Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TegoPragnę.

starania maj/czerwiec. kto ze mną? ;)

Polecane posty

Gość Elmirka201
to kafe to już w ogóle... cały czas coś się psuje...

Elmirka fantastyczny wynik! Z tego co czytałam to jak najbardziej prawidłowy :) dziewczyny tak się zastanawiam czy jak pójdę we wtorek do ginekologa to on potwierdzi ciąże? Czy raczej też skieruje mnie na bete? A wogóle coś kafe nam się ostatnio często psuje, zamula i zawiesza....troche to denerwujące. Może by się przenieść do nowego topicu? Tylko nie wiem czy to coś zmieni :P

Gość Blanka23
dziewczyny, tak sobie teraz zaczęłam myśleć, ze zacznę się jednak starać o tą dzidzię ;D

Gość Elmirka201
hehe Blanka bo to zaraźliwe!:D Staraj sie kochana:) Lilipop mnie nie wysyłała na bete.. zrobiłam na własną rękę:) Ona kazała przyjść za 2 tygodnie bo teraz to widzi tylko rozpulchnioną macice - na tej podstawie "podejrzewa" ciąże:) Potem dopiero widac więcej :)

Gość Elmirka201
A tak ogólnie to ja przeżywam ten wynik tak bardzo bo brałam te hormony no i mówili mi, że po nich często bardzo występują ciąże mnogie i teraz troszeczkę się boję przyznam szczerze... Wolałabym jednego małego bejbika narazie:D

Gość Blanka23
Nie no nie będzie bliźniaków :D A jak tak to... będzie miłość podwójna :) Po antykonceptach baaardzo często są bliźnięta

powiem Wam, że moja kuzynka leczyła się hormnalnie przez jakiś czas bo nie mogła zajść w ciąże i urodziła trojaczki :)) niezły sajgon :) ale myśle, że nie ma co panikować, ciesz się, że będziesz miała upragnionego maluszka, a jak będą bliźniaki to tak jak Blanka mówi- podwójna radość ! :)) Blanka- super, że jednak się zdecydowałaś :))))))) jeśli już czułaś wcześniej że jesteś gotowa na dziecko i tego chcesz to nie ma co czekać :) będzie dobrze :):* byle na luzie do tego podejść w miare możliwości :) a mnie dzisiaj wkońcu zaczęły boleć piersi.....nie bardzo ciesze się z tego powodu, ale z drugiej strony tak powinno być.

Gość Elmirka201
hej dziewczyny :) Lilipop... Mnie bolą od dawna. Zaczeły tydz. jakoś po owulacji... I z dnia na dzień ból staje sie coraz bardziej nieznośny... Ginka mi mówiła, że bede miała piersi twarde jak udo... Nie dość, że sutki są obolałe to jeszcze pod pachami boli :( W ogóle to one z dnia na dzień coraz większe... Tak samo było jak brałam kiedyś tablety anty. Cycki miałam 2 rozmiary większe:) Jak przestałam to wróciły spowrotem:D Także chyba tlugo się nie będę n imi cieszyła:D Narazie jest super bo na dole nic nie widać a góra już wie:D Ja lece zjeść śniadanko kobitki bo troche sobie dziś pospałam:D pierwsza noc w miare udana :)

Heej! :)) Fajnie, że wkońcu nocka dobrze Ci minęła :) co do piersi to ja wogóle nic nie czułam, jedynie ten brzuch mnie bolał :) i ciągle boli. A teraz to i piersi, i oprócz macicy to i jajniki czuje. Piersi też mi się powiększyły, wylewają się ze stanika. Nawet się zastanawiam żeby pójść sobie kupić jakiś biustonsz taki w miare elastyczny. Tylko się zastanawiam czy jest sens bo przecież piersi będą coraz bardziej się powiększać. A na nich już widać taką siatke żyłek, nie tylko na sutkach ale i na całych cyckach. Także widać że się powiększają :) śmiesznie jest :) a jak tam Elmirka z apetytem u Ciebie? Ja dziś nawet ładnie zjadłam śniadanie, może rewelacji nie było ale zjadłam spokojnie i nie miałam odruchów wymiotnych na sam widok jedzenia :) Blanka pisz co tam u Ciebie:) kiedy ci się płodne zaczynają? :>

Gość Elmirka201
Ja żyłki mam narazie na sutkach :) A sniadania nie moge tknąć :( jedynie co zauwazyłam to o 23.00 chce mi sie zawsze kanapki z serem, pomidorem i cebulką:D

a może jakieś owoce spróbuj? kurcze nie wiem co mi moge doradzić :( ale nie przejmuj się, czytałam że na poczatku ciąży wiele kobiet traci apetyt i zamiast przybierać to trafi na wadze. Ale później wszystko wraca do normy i wcina się za dwoje :)

Gość Elmirka201
Kuzynka wczoraj mi mówiła, że miała dokładnie to samo co ja teraz:) Także jestem dobrej myśli:p Ja to nawet jak wodę piję to nie mogę zbyt dużo bo mi podchodzi:D haha nie dziwie się, że mój mówi, że ja cały czas narzekam:D Wszystko mi nie pasuje... A wczoraj wieczorem też dopadl mnie taki humor... Chyba źle znoszę tą ciąże:P Nie wiem może każda tak ma.. ale ja sobie nie zdawałam sprawy z tego, że moja psychika będzie mi takie rzeczy robiła:D

Gość Elmirka201
Dziewczyny coś nam ten wątek umiera śmiercią naturalną;p

hehe no troche masz racje :D w sumie we trzy zostałyśmy, ale Blanka też jakoś ucichła :( odezwij się kochana jak będziesz miała chwile! ciekawe co z pozostałymidziewczynami co były na początku...

Gość Elmirka201
No właśnie... Gdzie migdałek? Dziewczyny wracajcie:) Już nie wspomnę o założycielce :) hehe

hej dziewczyny troche mnie nie bylo:P ale juz wrocilam:) tyle sie dzialo u was ze troche mi zajmie zanim to ogarne :D u mnie po dniach płodnych wiec teraz czekanie i jeszcze raz czekanie... u mnie dzis tez gorąco masakrycznie :D pozdrawiam kobietki :*:)

Gość Elmirka201
Super, że jesteś aga :) U mnie też mega gorąco... coś zaczyna wiać, więc jest szansa na deszcz... Oby :D Chociaż się to powietrze oczyści...

no u mnie na deszcz raczej sie nie zbiera...a tak duszno i goraco ze szok:)

Gość Elmirka201
No ja już nie wiem co mam zrobić ze soba... Cały dzień sama siedzie :( nawet wyjść nie można w ten upał... A nawet jakby pogoda była inna to też nie ma gdzie :P

no ja tez calutki dzien sama do 19:( takze jestesmy w podobnej sytuacji:P ja sprzatam caly dzien przynajmniej jest zajecie:D

Gość Elmirka201
Ja już posprzątałam :P Nawet podłogi pomyłam:) Mój nakrzyczał na mnie, że przeginam i sie przemeczam.. A potem wyszedł i ja znow sama. Eh... zrobiłam sobie salatke z tortellini nawet ale nie smakuje mi nawet ona:P

hejka dziewuszki! :)) ja też sama do wieczora cały dzień, mój w pracy...Niby mam dużo roboty ale jakoś nic mi się nie chce i wkońcu siedze znudzona. Ugotowałam obiad to myślałam, że umre od tego gorąca. Nawet pies na spacerze mi się poddał i nie chciał chodzić w ten skwar :D A wieczorkiem idziemy w odwiedziny do teściów. Kurcze nawet zimnego piwka nie mogę się napić w ten upał... :P

Gość Elmirka201
Ja na szczęście nigdy alkoholu jakoś nie lubiłam, a szczególnie piwa blee:P Także mam tą wygodę, że za tym nie tęsknię:D Chociaż nie powiem, że za 5 tyg na moim slubie będzie mi smutno nie wypić toastu:D

ja też specjalnie pijąca nie jestem, ale w takie goraco to piwko zawsze mi smakowało :) ale potrafie się obyć na szczęście :P Ja wesele mam w październiku i też toaty będę wodą opijać :D ale nie przejmuje się, chociaż orginalnie będzie :))

Gość Elmirka201
Zastanawiałam się dzisiaj kiedy nam będzie widać brzuszek:P

ja myśle, że to zależy od kobiety, ale tak około 16 tygodnia to już napewno będzie widać :) myśle, że nawet wcześniej :))

Gość Elmirka201
Mi mówią wszyscy, że ja będę miala taką fajną "piłkę" :D Obyyy:D Chciałam zawsze tak w ciąży wyglądać.... A myślałaś już o smarowaniu się czymś na rozstępy?... Bo ja piersi bym musiała bo już widzę, że bardzo szybko się powiększają... słyszałam, że oliwka dla dzieci jest super

Gość Sandra.nt
Witajcie :) Czytam wasze wypowiedzi, i dokładnie wiem co czujecie :) Oczywiście gratuluję 2 kreseczek Lolipop_23 i Elmirka201 :* ja również staram się o dzidziusia jest to mój pierwszy cykl starania się. jutro mam termin @ ale mam nadzieję, że się nie zjawi. Chciałabym się podzielić z wami moimi "objawami" Otóż ostatnią miesiączkę miałam 25 maja i oczywiście staraliśmy się z moim chłopakiem żeby dochodziło do zbliżeń w dniach płodnych. 25 dnia cyklu (18.06 - 11 dni po owulacji) odczuwałam bardzo silny ból z skurczami podbrzusza ( taki jak przed @ ale był silniejszy) i pleców na wysokości nerek, kłucie jajnika z lewej strony, tego dnia czułam się naprawdę fatalnie byłam senna. dodatkowo miałam paskudne humorki wpadałam w złość i byłam bardzo drażliwa i tego samego dnia plamiłam na jasno brązowo.( pomyślałam od razu o plamieniu implantacyjnym ale czytałam że jest innego koloru od mojego ) Do dnia dzisiejszego boli mnie podbrzusze tak jak na okres, piersi bolą tylko pod pachą i są lekko powiększone. Nie chciałabym się za bardzo nakręcać na tą ciąże bo nie chcę się za mocno rozczarować gdyby przyszła @ Ale jednak chciałabym wiedzieć czy mam chociaż cień szansy, że noszę pod sercem bobaska ???? Może któraś z was miała podobne objawy ?

Elmirka ja narazie nawilżam się balsamem takim mocno nawilżającym (mam suchą skóre), ale to robiłam zawsze :) ale jak tylko będę się coraz bardziej powiększać to napewno pomyślę o czymś na rozstępy. Chociaż ja i tak je mam, jestem doyć wysoka, urosłam szybko w pewnym wieku więc rozstępy były nieuniknione. Ale smarować się i tak trzeba :) Hej Sandra.nt! :) Powiem Ci, że ja miałam podobnie. Na jakieś 10 dni przed spodziewaną miesiączką mocne bóle w dole brzucha identyczne jak na miesiączke. Troche mnie to dziwiło, bo rzeczywiście takie bóle nie były mi obce ale zawsze miałam je na dzień przed @. A nie na 10 dni wcześniej. No i miesiączka nie przyszła a bóle zostały :))) dopiero po jakimś czasie dowiedziałam się, że te bóle są często pierwszą oznaką ciąży. Ale często można je pomylić z bólem owulacyjnym (jak np owu ci się przesunęła) albo na nadchodzącą miesiączke. Ja radze Ci zrobić test dzień po spodziewanej @, a nawet jakby test wyszedł negatywny to nic nie oznacza :) testuj później po kilku dniach. No chyba że @ przyjdzie czego ci nie życze oczywiście!! :))) mi test pozytywnie wyszedł dopiero 8 dni po terminie @ :)

tak strasznie wam dziewczyny zazdroszcze ze obydwie juz mozecie sie wymieniac tymi wszystkimi "problemami" zwiazanymi z ciaza...:):)chcialabym juz byc jedna z was..eh. :)