Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość kafe

Podrabianie papierów, podpisów - co można z tym zrobić?

Polecane posty

Gość gość kafe

Mam do was pytanie - od dawna nie dostałam mojego zaległego wynagrodzenia, nasłałam pip na pracodawcę, a pracodawca okłamał faceta z pipu, że wynagrodzenie otrzymałam, jednak nie przedstawił na to dowodów, powiedział, że się zgubiły co jest oczywiście kłamstwem. Mam pytanie do znających się na rzeczy co będę mogła zrobić jeśli dowiem się, że pracodawca np.podrobił jakiś dokument potwierdzający wypłatę wynagrodzenia lub podrobił mój podpis? Firma ma 30 dni na udokumentowanie tego, że rzekomo otrzymałam pieniądze, a były pracodawca niestety, ale jest zdolny do takich rzeczy jak np. podrobienie mojego podpisu. Co w takiej sytuacji bede mogła zrobić? Policja? Prokuratura? Proszę o poważne odpowiedzi.

Gość gość
prokuratura. zloz doniesienie o przestepstwie jesli cos takiego zauwazysz

Gość gość kafe
a długo trwa takie postępowanie? czy można się ztego jakoś "wywinąć" mając nirzłe kontakty?:( niestety, ale przy pracodawcy mającym wszędzie kontakty jestem wg mnie na straconej pozycji:(

Gość gość
dokładnie, zgłoś to do prokuratury, za podrobienie podpisu z tego co pamiętam grozi do 3 lat pozbawienia wolności

Gość gość
można bardzo łatwo zarobić - kilka lat :)