoro była na zwolnieniu to ma ustprawiedliwione nieobecności, więc nie mieli podstaw by ją skreślać.

Gość gość
lkj

Gość NOVARADOM
NOVA Centrum Edukacyjne w Radomiu Zaprasza do ZAPISÓW. Rekrutacja na Semestry Jesienne jeszcze trwa. Nie zwlekaj dołącz do grupy i rozpocznij naukę. Otrzymasz legitymację uprawniająca do zniżek oraz zaświadczenie o uczęszczaniu do szkoły uprawniające do uzyskania renty ZUS Zapisy Trwają do 19.11.2017!!!! !www.nova.edu.pl