Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Logiic

Profilaktyka rakowa, badania - gdzie? za ile?

Polecane posty

Gość Logiic

Witajcie, ostatnio wkręciło mi się strasznie aby gruntownie się przebadać. Od ponad roku mam powiększony węzeł chłonny szyi. I zdaje mi się że ciągle się powiększa. W ciągu kilku ostatnich lat zdrowie mi się pogorszyło, do tego bardzo schudłem - ok 20kg. Złożyło się na to zapewne dużo czynników m.in. stresująca praca i ogólny chaos w życiu. Ale wracając do pytania to czy orientuje się ktoś czy jest jakaś klinika która oferuje taką diagnostyke? np w pakiecie? w sensie że wszystkie badania "na raz" tzn. w możliwie jak najkrótszym czasie, np 1 lub 2 dni. i ile taki pakiet mogłoby kosztować? czy np w 1000zł można by taką sprawę zamknąć? Szukam jednego miejsca, bo liczę że jeśli robić by takie badania na raz, to może wyszło by taniej.. a na pewno byłoby wygodniej i szybciej. Zrobiłem mały research na własną ręke, z którego wynika że należałoby zrobić następujące badania: - rtg klatki piersiowej - badanie "per rectum" - poziom PSA i ewentualnie biopsja stercza, gdy PSA > 2.5 ng/ml - ponadto ponoć, samo badanie antygenu prostatowego nie wystarczy, bo niektóre nowotwory prostaty rozwijają się przy normalnym poziomie antygenu PSA - usg jamy brzusznej - badanie kału na krew utajoną - kolonoskopia(czyli obejrzenie od wewnątrz jelita grubego) Badanie które wymieniłem, pomogają wyeliminować najczęściej występujące rodzaje raka(u mężczyzn). Zastanawiałem się czy nie skuteczniej i prościej byłoby zrobić tomografię komputerową całego ciała. Nie wiem tylko ile takie badanie mogłoby kosztować(pewnie sporo). Czy jest zdrowe i czy w ogóle można gdzieś coś takiego wykonać odpłatnie? Będę wdzięczny za każdą radę pzdr

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować