Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MatkaNadzieja

Clostilbegyt

Polecane posty

Gość MatkaNadzieja

Dziewczyny czy miałyście styczność z tym lekiem? W jakiej dawce go brałyście i kiedy po nim można spodziewać się @ ? Biorę od 5dc po 2 tabletki przez 5 dni... Nie dostałam nic dodatkowego na wywołanie i nie zalecono mi monitoringu... poprostu mam to brać przez 3 cykle... Bardzo źle się czuję :( Przy wstawaniu i rozciąganiu lub np gdy kicham łapią mnie skurcze jajników i to takie dość mocne :( bolą mnie piersi, które się powiększyły (sutki to już w ogóle masakra - nie mogę dotknąć). Dziś mój 23 dzień cyklu... czy to mogą być objawy ciąży czy może skutki uboczne tego specyfiku?... Proszę o porady

Gość MatkaNadzieja
Dziewczyny ponawiam!

Gość malwina1717
Hej brałam ten lek od 2 do 5 dnia cyklu. Początkowo po 1 tabletce , potem po 2 i 3. W sumie przez trzy cykle. Miałam cykle bezowulacyjne i ten lek miał mi pomóc. Ból jajników o którym piszesz może świadczyć albo o owulacji albo o zbliżającej się miesiączce. Podczas przyjmowania CLO miałam cykle monitorowane, dzięki czemu wiedziałam kiedy jest największa szansa zajścia w ciążę. Na pęknięcie pęcherzyków nie dostawałam nic , bo akurat nie miałam z tym problemu a bolące piersi miałam dopiero w 6 tygodniu ciąży.

Gość MatkaNadzieja
A pomógł ci zajść w ciąże? Jeśli chodzi o ból jajników to zaczął się tuż po owulacji (poznałam po śluzie a do tego używalam testów owulacyjnych.) Nigdy takiego nie odczuwałam przed @ i dlatego martwi mnie to...

Gość malwina1717
Niestety mi nie pomógł... Choć znam przypadki dziewczyn, którym udało się zajść w ciążę właśnie dzięki CLO . Szkoda, że lekarz nie zalecił ci monitoring cyklu, moim zdaniem to podstawa ...

Gość MatkaNadzieja
No właśnie też o tym słyszałam :( i troszkę mnie to zmartwiło kiedy przeczytałam, że wszystkie mają po tym leku monitoring... No ale cóż może się uda w końcu owulacja była (1 raz od nie wiem kiedy) Także jestem dobrej myśli. Martwily mnie tylko skutki uboczne typu bolące sutki, które zrobiły się po tym leku twarde jak kamień i to mi nie przechodzi no ale może tak ma byc.

Gość malwina1717
Wiesz ból piersi i sutek mi zawsze towarzyszył przed miesiączką... Być może przez to, że miałaś owulację organizm tak reaguje... Poczekaj czy dostaniesz miesiączkę - jeśli tak to pewnie organizm tak zareagował... Albo... albo zaskoczyłaś czego oczywiście życzę:)

Gość MatkaNadzieja
Dziękuję Ci bardzo za słowa otuchy :) No nigdy nie miałam takiego bólu odkąd pamiętam dlatego to jest dla mnie jakiś tam sygnał i iskierka nadziei, ale oczywiście zapewne to lek sprawia ze organizm szaleje hehe

Gość malwina1717
A mogę wiedzieć skąd jesteś?

Gość MatkaNadzieja
Mieszkam w Szczecinie :)

Gość malwina1717
Pytałam bo w mieście w którym mieszkam jest lekarz który specjalizuje się w problemie niepłodności- drogi jak cholera ale jak dla mnie cudotwórca:)

Gość MatkaNadzieja
a jakie to miasto? Jak narazie to początki moich problemów ale kto wie czy kiedys nie będę potrzebowała specjalisty :(

Gość malwina1717
Od szczecina daleko niestety... Mieszkam w Olsztynie a do tego lekarza biega się w czasie cyklu ze 3-4 razy...:)

Gość MatkaNadzieja
noo to daleko:) Miałaś szczęście, że trafiłaś na fachowca... ja póki co ufam mojemu lekarzowi, ale jestem taka niecierpliwa :(