Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TegoPragnę.

starania maj/czerwiec. kto ze mną? ;)

Polecane posty

a mi wogóle zabronił do tego dwunastego tygodnia. Teraz tak myśle, że to może dlatego że mam nadżerke i boi się że mogło by jakieś krwawienie się pojawić. Ale położna mi mówiła, że dopuki cytologie mam dobrą to nie ma czym się martwić. Co nie zmienia faktu że po porodzie trzeba tą nadżerke porządnie wyleczyć...

ja chyba zawsze będę podziwiać dziewczyny które są cierpliwe w kwetsii robienia testów. Ja to wogóle nie byłam cierpliwa :P

Lolipop_23 tez mam nadżerke i z tego co wiem,co gin mi mowila to nadzerke usuwa sie przy pierwszym porodzie:) takze spokojnie. a co do testu to po prostu wiem ze jest za wczesnie wiec wole poczekac

jak to? w trakcie porodu? hehe :) ja będę miała zamrażaną planowo. Dostawałam leki dopochwowe ale nadżerka jest za duża i nie dało rady samymi lekami...Ale na szczęście dla ciąży nie jest ona groźna także się nie martwie :) a z testami lepiej zaczekać :) ja robiłam co drugi dzień i ciągle negatyw. A jak odczekałam ponad tydzień to za pierwszym razem dwie kreski! :) i czekanie zostało wynagrodzone :) także i u Ciebie tak będzie :):*

no moja tez jest spora,i nawet byl moment ze zaczela krwawic np po przytulankach,ale przestala sama:) a no z tego co mowila gin to po porodzie jest jakos usuwana,bo wypalania czy zamrazania mi odradzila,bo mowila ze moge miec problem przez to z zajsciem w ciaze,wiec nie kazala jej poki co ruszac:) oj chcialabym zebys miala racje co do testu:)jejj..

Gość Piripiri
Dziewczyny! Jestem zaskoczona..(nie,nie to nie pozytywny test) ale..... Jestem zdziwiona wygladem moich brodawek i w ogole piersi..zazwyczaj bolaly lekko na okres, kiedy jeszcze tam go w ogole mialam ale teraz...dzis przed kapiela zauwazylam duzo zylek i jakby ciemne otoczki wokol brodawek,to ponoc sprawdzony objaw ciazy..a jak bylo u was z piersiami?

Gość Piripiri
Aa i jeszcze dużo białych kropek na sutkach.. :/ hmm

Gość Elmirka201
Lilipop ja też mam ponoć nadżerkey tyle że baaardzo malutką :) Piripiri ja mam sine otoczki:) 1 objaw ciąży to u mnie były baaardzo bolące sutki. Żyłki dopiero teraz zaczynają się pojawiać:) Kochanie trzymam kciuki! :*:)

Gość Elmirka201
Dziewczyny ja lece spać :) Trzymajcie kciuki, żeby to nie była kolejna moja bezsenna noc bo już nie wytrzymam :( Jutro się odezwe kochane:)

Gość Piripiri
Elmirka: Wez sobie troche mojego snu... :) chetnie bym zamienila gleboki sen na dwie kreski :D Jaki ja mialam dzisiaj sen apropo! Snilo mi sie takie malutkie dzieciatko, ale potrafilo juz mowic o.O bylo takie madrusie :D Zrobilam test przed chwila, negatywny, jutro pojde do lekarza, bo juz jestem umowiona i odrazu poprosze o bete. :) Mozeee,mozeee rzeczywiscie te forum okaze sie ''szczesliwe''

Piripiri trzymam kciuki! Lepiej rzeczywiście zrobić bete będziesz miała chociaż pewność :) bo z testami to różnie jest a tylko pieniądze się wydaje... Mnie na początku piersi jakoś bardzo nie bolały, właściwie dopiero teraz bolą i mocno się powiększyły. Ale miałam widoczne żyłki najpierw na sutkach, a później na całych piersiach pod skórą taka widoczna siatka żyłek się pojawiła, Ale to ze względu na to, że cycki się powiększały i skóra się rozciągnęła. Trzymam kciuki żebyu Ciebie to był pierwszy objaw ciąży! :))

