Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niech mi ktoś doradzi bo już nie wytrzymuję...

Polecane posty

Gość gość

mały kończy w piątek 5 mc i nie przespał mi jak dotąd ani jednej całej nocki budzi się po 4-5 razy i obojętnie czy to cycek czy butelka. Próbowałam dawać z kaszką ale się dusi i dławi ( strasznie ciężko jest mu dać w ogóle butelkę). Do tego potrafi się obudzić o 1 w nocy i nie spać UWAGA do 4!!!!!! W dzień też dużo nie spi więc nie odsypia nocki w dzień. Nauczyłam zasypiania na rękach bo nosiłam w nocy w nadziei że zaśnie teraz sam nie zaśnie wcale- BŁAGAM o jakieś rady bo się wykończę. Mąż nie pomoże bo pracuje w nocy:(

Gość gość
tak nauczylas to tak masz, jesli budzi sie czesto to wstawaj do niego nie za kazdym razem, 5 mc dziecko juz nie jest bardzo glodne i nie musi jesc co 3 godz, albo podaj mu np.wode w nocy ale bez wyciagania go z lozeczka, probuj go zostawiac samego, wynudzi sie to usnie a tak to wie ze zaplacze i mamusia go na raczki wezmie. Bedzie ciezko napewno ale wkoncu sie nauczy spac sam

Gość gość
Moja do tej pory nie śpi w nocy , budzi się parę razy ma 12 m-cy kiedys budziła się co chwila, nie je w nocy już ale do 9 m-ca jadła. Ile dajesz mu do mleka kleiku czy kaszki , może za rzadkie. Moja np: na 180 ml mleka musi mieć 4,5 miarki kleiku kukyrydzianego. Niektóre dzieci takie są że budzą się w nocy. Wiem co przechodzisz. Kiedyś to minie, tyle na pocieszenie. Moja tez usypiała na rękach, Teraz nauczyła się sama zasypiać, ale muszę sie koło niej położyc aż nie zaśnie.

Gość gość
Mialam podobnie. Syn budzil sie po 4-5 razy na cyca, jak probowalismy nie dac, plakal. Bylam jak zombie. W pewnym momencie przestalismy walczyc. Bralam go do lozka, karmilam ile razy chcial. Powoli zaczal spac lepiej. Dodatkowo w dzien usypiam go 2 razy, spi po 2 godziny. O dziwo im lepiej wyspi sie w dzien, tym lepiej spi w nocy. Liczba nocnych karmien stopniowo zmniejszyla sie do 3, pozniej 2, a statnio nakarmiony zupka warzywna na noc ozesal od 20.30 do 5 rano !!! Wiec moja rada - wyluzowac i sluchac dziecka. Zmeczone w dzien? Niech spi. Chce do puersi w nocy? Dac. Bedzie mialo wieksze poczucie bezpieczenstwa, to i spalo bedzie lepiej.

Gość gość
mój ma 2 lata i mało którą noc przespał;