Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 3124a

SLUZ PLODNY I ANTY

Polecane posty

Gość 3124a

zaczelam brac tabletki anty, jutro wezme juz 13 z pierwszego blistra, dzis mialam sluz taki ciagnacy sie jak jest zawsze w dni plodne. czy to mozliwe ze mam dni plodne mimo ze jestem juz po 12 tabletkach? dodam ze caly czas mam brazowe krwawienia.. i to sporo ich, bo tabletki zaczelam brac w 3 dniu cyklu. + uprawialam seks jeden dzien po okresie z finalem w srodku. Co to moze znaczyc??

Gość gość
Tabletki zaczyna się w 1 dniu cyklu więc nie działają od 3 dnia cyklu... Gratuluję :) zostaniesz mamą:)

Gość toja7
ale na recepcie bylo napisane ze do 7 dnia trzeba sie zabezpieczac na wszelki, to byl 7 dzien wiec.....

Gość gość
Nie rozumiem po co ktoś bierze tabletki nie od tego dnia co trzeba? zrobiłaś to bez zabezpieczenia i myślałaś ze anty zadziałają poronnie? czy co miałaś na celu?.... NIE WOLNO zaczynać tabletek innego dnia niż 1dc bo zrobić burdel w hormonach a płodność wzrasta zamiast maleć

Gość nie nie myslalam
nie nie planowalam zeby anty dzialaly poronnie!!! pytam teraz czy mogly tak zadzialac, ZADNA apteka nie miala moich tabletek kiedy potrzebowalam kupic, nie planowalam ZADNEGO stosunku!!! tym bardziej z 'finalem' w srodku! stad teraz problem.

Gość gość
no dlatego ci odpowiadam, że tabletki brane w złym dniu działają odwrotnie :) Już lepiej wcale nie wziąć niż od 3 dnia. a jak skończył w tobie i zaszłaś to tylko zaszkodzisz dziecku..

Gość to ja7
ok dzieki za odpowiedz mam ochote strzelic sobie kulka w leb

Gość gość
spokojnie... weź zrób test i po strachu noo i idź koniecznie do ginekologa bo namieszałaś sobie pewnie w hormonach żebys nie miała potem problemów przez to... Nie chce cie straszyć tylko ci próbuje wytłumaczyć ze hormony to poważna sprawa

Gość to ja7
wiem, rozumiem ze nie chcesz mnie straszyc, ja sama siebie strasze, nie chcialam tego stosunku..tym bardziej nie z wytryskiem w srodku.. przejzalam miliony stron, mam 3 nieprzespana noc z rzedu. wszedzie jest napisane ze 5 dni przed owulacja sa dni plodne, czyli nawet jesli o dziwo ten dzien byl nieplodny to plemniki i tak mogly przezyc do kolejnego dnia, chociaz wychodzi na to ze jesli owulacja zaczela mi sie wczoraj to tamten dzien byl 1 dniem plodnym. mozliwe jest miec owulacje przez 2 dni? od wczorajszego poludnia mialam ten sluz, dzis rano tez on byl.. dzieki za odpowiedz, w srode chce isc na HCG akurat bede 10 dni po stosunku..

Gość gość
no owulacja trwa różnie z tego co wiem od 2 do 5 dni chyba... zrób badania i po krzyku:) będzie dobrze

Gość to ja7
przeczytalam wlasnie ze duzo dziewczyn ma sluz rozciagliwy, plodny podczas brania tabletek..wiec moze wcale nie mam wlasnie owulacji... no zrobie ale cholernie sie boje co z tego wyjdzie, jeszcze 3 dni.. dziekuje za odpowiedzi i przepraszam za natarczywosc, ale po prostu swiruje, to niekontrolowane

Gość gość
nie ma sprawy... Daj znać jak wyniki :)

