Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nadżerka

Polecane posty

Gość gość

Witam. Kilka dni temu byłam u ginekologa po antykoncepcje hormonalną. miałam wykonywane badania wziernikiem i usg. lekarz wykrył u mnie nadżerkę, lecz nic mi o niej nie powiedział, jedynie żebym zgłosiła się za miesiąc po kolejne tabletki i wtedy porozmawiamy. wcześniej u ginekologa byłam kilka miesięcy temu, lecz nie miałam wykonywanego badania wziernikiem. ogólnie powiększyły mi się wezly chlonne lekko pod pachami i jeden na szyji, lecz on powiekszony byl juz dawno po infekcji lecz lekarz rodzinny powiedział, że tak może być. niedawno zaczęłam uprawiać seks, odczuwam ból przy stosunku, na samym początku. czytałam, że jest to możliwe przez zapalenie, lecz miesiąc temu robiłam ogólne badania na stany zapalene i wszystkie były prawidłowe. czy te węzły i ból może być spowodowany przez nadżerkę? mam 18 lat.

Gość ala34
mozliwe

Gość gość
Zrób sobie kuracje invagiem, poprawi on nawilżenie pochwy i będzie Cię chronił przed infekcjami, ból będzie mniejszy. Jeśli chodzi o nadżerkę, to ja miałam w tamtym roku zabieg wymrażania nadżerki, nie czułam bólu, czasem po stosunku plamiłam. Po zabiegu plamienie się już nie pojawiło.

Gość gość
nadżerka może być przyczyną bólu ale nie musi.Ja miałam długo nadżerkę i w ogóle jej "nie czułam". Jeśli dopiero zaczęłaś współrzycie to ból jest normalny, przejdzie z czasem.Przy nadżerce powinnaś zrobić cytologię i rozważyć jej usunięcie-chyba że zdecydujecie z lekarzem że poczekasz do ciąży-ja też usuwałam dopiero po porodzie.Brałam osłonowo provag-nadżerka może powodować infekcje i trzeba częściej robić cytologię. Co do węzłów chłonnych-powiększają się przy infekcjach,ale jeśli Cie niepokoją to zrób sobie usg.