Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Teoria13

Podrażnienia pod pachami :(

Polecane posty

Gość Teoria13

Proszę o pomoc :( Zaczerwienione, podrażnione pachy. Nie wiem co jest powodem.. Antyperspirant ten co zawsze. W sobotę w jakiś niewyjaśniony sposób się podrażniły, wieczorem kąpiel a rano już prawie okey, użyłam antyperspirantu i auu znowu boli :( Używam adidasa, ale chyba będę musiała zmienić na jakiś delikatniejszy? Nie wiem dlaczego teraz tak się zrobiło, ok kilku lat używam adidasa i było dobrze. Miała, któraś z was taki problem? Jaki antyp. polecacie? :)

Gość gość
A nie miałaś może w ten dzień koszulki, której rękawy są wycięte pod pachą? Ja mam podrażnione zawsze jak zaczyna sie lato, rano ogole pachy a potem założe jakąś bluzkę której krawędź akurat jest pod pachą

Gość gość
Może zaczopowały ci się gruczoły potowe

Tydzień po podrażnieniu. Wyszłam od wniosku, że to jednak wina antyperspirantu. Zaprzestałam go używać (z adidasa miałam). Żadnego antyperspirantu przez tydzień, bo nie chciałam jeszcze większych ran zrobić (malutkie strupeczki się porobiły :( ) Paszki były bardzo przesuszone, więc zaczęłam je nawilżać kremem nivea. Wieczorem po kąpieli nakładałam krem i w dzień jak było trzeba też. Podrażniony naskórek złuszczył się (paszki zrobiły się ciemne po podrażnieniu, a po złuszczeniu odzyskują normalny koloryt :) ) Zakupiłam antyperspirant bez alkoholu ( rexona aloe vera fresh) i jak tylko paszki wrócą do całkowitej normalności zacznę go stosować i mam nadzieję, że nie będę już miała takich podrażnień :(