Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 vuzetka

Bez zabezpieczenia i nic...!!!!

Polecane posty

Go艣膰 vuzetka

witajcie, witajcie :) Sprawa jest niby prosta, mam faceta od ponad trzech lat, pierwszy rok wspolzylismy zabezpieczajac sie, ale ponad dwa lata bez zabezp... i oczywiscie stosunek przerywany, konczy na zewn膮trz. Mimo wszystko jak to mozliwe ze przez taki czas bez zabezpieczania sie nie zaszlam w ci膮偶e?? Wystarczy uwazac i konczyc na zewn膮trz?? mam w膮tpliwo艣ci st膮d moje pytanie

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ten sam
my z 偶on膮 ju偶 tak ci膮gniemy 11 lat i nic;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja ze swoj膮 偶on膮 te偶 tak mam rok kochalismy si臋 tak samo jak Wy a teraz prawie p贸艂 roku si臋 staramy o dziecko i te偶 nic ale narazie to nie pow贸d do zmartwien

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
skoro si臋 nie spuszcza wewn膮trz to jak masz zaj艣膰 w ci膮偶e, no helo艂艂艂!!! niekt贸rzy m臋偶czy藕nie w preejakulacie nie maj膮 plemnik贸w, albo s膮 upo艣ledzone

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wo艂膮nie na puszczy
to chyba temat do 偶ycia uczuciowego nie erotycznego? jak masz zaj艣膰聽bez wytrysku wewn膮trz? powt贸rz臋聽poprzednika!! To 偶e s膮 wpadki przy stosunkach przerywanych to.... jak sama nazwa wskazuje - to s膮 wpadki, a nie regu艂a. I jeszcze jedno. Cz臋sto tak jest 偶e im bardziej si臋聽starasz, im bardziej chcesz tym mniej wychodzi. Ludzie wpadaj膮 gdy s膮 wyluzowani bo uprawiaj膮 bezstresowo sex. A jak si臋聽skupiaj膮 na zaj艣ciu zdarza si臋聽偶e nic nie wychodzi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 vuzetka
No ok, nie staramy sie o dziecko tylko dziwne bylo dla mnie to ze taki czas bez zabezpieczenia i nic... Podczas stosunku facet tez wydziela cos i nie wierze ze nie ma tam znacznych ilosci plemnikow. Nie ukrywam ze juz bym troche chciala byc mam膮...m贸j partner jeszcze nie bo uwaza ze najpierw srodki ekonomiczne czyli mieszkanie itp. Mam 28 lat wiec czas powoli nagli. Ale czekam spokojnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
to o czym m贸wisz to w艂asnie preejakulat, jak nie wierzysz to poczytaj, nie wszyscy maj膮 tam plemniki, wymy艣li艂a艣 sobie problem, nie dochodzi do wytrysku wewn膮trz a ty chcesz by膰 w ci膮偶y, paranoja.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do vuzetki
Po 30-stce b臋dzie trudniejszy por贸d, po 40-stce mo偶esz urodzi膰 Downa, wi臋c si臋 艣piesz!!!!! Dziwne, zawsze spuszcza艂 si臋 na zewn膮trz, i za kilka godzin wchodzi艂 i znowu si臋 spuszcza艂 na zewn膮trz? Czy tylko raz kopulowali艣cie za spotkanie? Po pierwszej ejakulacji w cewce moczowej zostaje kilka plemnik贸w i po w艂o偶eniu takiego penisa do pochwy, ten jeden najsilniejszy uwalnia si臋 i z********a na spotkanie z jajeczkiem, oczywi艣cie je艣li jeste艣 w okresie owulacyjnym, i ci膮偶a gotowa. Skoro nic Wam si臋 nie przytrafi艂o, to albo Ty albo on jeste艣cie niep艂odni. Do lekarza obydwoje i to biegusiem!!!!!!!!!!!!!!!! KKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK Stosunek przerywany jest li tylko dla, za przeproszeniem, ciemnoty,kt贸ra nie wie, 偶e przyczynia si臋 do nerwic, ozi臋b艂o艣ci p艂ciowej i wcale nie nie jest zabezpieczeniem przed niechcian膮 ci膮偶膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do vuzetki
Masz tu drobn膮 wskaz贸wk臋 by trafi膰 na owulacj臋: od daty spodziewanej miesi膮czki odejmujesz 11 jako constans=dni niep艂odne, dalej zaznaczasz 6 dni i to w艂a艣nie w tych dniach mo偶eszv zaj艣膰 w ci膮偶臋, a najpewniej w 艣rodkowym z tej sz贸stki.. Wygoogluj t. "Antykoncepcja lub 艣wiadoma prokreacja" tam znajdziesz szczeg贸艂y.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie strasz ich. Jak pojda do lekarza i powiedza ze nie by艂y spustu wewn膮trz to ich wysmieje. Srednio zajscie w ciaze zajmuje 7 m-cy i to ze spustem wewn膮trz. Wiec teorie o nieplodnosci s膮 na wyrost tudziez nieprawdziwe. a niby dlaczego por贸d po 30stce jest trudniejszy? h臋?

