Gość Logiic Napisano Czerwiec 9, 2013 Witajcie, ostatnio wkręciło mi się strasznie aby gruntownie się przebadać. Od ponad roku mam powiększony węzeł chłonny szyi. I zdaje mi się że ciągle się powiększa. W ciągu kilku ostatnich lat zdrowie mi się pogorszyło, do tego bardzo schudłem - ok 20kg. Złożyło się na to zapewne dużo czynników m.in. stresująca praca i ogólny chaos w życiu. Ale wracając do pytania to czy orientuje się ktoś czy jest jakaś klinika która oferuje taką diagnostyke? np w pakiecie? w sensie że wszystkie badania "na raz" tzn. w możliwie jak najkrótszym czasie, np 1 lub 2 dni. i ile taki pakiet mogłoby kosztować? czy np w 1000zł można by taką sprawę zamknąć? Szukam jednego miejsca, bo liczę że jeśli robić by takie badania na raz, to może wyszło by taniej.. a na pewno byłoby wygodniej i szybciej. Zrobiłem mały research na własną ręke, z którego wynika że należałoby zrobić następujące badania: - rtg klatki piersiowej - badanie "per rectum" - poziom PSA i ewentualnie biopsja stercza, gdy PSA > 2.5 ng/ml - ponadto ponoć, samo badanie antygenu prostatowego nie wystarczy, bo niektóre nowotwory prostaty rozwijają się przy normalnym poziomie antygenu PSA - usg jamy brzusznej - badanie kału na krew utajoną - kolonoskopia(czyli obejrzenie od wewnątrz jelita grubego) Badanie które wymieniłem, pomogają wyeliminować najczęściej występujące rodzaje raka(u mężczyzn). Zastanawiałem się czy nie skuteczniej i prościej byłoby zrobić tomografię komputerową całego ciała. Nie wiem tylko ile takie badanie mogłoby kosztować(pewnie sporo). Czy jest zdrowe i czy w ogóle można gdzieś coś takiego wykonać odpłatnie? Będę wdzięczny za każdą radę pzdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach