Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biegacz15

jak nalezy biegać aby schudnąć ?

Polecane posty

Gość biegacz15

Mam takie pytanie, więc biegam 10 min (truchtem) i 3 min marszu i tak 3 razy. czy ja wtedy coś spale? wszędzie piszą ze trzeba biegać 30 min, ale to bez przerwy? To jest mało realne ;) Przeczytałam ze człowiek najwięcej chudnie biegając właśnie wolno, to prawda ?

Gość gość
bieganie 30 min jest nierealne? :o wiadomo, ze nie od razu ale najlepiej jest z czasem zmniejszac ilosc marszu na rzecz biegu, a potem wydluzac czas samego biegu, juz bez marszu

Gość koleś123
poczekaj jak będzie duży upał i w południe na słońcu biegaj ubrana w dres z długimi rękawami i załóż na to jeszcze ortalion

Gość gość
oraz koniecznie owin sie folia, mozesz stracic nawet 7 kg w dzien!

Gość gość
Słyszalam ze interwaly sa dobre na spalenie tluszczu :)

Gość gość
interwaly sa dobre, ale nie w tak malym wymiarze no i chodzi o to by bieg byl intensywny przeplatany truchtem a nie to, co ty "uprawiasz"

Sama biegam mocno amatorsko i nie dla schudnięcia, a dla kondycji, więc wiele nie podpowiem. Jak się dojdzie do wprawy, to bieg (truchtanie) przez 30 minut jest w miare realny :) Przede wsyzstkim - trzeba biegać dużo, a nie szybko. O ile się orientuję, miarodajnym wskaźnikiem efektywności jest tętno. Najefektywniej spala się tkankę tłuszczową, kiedy tętno wynosi ok. 60-75% tętna maksymalnego. Najlepiej wygooglaj sobie, jak wyliczyć u siebie tętno maksymalne, a w czasie biegu po prostu co jakiś czas mierz swoje w danym momencie (na nadgarstku czy na szyi jesli nie masz sprzętu pomiarowego).Dla porównania - moje tetno maksymalne to ok. 195 uderzeń na minutę, więc najlepiej będę spalać tłuszcz przy ok. 120-150 uderzeniach.