Gość 123GOCHA
jezu ale tu na forum jest niedouczonych idiotek!! :O po pierwsze - można zacząć brać anty 1 dnia cyklu jak i 3. jeśli się weżmie pierwszego to zabezpieczenie mamy od pierwszej tabletki, jeśli nie, to trzeba się przez 7 dni zabezpieczać dodatkowo po drugie jak się jest w ciąży i bierze nadal tabletki (bo się nie ma jeszcze tej pewności, że jest ciąża) to one nie szkodzą dziecku!!! więc nie piszcie dziewczynie głupot :O co do plamienia/krawienia brązowego to się nie przejmuj. ja plamiłam przez pierwsze opakowanie aż do przerwy. to normalne - wszystko jest w ulotce. no i warto wiedzieć, że podczas brania tabletek może być większa ilość śluzu, większa niż zawsze. ja mam ciągle gęsty białawy

Gość gość
oho... Następna pusta wyzywa tu od idiotek a gó*** wie:) tabletki od 3 dc można ale NIE JESLI TO JEJ 1 OPAKOWANIE! a poza tym... znam przypadek gdzie dziewczyna poronila bo wziela tablety anty nie wiedzac ze jest w ciazy wiec nie wiem skad to wymysliłas eh.. wystarczy przeczytac ulotke... Widzę, że Pani ginekolog się znalazła... masakra. To że ty masz tak a nie inaczej nie znaczy ze kazdy musi miec to samo yh...

Gość gość
a idiotka możesz być co najwyżej ty:) skończysz studia medyczne to porozmawiamy:)

Gość 123GOCHA
to, że poroniła nie oznaczy, że to wina tabletek. w ulotce jest napisane, że tabletki anty nie wpływają na płód i sądzę, że jak producent to stwierdza, to jest w tym coś, bo w przeciwnym wypadku mogliby się nie wypłacić od kar. poza tym, znasz koleżankę, która tak miała WOW:) naprawdę super źródło, jedna dziewczyna, która mogła poronić z zupełnie innych powodów. już pomijając, że sporo ciąż w pierwszym okresie kończy się poronieniem. ja słyszałam tyle jednorazowych rzeczy i przypadków, ale głupot nie powtarzam na forum ;) dwa, nawet jak to jest jej pierwsze opakowanie, to może je zacząć brać kiedy chce, ale wtedy musi się zabezpieczać dodatkowo. proste. w samej ulotce jest napisane, jak organizm jest chroniony gdy zacznie się w 1 dc, a jak gdy rozpocznie się w innym dniu. tabletki anty nie bierze się tylko w celu antykoncepcyjnym. różne są przyczyny ich brania. ps. właśnie kończę studia medyczne. inna specjalizacja niż ginekologia, ale tak naprawdę w temacie tabletek anty może się wypowiedzieć każda kobieta, która je bierze poprawnie i zgodnie z instrukcją. natomiast siać farmazony może byle jaki gość, który udaje znawce, bo słyszała, że gdzieś tam, coś tam....

Gość hej454
Gocha, dziekuje bardzo za odpowiedz, tak wiem, jestem tylko glupia idiotka

Gość gość
ooo kończysz medycyne? przykro mi (chociaz zapewne to wymyśliłaś) :) później zamiast lekarzy sami partacze co zamias się uczyć to się na studiach prześlizgują i udają wielce specjalistów:) Na ulotce jest wyraźnie napisane ze podczas ciąży należy bezzwłocznie przerwać stosowanie tabletek. I ta kobieta poroniła bo tabletki wywołały sztuczne krwawienie (taaaak kretynko tak to działa) a tym samym poronienie. Więc prosze cie daruj sobie. Co do autorki to myślę, że podziękowała ci bo powiedziałaś jej to co chciała usłyszeć - czyli ze nie jest w ciąży, Widzę, że poza tym, że kończysz (niby) medycynę to jesteś też wróżką :) Jak dla mnie jesteś gówniarą pierwszą lepszą która stosuje tabletki (i bardzo dobrze bo lepiej jak tacy ludzie jak ty się nie rozmnażają) Wielka pani doktor a kultury za grosz - tak więc potraktuję cię tak samo gówniano jak ty mnie :) Nie mam ochoty się zniżać do twojego poziomu i opuszczam ten wątek. A co do ciebie droga autorko idź do lekarz to sie dowiesz najwięcej tutaj jest forum - każdy mówi co wie ze swojego doświadczenia - przykro mi więc, że obchodzi cię jedynie to co chcesz uslyszeć. Żegnam.