Gość Elmirka201
Cześć dziewczyny!:) Piripiri Trzymam kciuki również:*:) I czekam na wynik bety Blanki! bo chyba dziś o 13 odbiera prawda?:P Ja dziś w miarę pospałam :) Wstawałam siku tylko 4 razy więc nie jest źle haha:D

hehe Elmirka ja to samo :D a jak już przed 6 rano kolejny raz wstawałam siku to później nawet mi się kłaść nie chciało do łóżka :P właśnie Blanka koniecznie dawaj znać jaki wynik bety! Coś czuje, że przybędzie nam kolejna fasolka na naszym forum :D

Gość Elmirka201
No ja zawsze lubiłam sobie spać dłużej... a teraz? maksymalnie 9 i koniec:D Nie chce mi się wstawać co pół godziny hehe:) Zresztą nie mam warunków bo moje szczeniaki podrosły i wariują od 6.00 :D

Gość gość
Ja tak czytałam te wasze posty i się dziwie że duzo sikacie, skoro czestomocz pojawia sie w 6 lub 7 miesiacu dopiero jak plod napiera na pęcherz, wiec albo w ciazy nie jestescie i tylko wymyslacie bo wyczytalyscie gdzies ze to objaw ciazy albo wasza psychika jest zryta

Gość Blanka23
Hejka :D Zastanawiam się czy nie zadzwonić do nich i nie zapytać czy wyniki już można odebraaaaaaaać!!! AAAAAAAAAAAAAAAaaa... mam taką zgagę!

hehe :D eh żal mi niektórych sfrustrowanych ludzi. Ja latałam często siku zanim jeszcze wiedziałam o ciąży. Może i jest to kwestia psychiki, ale raczej nie jest to przyjemnie jak trzebalatać siku częściej niż zwykle. I uwież mi wolałabym nie mieć takiego problemu. Pozdrawiam gościa

"Jeżeli jesteś w ciąży – nie powinno Cię to dziwić. Od mniej więcej 6-8 tygodnia po poczęciu dziecka, częste oddawanie moczu jest zjawiskiem naturalnym. Najbardziej daje się we znaki w pierwszym i trzecim trymestrze. Nie ma w tym przypadku ścisłych reguł – częstomocz jest również jednym z możliwych pierwszych objawów ciąży, czasem towarzyszy więc przyszłej mamie już od pierwszego tygodnia po zapłodnieniu." taki cytacik. to dla sfrustrowanych ludzi, którzy oceniają innych nie mając pojęcia o sprawie. Najpierw radze zapoznać się na poważnie z tematem a później się wypowiadać i oceniać.

Gość Sandra.nt
Blanka trzymam kciuki :) A co do testów ja robiłam Bobo-test (żółty - płytkowy) czułość 25ml a na drugi dzień Amil - strumieniowy o czułości 20 ml z porannego moczu i obydwa wyszły pozytywnie, Może warto takich poszukać bo z tego co tu czytałam to piszecie o czułości 10 ml i może dlatego nie pokazuje Wam dwóch kreseczek. A nie wiem czy pisałam o tym ale mi się śniło jednej nocy że robię test i że wyszedł pozytywnie i jak rano wstałam to zrobiłam i rzeczywiście były dwie kreseczki - Sen mi się sprawdził, tak samo jak kiedy śniło mi się że moja przyjaciółka jest w ciąży i za parę dni mi wyznała że jest w ciąży....... Normalnie czarownica ze mnie :):):)

Gość Blanka23
IDĘ PO WYNIKI!! :D BĘDĘ ZA JAKIEŚ 20 MINUT :D

Gość Piripiri
Ja byłam wczoraj na grillu i kumpela powiedziała ze jej się rybki snily,to pomoc oznacza ze ktoś jest,bądź niedługo będzie wciazy..ja takie galy wielkie wywalilam I spojzalam na mojego M ,a on się tak uroczo uśmiechnął :) cóż..nadzieja matka głupich,ale cóż ja bym poczęła bez tej nadziei :)

Gość Piripiri
Blanka23: z całego serducha trzymam kciuki :D:D:D

Gość Blanka23
Ok już jestem!! :D

Gość czarna8306
blanka umrę z ciekawosci

Gość Blanka23
Nie wiem czy to możliwe biorąc pod uwagę to co Wy pisałyście. Moja beta wynosi 1468 ... To nie za dużo?

Gość Piripiri
ja teeez!!!