Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szansa na córkę gdy dtosunek będzie jeden raz w 8 dc.?

Polecane posty

Gość gość

Witam! Proszę o odpowiedź do powyższego pytania. Wcześniejsze stosunki miałam częste, przed,po i w trakcie owulacji. Więc mam 2 synów. Teraz chcę spróbować zaplanować płeć. Szukam tutaj czy którejś się udało. Proszę napiszcie mi czy taki sposób obrać? Jak Wam się udało? Z góry dziękuję!

Gość gość
Przepraszam za literówkę...stosunek miało być.

Gość płeć zależy od spermy
W 8dc chyba że masz owulacje ok 10 dc. Tego nie da się zplanować, jak wyjdzie to bedzie traf. To loteria!

Gość gość
Ja tez mam dwóch synów, 13 i 11 lat. Chłopaki już żyjący swoim życiem - piłka nożna, ojciec też, oszaleć było można. Dziewczynka byłaby dla mnie wybawieniem:). Rozpoczęliśmy starania pół roku po usunięciu jajnika. Kochaliśmy się tak między 7 a 10 dniem cyklu(cykle 26dniowe) przez prawie rok. Mąż nie był zachwycony ale wmawiałam mu, że tylko tak może się udać;). I się udało, tyle że tak naprawdę to nigdy nie będzie pewności, czy zadziałała metoda czy sama natura.Powodzenia!

Gość gość
Możesz mi napisać dokładnie ile razy w danym cyklu się staralas? W jakie dni wspolzylas? Ja ma 28 dniowe cykle.

Gość gość
haha ja tez mialam czeste stosunki przed i po owulacji ale mam corke i jestem w ciazy podobno znowu corka :) A znajoma miala sporadyczne stosunki bez zabezpieczenia(nie starala sie o dziecko ) i ma dwoch synow(niby wpadki ,ale szczesliwe ).Plci sie nie zaplanuje

Gość gość
Tak jak pisałam, był tylko jeden stosunek między 7 a 10tym dniem, ten ostatni decydujący był 9 dnia cyklu. Jeżeli masz 28 dniowe cykle to 8 dnia może być trochę za wcześnie. Plemniki żyją do 5 dni, więc może lepszy byłby 10 lub 11. Ale podkreślam, choć owocem moich starań jest dziewczynka to na innych forach znajdziesz wypowiedzi kobiet, które współżyły przed owulacją i urodziły chłopców.

Gość gość
Aby zwiększyć szansę na córkę nalezy kochać się często od zakończenia miesiączki do około 9 dnia cyklu (przy cyklach 28dniowych). Bardzo ważna jest dieta: brokuły, migdały, słodycze, nabiał, jogurty naturalne. Należy utrzymywać niski odczyn ph w pochwie, co można uzyskac przez stosowanie sylku, replensu lub np floragynu. Należy przyjmowac wysokie dawki witaminy C (1000mg), tabletki możesz kupić w aptece lub na allegro.Nie pij wody z cytryną bo to odnosi odwrotny skutek. Ogólnie dieta bogata w magnez. Możesz zwracać tez uwagę na jonizację ujemną. KOmputery, telewizory, suszarki i wszytskie urządzenia wytwarzają jony dodatnie, wiec czesto wietrz mieszkanie, możesz też kupić lampę solną która wytwarza jony ujemne. W taki oto sposób zaplanowlaiśmy z mężem 2 córki, teraz planujemy syna.

Gość moja byla zrobiona
w 4 dc. Wiem dokladnie, bo mam regularne cykle i moj maz wyjezdzal :) Tak samo syn nasz byl zrobiony w polowie cykle (znow wiem na pewno, bo z kolei ja wyjezdzalam), takze na corke to bym raczej wczesniej probowala.

Gość gość
tak do 5 dni zyja ale te plemniki x(dziewczynki) a Y(chlopcy) tylko pare godzin ale sa szybsze

Gość gość
smieszy mnie jak ktos uwaza ,ze zaplanowal:) To byl traf i tyle bo szanse zawsze sa 50 na50% :)

Gość gość
sorry ale przy cyklach 28dniowych nie jest możliwe zajscie w ciąze w 4 dniu...

Gość gość
no to rady o jonizacji powietrza będziesz mogła dawać jak już tego syna spłodzicie do tej pory 2 córki spłodzone o super sposobie nie świadczą, bo 3 może być też córka

Gość gość
śmiejesz się bo głupia jesteś a faktem jest że plemniki "zenskie' dluzej zyją..wiec kilka dni przed plodnymi one wygrywają, gdy "meskie" umierają..Wówczas -dziewczynka:)..Zas w płodne..wygrywaja "meżczyxni":)..bo są szybsi:):)

Gość gość
Owszem, mogę dawać rady o jonizacji. Moja siostra ma dzięki tym sposobom córkę i syna, a koleżanka też.

Gość dieta...no ludzie
to sperma decyduje o płci. możecie stanąć na głowie i nic z tym nie zrobicie... Może być tak, że po prostu męskie są o tyle silniejsze, że jak kochasz się około owulacji to zajdziesz i będzie syn, a żeńskie tak słabe, że nie poczekają tak długo...

Gość gość
ja od niejonizacji poczekaj aż będziesz miała syna, wtedy pomądrkujesz i poradzisz narazie to tylko 50/50

Gość gość
ale wiesz co? ja piję zawsze wodę z cytryną i mam syna, może i kszta prawdy w tym jest hehe

Gość gość
dieta ma wplyw na zakwaszenie badz nie, zenskie lubia mocno zakwaszona pochwe, meskie nie. jak sie nie znasz to sie nie udzielaj. bo owszem dieta ma wplyw na plec i to nawet bardzo duzy

Gość gość
Meskie plemniki zyja krocej, ale sa o wiele szybsze. Zenskie zyja dluzej (nawet do 5 dni!), ale sa duzo wolniejsze. Jesli ktos wyzej pisze, ze kochal sie w 4 dc przy cyklach regularnych oczywiscie jest mozliwosc zajscia w ciaze! Przeciez owulacja, nawet przy cyklach regularnych moze sie przesunac. Poza tym dziewczyna nie napisala, ze miala cykle 28 dniowe, takze spokojnie z tym ocenianiem kolezanki. No a fakt faktem jest, ze zaraz po miesiaczce jest duza szansa na dziewczynke, w okresie okoloowulacyjnym na chlopca, a przed miesiaczka kobieta jest juz nieplodna. Poczytajcie sobie troche o biologii zanim zaczniecie sie wymadrzac ;) Wszedzie o tym pisza.

Gość gość
Meskie plemniki zyja krocej, ale sa o wiele szybsze. Zenskie zyja dluzej (nawet do 5 dni!), ale sa duzo wolniejsze. Jesli ktos wyzej pisze, ze kochal sie w 4 dc przy cyklach regularnych oczywiscie jest mozliwosc zajscia w ciaze! Przeciez owulacja, nawet przy cyklach regularnych moze sie przesunac. Poza tym dziewczyna nie napisala, ze miala cykle 28 dniowe, takze spokojnie z tym ocenianiem kolezanki. No a fakt faktem jest, ze zaraz po miesiaczce jest duza szansa na dziewczynke, w okresie okoloowulacyjnym na chlopca, a przed miesiaczka kobieta jest juz nieplodna. Poczytajcie sobie troche o biologii zanim zaczniecie sie wymadrzac ;) Wszedzie o tym pisza.

Gość gość
Jest 7 czynników wpływających na płeć dziecka: pH, minerały, dieta, hormony, suplementy, odległość od owulacji, jony. Bardzo ważny jest też śluz ale wzięcie pod uwagę przy staraniach wszystkich podanych powyżej 7 czynników spowoduje, że śluz będzie odpowiedni. Jeśli tak się jednak nie stanie to należy zwracać uwagę by przy staraniach o chłopca śluz był rzadki i rozciągliwy a przy staraniach o dziewczynkę kremowy aż do suchego. Podobno dieta jest najważniejszym czynnikiem wpływającym na zaplanowanie płci dziecka i wpływa na wszystkie powyższe czynniki. Przy planowaniu dziewczynki musi być bogata w wapń i magnez. Zapotrzebowanie dzienne na minerały przy planowaniu dziewczynki: Na++ (Sód) 700-1000 mg K+ (Potas) 2 500-3 500 mg Ca (Wapń) 1 200-1 800 mg Mg (Magnez) 200-300 mg. Należy jeść jak najwięcej gorących posiłków – podnoszą pH. Zalecane suplementy przy planowaniu dziewczynki, które powinna łykać kobieta: - wapń w postaci cytrynianu wapnia (nie węglanu wapnia gdyż ten podnosi pH) 1200 mg dziennie, wapń obniża pH - magnez 300 mg dziennie - witamina C 500-1000 mg dziennie, obniża pH - tabletki żurawinowe, ekwiwalent 1500-10000 mg świeżych owoców dziennie, obniżają pH - witamina B6 100 mg dziennie, podnosi progesteron, najlepiej przyjmować ją w preparacie typu B-Complex gdyż witaminy B powinny być ze sobą w równowadze, nadmiar jednych może powodować niedobór innych a np. niedobór witaminy B12 może być przyczyna poronienia - wszelkie zakwaszające preparaty typu Sylk (lubrykant stosowany tuż przed staraniami), Replens, Rephres, globulki zakwaszające, kwaśne irygacje itp. - kwas foliowy 800 mcg dziennie Mężczyzna powinien łykać Ca, Mg (w takich samych dawkach jak powyżej), witaminę C, żurawinę i kwas foliowy. Co ho hormonów to są 3 główne hormony mające wpływ na pleć dziecka: progesteron, estrogen i testosteron. Jeśli starasz się o dziewczynkę to powinnaś mieć niski testosteron, niski estrogen i wysoki progesteron, Twój partner powinien mieć niski testosteron i wysoki estrogen. Preparaty mające wpływ na hormony to np. LicoRice Root (mężczyzna powinien łykać 450 mg 3 razy dziennie, może brać tylko 6 miesięcy a potem potrzebuje 4 tygodni przerwy, ten specyfik podobno obniża u mężczyzn testosteron i podnosi estrogen) oraz Saw Palmetto (kobieta powinna łykać dziennie 320 mg, podobno obniża testosteron i estrogeny a podwyższa progesteron, należy łykać tylko do owulacji, nie należy brać jeśli zażywa się Clomid). Optymalne pH dla starających się o córkę jest następujące: - dla kobiety: 4-4.5 (pH śluzu szyjkowego) - dla mężczyzny: 7-7.5 (pH spermy)

Gość gość
dzięki :*