Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodamamaaa

dziwny ginekolog-pytanie do mam

Polecane posty

Gość mlodamamaaa

Witam, drogie mamy mam pytanie otóż jestem w 7 miesiącu ciąży i mam problem z ginekologiem w kwestii zdjęcia dziecka chciałam mieć tak jak kazda z mam zdjęcie maluszka . Ale za każdym razem pytam ginekologa czy moze dziś jednak zrobi to zawsze odmawia twierdząc ze to szkodzi dziecku. To jest lekarz starej daty i moze nie potrafi nie wiem ale irytuje mnie to bo inne kobiety u innych lekarzy maja pełne teczki zdjęć. Teraz mam pytanie czy mogę umówić się do innego lekarza na wizytę prywatna na samo usg i wykonanie zdjęcia ??

Gość gość
Za dwa miesiące będziesz robić dziecku foty i wrzucać na naszą klase albo znajomym wysyłac na miala do zrzygu. Uzbrój się w cierpliwośc - jesteś dziwniejsza niż twój gin.

Gość mlodamamaaa
nie jestem z tych żeby się chwalić pozatym dziecko nie jest rzeczą na pokaz tylko zywa istota , a zdjęcie chce mieć na pamiątkę takie dziwne to?

Gość gość
idź prywatnie na konsultacje czy z maluszkiem wszystko ok, tam na pewno zdjęcie dostaniesz

Gość mlodamamaaa
Dziecko jest zdrowiutkie

Gość inny gosc
Moj ginekolog powiedzial mi ze istnieja podejrzenia, ze fale dzwiekowe emitowane podczas robienia zdjecia USG w 3D moga powodowac uszkodzenia sluchu dziecka. Pewne jest natomiast ze wiele dzieci odbiera je jako nieprzyjemne i stresujace. Nie ma dowodow na to, ze fale powoduja faktycznie uszkodzenie sluchu, ale mowil ze lepiej byc ostroznym i podczas calej ciazy zrobil mi takie zdjecie 2 razy

Gość gość
kiedyś na potęgę trzaskali zdjęcia rentgenem i co? Okazało się po czasie b.szkodliwe. Więc lepeij nie przesadzać z tymi zdjęciami, z usg. Ale jak tak b. chcesz to idź do innego lekarza i on Ci zrobi. Poszukaj, który w twoim mieście coś takiego wykonuje i już.

Istnieje też teoria, że częste USG, to późniejsza dysleksje i inne takie. Wstrzymaj się, a jeśli to prawda? Jeśli wciąż nie wiemy nic o późniejszych skutkach?

Istnieje też teoria, że częste USG, to późniejsza dysleksje i inne takie. Wstrzymaj się, a jeśli to prawda? Jeśli wciąż nie wiemy nic o późniejszych skutkach?

Gość gość
To jak ci robi usg to telefonem z monitora zrób foto

Gość bez sensu...!!
Ale usg Ci robi, czy nie? No bo "zdjęcie" to print ekranu, wiec zdjęcie nie szkodzi samo w sobie...Lepiej mieć więcej usg i zauważyć jakąś wadę, którą można nawet operować jeszcze w łonie i uratować życie dziecku niż jej nie zauważyć

Gość gość
Tak ust mi robi normalnie , plci dziecka też nie znam bo niby ciągle jest ułożone tak ze nie widać eh, chyba umowie się do innego lekarza . Telefonem na monitorze nie mogę zrobić bo jest zakaz używania komorek :'( tak zle i tak niedobrze

Gość mlodamamaaa
Usg**