Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile trzeba czekać na wyrobienie paszportu i paszportu dla dziecka ?

Polecane posty

Gość gość

może ktoś się orientuje ?

Gość gość
miesiąc i od tej daty nie ma żadnych odstępstw. wyrabiałam niedawno,więc wiem na 100%

Gość August the 1st
Ja wyrabiałam w Trójmieście. Zaniosłam podanie 24 maja a 31 maja na stronie sprawdziłam , ze jest już do odebrania. Teraz nie ma jeszcze takiego sezonu więc w tydzień powinni Tobie zrobić. Zrób tylko zdjęcia, weź kasę i jedź szybko.

Gość August the 1st
Gdzie się czeka miesiąc czasu???? Ostatnio paszport robiłam w lipcu 2003 roku i w tak wysokim sezonie po rozmowie z kierownikiem bo bardzo mi zależało żeby był szybko też miałam w tydzień.

Gość gość
w łodzi

Gość gość
W łodzi miesiąc. wniosek złożylismy z mężem w zeszłym tyg a do odebrania jest 1 lipca.

Gość gość
więc jej napisałam w 1 poście,że się czeka miesiąc. to zapytał ktoś w jakim miescie się tyle czeka? więc odpisałam,ze w łodzi

Gość gość
Pracowałem w wydziale paszportowym. Wyrobienie paszportu trawa ok 3-4 tygodni czasem krócej. To zależy od urzędnika. Każdego delikwenta trzeba sprawdzić czy nie ma zakazu opuszczania kraju nie jest poszukiwany itp., a w przypadku kobiet trzeba jeszcze szukać po nazwisku panieńskim i przez to tyle to trwa

Gość gość
dzięki wielkie ,a jak jest w sytuacji dziecka ?

Gość August the 1st
Jeszcze nikt z moich znajomych nigdy nie czekał dłużej niż 2 tyg. Teraz dają karteczki z datą faktycznie na "za m-c" ale można na stronie sprawdzić sobie kiedy jest do odebrania i na pewno będzie wcześniej.