Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość agata2102

Pominięcie tabletki po 7- dniowej przerwie

Polecane posty

Gość agata2102

Witam ! Jak wiadomo Cilest został wycofany z rynku przez co miałam małe problemy z dostaniem innych tabletek,bo o wycofaniu dowiedziałam się dopiero w piątek a w mojej małej mieścinie o wieczornej porze już nie przyjmował ginekolog nawet prywatnie.Pierwszą tabletkę po 7-dniowej przerwie powinnam przyjąć wczoraj o 17.oo niestety jej nie miałam , dopiero dzisiaj z samego rana wybrałam się do ginekologa i przypisał mi Sylvie 30.Zapytałam lekarza co robić,gdy tabletkę powinnam przyjąć wczoraj czy mam jak najszybciej wziąć zapomnianą i o stałej porze ( czyli 17.oo ) wziąć następną.Odpowiedział,że mam wziąć tylko jedną tabletkę o 17.oo i nie brać tej zapomnianej.Zrobiłabym tak,ale nie chciałam sobie przedłużać cyklu o ten 1 dzień i wzięłam ok.13.oo zapomnianą tabletkę i mam zamiar o 17.oo przyjąć kolejną tą dzisiejszą.Do tego przez kolejne 7 dni mam zamiar zabezpieczać się mechanicznie lub zrobić sobie mały celibacik ;) Czy to wystarczy,aby się wszystko unormowało ?Po tych 7 dniach już będę mogła współżyć bez zabezpieczeń?Oczywiście czytałam ulotkę i jest napisane,że w 1 tygodniu jeżeli pominiecie przekroczyło 12 godz.należy przyjąć ostatnią pominiętą tabletkę jak najszybciej nawet jeżeli bym miała wziąć 2 na raz a do tego przez kolejne 7 dni zabezpieczać się.Czyli można powiedzieć,że dostosowałam się do ulotki i będzie wszystko ok ?Pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło i tylko przez to,że Cilest został wycofany :\

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować