Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja koleżanka dokucza mi z powodu imienia mojego dziecka

Polecane posty

Gość gość
Najpierw niech sie obroni sama i kolezanke zyczliwsza znajdzie :D

Gość gość
"dodac jeszcze nazwisko Kiełbasa i śmiech po pachy. " Myśle, że to nazwisko samo w sobie jest takie że w stosunku do każdego imienia brzmi komicznie. Powinno się je wykreślić całkowicie z listy nazwisk. Nie wiem jakim cudem, po co i dlaczego ludzie kiedyś coś takiego wymyslili. I że też jeszcze to przetrwało po dziś dzień. W ogóle wszystkie brzydkie nazwiska nie wiem po co jeszcze istnieją. Zwykły zlepek liter a ludzie dorabiają do niego ideologię tradycji przekazywania z pokolenia na pokolenia bez oglądania się że kogoś to zwyczajnie krzywdzi. Ale ludzie są specjalistami w dokładaniu sobie problemów. A koleżance powiedzieć niestety wprost. "Dałam takie imię jakie mi się podoba. Inne imiona mi się nie podobały. I nie życzę sobie żebyś to dłużej kolementowała. Takie komentowanie jest nie na miejscu. Czy to jest dla ciebie wystarczająco jasne ???" A jak to nie podziała to przestać dzwonić. Olewać telefony, a jak dojdzie do rozmowy to odpowiadać sucho i lakonicznie. Na końcu jak dalej nie podziała to wyskoczyć niestety z grubej rury. "Mnie się imiona jakie wybrałaś dla swoich córek też nie podobają!!" No przykro mi skoro po dobroci nie działa...

Gość gość
Oj tam nie martw sie. Ludzie skomenuja wszystko. Jakbys dala Oliwia to by sie znalazla taka co by krytykowala. Ja dalam na imie synkowi Paweł to sie dowiedzialam od znajmej ktora jest juz po 50 ze to nietypowe imie... Smiac mi sie chcialo, ale nie ciagnelam tematu. A Maria jest bardzo ładnym imieniem. Ja bym powiedziala kolezance, ze uwazam ze krytykowanie czyjegos imienia jest niekuluralne i swiadczy o niskim poziomie. Mysle ze to wystarczy. No, ale kolezankami to juz chyba nie bedziecie - pytanie tylko czy potrzebna Ci taka kolezanka.

Gość gość
Powiedz tak: "Przepraszam bardzo czy ja krytykuję imiona twoich dzieci ?? Nie. Więc tego samego oczekuję od ciebie. Gdyby mi się podobało imię Klaudia albo Oliwia to bym tak dała na imię córce. Ale mi się podoba Maria i tak dałam na imię swojemu dziecku. Nie będę robić jak inni bo jestem sobą a nie innymi"

Gość gość
"Maria to eleganckie imię. Nie znasz się" jak kolejny raz z tym wysokoczy to powiedz "ale już mi to mówiłaś, powtarzasz się, zmień temat bo to sie zaczyna już robić nudne, oj nie truj już"

Gość gość
dla mnie Marysia to okropne imie, ale nie przyszłoby mi do głowy kogos krytykowac bo dał na dziecku na imie Maria, to normalne imie i co tu krytykowac??

Gość gość
słuchajcie, moja kolezanka ma córkę 10 letnią o imieniu Maria, i tu sie zaczyna życiowy problem owej Marysi, dzieci w czkole wolaja do niej " Mańka " " Maryśka", dziewczynka codziennie płacze i prosi rodziców o zmianę imienia, chce mieć na imię Ola, Ania albo Julka. To imię dla 10 latki jest okropne. Dzieci w szkole sa okropne, dokuczają jej bardzo, a ona się tym przejmuje.

Moja kuzynka ma córkę Marysię. Uważam, że imie jest bardzo ładne i normalne. Nie wszystkie dzieci muszą mieć na imię Julia, Amelia czy Lena. A to, że dzieci dokuczają? na pewno nie tylko Marysi. Gorzej jakbyś ją nazwała Kazimiera, Władysława albo Jadwiga. Naucz córkę bycia dumną ze swojego imienia. Opowiadaj o sławnych kobietach, które nosiły to imię. Jak podrośnie to na pewno stwierdzi, że mogliście wybrać dużo gorzej :P

Gość gość
a czyja to wina? Rodziców innych dzieci, że nie umieli ich wychować.

Gość gość
Weź zapier/dol jej z grzywy w nos, tak z życzliwości.

Gość gość
jak to mozliwe ze taka kolezanka jest no nie wiem :) www.youtube.com/watch?v=G4uoOwny5Uo

Gość gość
Wydpufcaj z tym spamem

Gość gość
Kolezanka jest niewychowana osoba. I napewno nie jest twoja dobra kolezanka, bo jaka dobra kolezanka tak sie zachowuje??? Takich komentarzy sie nie robi. Imie twojego dziecka to twoja sprawa. I chocbys dala jej najgorsze imie na swiecie (tu wstaw cos co uwazasz za okropne) to nie jej sprawa i komentowac nie wypada. Maria to jest bardzo ladne imie. Mi sie podoba. A rodzice powinni uczyc swoje dzieci, ze sie innych dzieci nie wysmiewa. Czy to imion, nazwisk, wlosow,ubran, etc. Niestety widac, ze duzo osob nie ma za duzo kultury bo skoro sami sie wysmiewaja z czyis imion lub innych rzeczy to ich dzieci napewno tez tak beda robic. Najwazniejsze aby wzmacniac u dziecka poczucie wlasnej wartosci to i nawet imie Kunegunda nie bedzie im straszne:)

Gość gość
Maria -awaria, sierotka Marysia..nie dziwię się :-o

Gość gość
Gościu imię "najgorsze" czy "najlepsze" to pojęcie bardzo względne. Generalnie nie ma najgorszego imienia na świecie, bo zawsze znajdzie się jakiś amator.

Gość gość
jak dla was Marysia pasie gąski to żal mi was i waszej wiedzy na temat czegokolwiek :) Maria Medycejska, Maria I Stuart, Maria Teck, Maria d’Arquien, Maria Andegaweńska... to ich kucharki nazywały się Klaudia i Lena :P

Gość gość
ogranicz kontakty proste nie? ja miałam taka koleżaneczkę która ma dzieciaki tak niewychowane ze powiedziałam dość nie zapraszam ich do siebie te bachory skakały mi po łóżku w brudnych buciorach zniszczyły drzwi no i bardzo przeklinają a mamusia gruba berta nie reagowała na zachowanie idiotka ogranicz kontakty mowie ci bo będziesz sie niepotrzebnie degenerować

Gość gość
tragicznym imieniem dla dziewczynki jest imie NADIA

Gość gość
Koleżanka z trójką dzieci, w tym jednym o imieniu... Lena? Z kim ty się zadajesz? Nie żal się, nawet nie dziw jej sądom bo ona jest z określonego środowiska, intelekt jaki ma, taki ma, i już się nie zmieni. Po prostu zrezygnuj z takiej znajomości. (I to szybko zanim ona z czwórką, w tym z najmłodszą Nicolą, będzie się koło ciebie kręcić i wstyd przynosić.)

Gość gość
paskudne imiona wg mnie dla dziewczynek - Julia oklepane do pożygu - Amelia - Nikolka - Andżelika - Nadia - Lena - Oliwia - Roksanka