Udost臋pnij ten post

Idziesz do ginekologa i robisz badania na p艂odno艣膰 a faceta posy艂asz do urologa po to samo - w dzisiejszych czasach kobiety cz臋sto maj膮 problemy z owulacja (kt贸ra niby wyst臋puje, ale np jajeczko si臋 nie uwalnia) a faceci z r***liwo艣ci膮 plemnik贸w - wpadki przy stosunku przerywanym najcz臋艣ciej zaliczaj膮 ludzie bardzo m艂odzi, bo ich p艂odno艣膰 nie jest jeszcze upo艣ledzona. (z艂a dieta, alkohol, siedz膮cy tryb 偶ycia, leki, papierosy - to wszystko sprawia, ze dzisiejsi 30-latkowie sa p艂odni jak 30 lat temu byli 40-latkowie) A je偶eli uwa偶asz, ze przesadzam, to zapytaj swojego gina. Nie ma si臋 czym cieszy膰, je偶eli my艣lisz o dzieciach...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 vuzetka
No wiec to nie polega na spotykaniu sie od czasu do czasu... Mieszkamy razem wiec roznie bywa... Czasem raz na tydzien, a czasem kilka na tydzien, a nawet 2-3 razy na dzie艅... :) to zalezy Hehh :) Je艣li chodzi o mnie to ja powiedzialam 偶e pierwsze dziecko musze urodzi膰 max do 31 roku 偶ycia. Potem rezygnuje bo niesie to za sob膮 wiele ryzyka. Nie ukrywam 偶e bo je sie troche takiego badania, ale jestem zmobilizowana 偶eby to zrobi膰 dla wlasnej swiadomosci :/ Moze mi ktos napisac jak nazywa sie takie badanie p艂odno艣ci? wykonuje sie j臋 bezposrednio u ginekologa??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 D\zisiaj pomara艅czowa
Vuzetka, ja z moim ch艂opakiem a potem m臋偶em "jechali艣my" tylko i wy艂膮cznie na przerywanym 11 lat i gdy zdecydowali艣my si臋 ,偶e pora na dziecko to by艂 z艂oty strza艂 i by艂am w ci膮偶y ,to samo z drugim.Jestem p艂odna jak cholera ,a tez nie zachodzi艂am ,nie zawracaj sobie niepotrzebnie g艂owy na zapas,problemy si臋 rozwi膮zuje gdy one s膮,a nie wtedy gdy mog膮 by膰...ciesz si臋 偶yciem;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
Do D\zisiaj pomara艅czowa! Ale mi艂o:) podnioslas mnie na duchu :) Ale nie zmienia to faktu ze chce sie prze badac. Tylko prosilam o nazwe tego badania i czy robi sie go bezposrednio u ginekologa?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 D\zisiaj pomara艅czowa
Lekarz Ci zleci badania hormaonalne ,tj. badanie z krwi nie martw si臋 !

