Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość królik skacze

wybieram się na pierwsze usg. Nie za wczesnie? Co mogę zobaczyć?

Polecane posty

Gość królik skacze

Dziś jest 5 tc , 5 d. Chciałam iść dzisiaj na usg. Czy ktoś był w podobnym terminie? Co wtedy widać? Tylko pęcherzyk czy coś jeszcze?

Gość gość
6+0 - moje pierwsze usg. 3.3 mm i bijace serduszko.

Gość gość
U mnie na tym etapie nie było widać nawet pęcherzyka.

4 tc był pęcherzyk 4 mm, którego lekarka mi nie pokazała 7 tc był zarodek z bijącym serduszkiem, którego widziałam :D Jeśli Ty masz 5 tc to na pewno serduszko nie bije jeszcze a to co zobaczysz na ekranie będzie przypominało tą słynna fasolkę ;)

Gość gość
idź w 7-8 tc dopiero, i tak będziesz wtedy chciała pójść, żeby zobaczyć serduszko. Po co chodzić dwa razy na tak wczesnym etapie? Możesz teraz nic nie zobaczyć.

Gość jest po co iść!
Mi lekarz zalecił wizytę właśnie w tym okresie; trzeba sprawdzić czy ciążą nie jest pozamaciczna, lekarz zdecyduje czy nie potrzeba brać luteiny/d*phastonu. ja byłam w 5t1d był pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy (to daje nadzieje, że będzie zarodek). A owulację maiłam 15/16 dc. A Ty jak długie masz cykle.

Gość gość
Myslę że zobaczysz śliczną dzidzię z niebieskim i oczkami, która pomacha rączką do ciebie i powie "kocham cię mamo!"

Gość "dzizdzię" z rączakmi
Ja widziałam już w 8t3d, już wtedy zarodek miał wyraźne ludzkie kształty, głowa, tułów, kończyny