Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja koleżanka dokucza mi z powodu imienia mojego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Witam, Mam taką dobrą koleżankę, która śmieje się, że dalismy naszej córce na imię Maria. Twierdzi, że tak już się dzieci nie nazywa i że zrobiliśmy jej krzywdę, że babcine imię i w ogóle... Przykro mi już słuchać tych komentarzy, obydwoje z mężem od początku byliśmy zgodni co do imienia i uważamy, że to śliczne imię. Za każdym razem kiedy widzę się z koleżanką ta pozwala sobie na "uwagi" i docinki. Już nie wspomnę, że sama ma dwie córki które mają na imię Oliwia i Klaudia, a za chwilę urodz trzecią Lenę, i mnie imiona jej córek też się nie podobają, a mimo to NIGDY nie zrobiłam jej zadnej uwagi na ten temat........

Gość gość
Też macie taki koleżanki? Olać to czy jej wygarnąć? choc przyznam że ja jestem bardziej spolegliwa a koleżanka jest takim typem dominatorki.

Gość gość
ie ty masz lat dziewczynko?

Gość gość
30 lat DZIEWCZYNKO

Gość blockhead
ja bym jej nie nazwala dobra kolezanka. Zwroc jej uwage, ze nie zyczysz sobie takich komentarzy i juz

Gość sdhtgyjhdgfsdf
mi się też nie podoba imię Maria Klaudia jest ładne Oliwia i Lena takie sobie- oklepane ale lepsze niż Marysia

popieram, postawić jasno kawę na ławę... jeśli faktycznie to"dobra" koleżanka uszanuje to i się ustosunkuje skoro będzie wiedziała, że tobie przeszkadza to jej docinanie i ględzenie. A jeśli nie to puści fochmistrza i wtedy ją olać bo to zawistna wredna baba, która się dowartościowuje, a nie żadna koleżanka.

Gość gość
K***a, ale chciałabym mieć takie problemy ;/

Gość gość
Klaudia to pretensjonalne imie, zenujace i smieszne. synonim takiej tani dziewki ze wsi., cos na styl: Jessica - Dzesika Claudia - Klaudia. dodac jeszcze nazwisko Kiełbasa i śmiech po pachy.

Gość gość
Bardzo ładne imię ,a nie jakieś udziwnione ,nie masz się czym przejmować .

Gość gość
Ja chce nazwac Kaja i juz od jednem pieprznietej uslyszalam ze skrzywdze dziecko. Postanowilismy wiec z mezem ze nokomu orpocz mojej mamy(ktora szanuje wybor i nie wtraca sie)nie powiemy az do porodu-ani tesciowej ktora na poprzednie wnuki nosem krecila, ani nikomu z meza rodziny, bo niestety wszystkie moje szwagierki sie zachowuja jakby rozumy pozjadaly:o

Gość gość
maria b. ladne imię, teraz są modne starodawne imiona

Gość gość
koledzy będą do niej mowic: Kaja poliż mi jaja!!! Kaja obciagnij mi jaja

Gość gość
fakt, ze nazywać się Maryśka to porażka, ale kultura wymaga by takich komentarzy nie robić bo rodzicom jest przykro...reasumując myśle tak jak ona, ale nie zachowałabym to dla siebie

Gość Agggggggggg
Dokładnie olej ją i powiedz ze ma przestac. Wasze dziecko i to Wy daliscie jej na imie Maria....nie wazne czy komus sie podoba czy nie Wasza coreczka ma tak na imie i tak zostanie;) Głowa do góry;)

Gość gość
porażka to być takim debilem jak ty :) no jasne lepiej dać oliwcia, amelcia albo ta obmierzła lena.

Gość zwiędły kwiatek :P
Twoja koleżanka ma rację. "Maria" to babcine imię, "Marysia" zaś kojarzy mi się z wiejską dzieuchą pasącą gęsi.

Gość gość
A ja bym opieprzyla ja i to zdrowo. Dziewczyno ona tak jakby wysmiewa twoje dziecko!!!!! Doczepilabym sie do jej imienia, dzieci zostaw w spokoju. Albo powiedz ze ty sie nie smiejesz z imienia klaudia ktore pierwotnie ma znaczenie "kulawa" ( tak jest) albo z imienia oliwka ("syna nazalaby pewnie olejek) czy tez nie dopieprzasz sie do imienia lena ( oby lena nie miala w zyciu lenia, leniwa lena to byloby dopiero cos :O Przygadaj jej tak zeby jej w piety poszlo, skoro ona moze to czemu nie ty???

Gość gość
Maria - pięknie, ponadczasowo, a Marysia ślicznie , słodko. Ja tam uwielbiam klasyczne imiona, są pełne uroku. A nie jakieś Amelki (przecież to wada genetyczna). ŁŁŁOOOLIWCIE czy Majeczki :/

Gość gość
a mnie się szalenie podoba zdrobnienie Marysia i jeśli urodzę w przyszłości dziewczynkę, to póki co jest to jedno z moich imion nr 1 :)

Gość Maria - Marysia
Maria to bardzo ładne imię. Ja też tak nazwałabym swoją córkę gdyby nie to, że sama mam tak na imię. :)

Gość gość
I po cholere same obrażacie inne imiona? Lena to piękne imie.

Gość gość
Musisz się zadawać z prostaczką?

Gość gość
kurde, u mnie na wsi jest 11 letnia MArysia i nikt sensacji nie robi z tego powodu. Widać koleżanka stoi niżej intelektualnie niż średnia ludzi z mojej wsi, a to już tragedia. nie zadawaj się z debilkami.

Gość gość
ja rowniez jak jedna z osob wyzej - uslyszalam raz cos na temat planowanego imienia dla dziecka, jedna z osob orzekla ze poniewaz mialam w rodzinie osobe o tym imieniu to nie powinnam tak nadawac imienia dziecku, szlag mnie trafil, czy ja komus wkladam rece w spodnie i komentuje kolor majtek? wybor imienia dla dziecka to prywatna sprawa rodzicow, komentarze sa nie na miejscu - i zrobilam tak samo, do zarejestrowania w urzedzie nikt nie znal imienia, nawet nasi rodzice, byla niespodzianka a jak sie komus nie spodobalo to "po frytkach" i to juz jego problem . autorko, ja bym tej kolezanki nie nazwala dobra, powiedz jej ze imienia dziecka nie zmienisz i zeby juz przestala bo znasz jej zdanie, wystarczy

Gość Lilliana
zupełnie normalne imię. spodziewałam się że to jakaś nikola, dżesika, etienne ale maria to wręcz klasyka. moja matka ma tak na imię a ma tylko 50 lat. córka kolegi też zresztą. w ogóle to glupie mówić komuś takie rzeczy jak ta koleżanka.

Gość gość
Zastanów się czy na pewno chcesz żeby ta osoba była Twoją koleżanką. Swoją drogą Maria to piękne imię.

Gość gość
Kaz s*******ac tej kolezance a przy okazji wysmiej jej bachory

Gość gość
Jak ktos ''rusza'' moje dzieci to szczekam pyskem az Ziemia drzy Bron swojego skarba kobietoooo