Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zrobic z resztek kurczaka z rozna? jakieś pomysły?

Polecane posty

Gość gość

macie jakiś pomysł? nie smakował mi jakoś za bardzo, a zostało go naprawdę sporo. Mozna zrobić taki a'la gulasz z kurczaka? tzn. wiem, że ,mozna, ale czy to bedzie zjadliwe? Dzięki ;) A może coś dodajac np. kapustę? jak myslicie? :O słaba ze mnie kucharka :O

Gość gość
widze kucharzycie niczym ja :classic_cool:

Gość gość
ja bym zrobila zapiekankę, makaron albo ryż na to kurczak, brokuły, albo jakies inne warzywa i ser

Gość gość
Jak jesteś w ciąży to wepchnij sobie do pochwy, niech sobie maluszek poje mięska

Gość gość
Bedzie zjadliwe jak to zrobisz. Ja zawsze robie tak : kurczaka rwe na male czesci daje go na patelnie wraz z cebula pokrojona w piorka, dodaje troche przyprawy do kurczaka i smaze, w trakcie wlewam ketchup do tego i lyzeczke koncentratu, mieszam chwile sie smazy i jemy to albo tak z chelbem albo na kanapke lub poprostu takiego kurczaka rozdrabniam i daje jako farsz do pizzy

Gość gość
Albo poprostu ryz z kurkuma, warzywa i ten kurczak

Gość gość
A potem tak czy siak do pochwy

Gość gość
Daj resztki psu (albo kotu). Jak nie masz zwierzaka (bo np mieszkasz w mieście) to zanieś resztki pod śmietnik - tam zawsze jakiś zwierzak je znajdzie (choćby mysz).

Gość Karolus666
Ja bym zrobił sos śmietanowo-pieczarkowy (lub kurkowy). Składniki: czosnek, pieczarki, cebula, pieprz, sól, bazylia, oregano, kostka rosołowa, śmietana (ja daje 30%), mąka (do zagęszczenia). Kurczaka pokroić na małe kawałki, czosnek posiekać na drobno (ilość jak kto lubi ale nadaje super smak wszelkim potrawom), cebule pokroić w kostkę, pieczarki na grubszą kostkę pokroić. Na rozgrzany olej wrzucamy do patelni (głebokoa lub rondel) kurczaka, cebule, oraz czosnek - jak się zeszkli dodajemy pieczarki. Smażymy przez chwile aby część wody odparowała. Dodajemy przyprawy czyli pieprz, sól, włoskie zioła, kostkę rosołową rozdrobnioną. W jakimś naczyniu zamkniętym (słoik) roztrzepujemy mąkę z wodą i śmietaną i wlewamy przez sitko do patelni. Całość chwilę zagotowujemy na lekkim ogniu i gotowe. Można podawać jako sos do makaronu lub do ryżu.