Udost臋pnij ten post

badanie p艂odno艣ci to jest ca艂y zestaw badan - poczynaj膮c od hormon贸w, usg, okre艣leniu czy podczas owulacji nast臋puje uwalnianie p臋cherzyka z jajeczkiem itd to jest czasem kilka tygodni badan, a nie jak badanie krwi, ze idzies a za 3 dni masz wyniki. U faceta podstawowe badanie jest prostrze - bada si臋 sperme pod k膮tem liczby i r***liwo艣ci plemnik贸w. I Oczywi艣cie g艂upot膮 by艂oby i艣c do lekarza i powiedzie膰, ze masz w膮tpliwo艣ci co do swojej p艂odno艣ci, bo nie zaliczy艂as wpadki przy stosunku przerywanym, ale je偶eli masz w膮tpliwo艣ci, to bierz pod uwag臋 to, ze jezeli co艣 jest nie tak, to leczenie niep艂odno艣ci czasem trwa miesi膮ce, a nawet lata. I Ba, je偶eli dawno nie robi艂a艣 sobie cytologii, to pami臋taj, ze wszystkie stany zapalne typu nad偶erka, infekcje itp mog膮 powodowa膰 trudno艣ci z zaj艣ciem w ci膮偶e ( np powoduj膮, ze zap艂odnione jajeczko nie mo偶e zagnie藕dzi膰 si臋 w macicy i - cho膰 do zap艂odnienia dochodzi - to w ci膮ze zaj艣c nie mozna ) A wtedy udaje si臋 nie dlatego, ze stosujecie stosunki przerywane, tylko dlatego, ze masz utajone infekcje. I to, ze komu艣 si臋 udaje przej艣膰 偶ycie na stosunkach przerywanych nie jest te偶 wcale zadnym ewenementem, bo b膮d藕 co b膮d藕 daje on ok 60-75% skuteczno艣ci - wi臋c to ty sama powinna艣 okre艣li膰 czy to jest wynik szcz臋艣cia, czy k艂opot贸w ze zdrowiem ;) I Ja ci 偶ycz臋 szcz臋艣cia, bo chyba nie ma nic gorszego dla kobiety ni偶 dowiedzie膰 si臋, 偶e chocia偶 chce, to ju偶 nie mo偶e....

Udost臋pnij ten post

a poza tym jak chcesz si臋 dowiedzie膰 konkret贸w to jdx na dzia艂 ci膮偶a i macierzy艅stwo (czy jako艣 tak) tam zagl膮da mn贸stwo kobiet na bie偶膮co we wszystkich badaniach - tutaj to siedz膮 16-latkowie z nadziej膮 :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dziekoweczka za wypowiedz i za dobre rady :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
Dodam rownie偶 偶e dla swojej wlasnej zdrowotnosci rzuci艂am papierosy, odstawi艂am kawe i nie pije alko- wogole i pod 偶adn膮 postaci膮.. Nie smakuje mi i nie lubie tego stanu alkoholowego :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie wiem..ja bym nie ryzykowa艂a mimo 偶e sama si臋 nie zabezpieczam. Ale tylko w dni niep艂odne. W dni p艂odne zawsze mamy prezerwatyw臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A w jaki spos贸b wyznaczasz sobie te dni? wiesz 偶e kalendarzyk jest nieskuteczny....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 vuzetka
Ja widze po sobie czy mam dni plodne. temat zalozylam bo czy plodne czy noe plodne to nic sie nie dzieje. tak jak na poczatku pisalam uprawiamy stosunek przerywany i nie konczy w srodku.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
4 lata kocha艂am si臋 z m臋zem bez zabezpieczenia i konczyl we mnie. omijalismy tylko dni p艂odne, ale wiadomo jak to u kobiety -moga sie zmieniac. i zaszlam w ciaze dokladnie wtedy kiedy chcialam.

Udost臋pnij ten post