Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam 30 lat i brak perspektyw

Polecane posty

Gość gość

30 lat mam męża skończone studia mgr pracuje w sklepie od miesiąca żałuje straconych lat na te szkoły :o kto ma gorzej?

Gość gość
34 lata , mąż , studia nieskończone , praca w sklepie a raczej różnych sklepach od 14 lat , ty jeszcze jakąś szansę na zmianę pracy masz , ja już żadnej

Gość gość
podstawowe brak kobiety brak perspektyw problemy finansowe brak możliwości zatrudnienia Żałuję tego że kiedy inni się uczyli ja bawiłem się. Teraz oni się bawią a ja muszę uczyć.

Gość gość
ile zarabiasz w sklepie?

Gość gość
1200 na rękę, mój mąż 1600 :o nie mamy oszczędności bo studiowaliśmy :o

Gość gość
podstawowe - 30 lat. To samo co wpis nr 2 + nawracająca depresja. skłonności samobójcze oraz uzależnienie od wielu nałogów.

Gość 0101010011010101001111
28 lat samotna praca 2200 na rękę wynajmuje pokój na mieszkaniu :o z kumpelą jak na studiach :o nienawidzę swojej pracy :o

Gość 0101010011010101001111
wyższe :o praca na pół etatu w biurze :o 30 lat :o jestem z facetem 5 lat i on ciągle nie chce się "wiązać" (czyt. ślub, dzieci) :o mieszkam z rodzicami :o myślicie że powinnam z nim zerwać?

Gość jeśli to Cię pocieszy
26 lat prawie, studia skończone w 2011-od tamtej pory jestem bez pracy, nawet do sklepu mnie nie chcą. mam męża, mieszkamy z moimi rodzicami..

Gość gość
Ja były nauczyciel, brak perspektyw, 40 lat, praca fizyczna obecnie, dziecko, mąż dorabiający, oboje 1200-1500 miesięcznie.

do tej co zarabia 1200 a jej mąz 1600- to gdzie Wy mieszkacie? jak żyjecie z takimi zarobkami? do 28 latki- gdzie zarabiasz 2200? ja aktualnie nie mam pracy, ale mam zaradnego męża który zarabia 4000 więc ujdzie, ale i tak jestem, zdołowana...

Gość gość
no i dobrze, ciesz sie ze masz ta prace w sklepie chociaz

Gość gość
a twój mąż kogo okrada, że ma 4000 za nic? zaradny he he, raczej cwaniaczek dobry, co mial plecy. a ta co zarabia 2200 zl i mieszka na pokoju z kolezanką to jakis smiech na sali, stac cie wynajac mieszkanie samej, czemu wiec mieszkasz z kolezanką, smieszne.

Gość gość
Mamy 1200 1500 miesięcznie na 3 osoby, moja droga. Jak żyjemy? skromnie, bardzo skromnie. Opłaty i jedzenie . Ja pracuję na umowę zlecenie więc mam od 500-1000 zł a mąż na czarno czasami przyniesie parę zł, czasem 1000 a czasem nic.

Gość a to ci dopiero
mój Boże, do czego to doszło? nie zapomnij jeden z drugim zagłosować znów na tę bandę nieudaczników z peło :D

Gość gość
Mój mąż przez 15lat małżeństwa nie przyniósł 4000 tys do domu, zazdroszczę.

okrada? jest szefem kuchni w dobrej restauracji, do takiego stanowiska trzeba dochodzić latami ciężką pracą...był zwykłym kucharzem zarabiającym 1800-2500 przez wiele lat, ale jego talent i pracowitość zostały docenione i ma co ma. tylko dzięki ciężkiej pracy! a Tobie zal d**ę ściska bo pewnie jesteś niezdolny i nigdy takich pieniędzy nie zobaczysz:D

Gość a to ci dopiero
albo na paligłupa on zapewni wam alkohol, zioło i seks w każdej postaci na każdym rogu ulicy będzie dobrze 🖐️

no macie tyle na 3 osoby, ale powiedz gdzie mieszkacie bo chyba przy takich dochodach nie ma szans na kredyt mieszkaniowy?

Gość gość
29 lat nauczyciel kochający swoją pracę właśnie ja straciłam :-( pewnie nie wróce już do zawodu :-( mąż mało zarabiający dziecko w planach....

a ile zarabiałaś jako nauczyciel...bo o zarobkach belfrów krążą legendy...i mam pytanie- skoro wlaśnie straciłaś pracę a mąż słabo zarabia to zdecydujecie się na dziecko tak jak zakładaliście czy to odłożysz w tej sytuacji? bo to chyba niezbyt teraz w ciazę zachodzić...jak sądzisz?

Gość gość
A co za różnica na kogo zagłosujemy, ja w 1999 roku skończyłam studia i pierwsza praca to był staż za 300 zł, potem praca w szkole na pol etatu za 800 zł, potem praca w szkole za 1300 zł na czas określony, potem bezrobocie i ciężka praca fizyczna na zlecenie. Czy ten rząd czy inny jest ciągle o samo.

Gość gość
4000zl jako kucharz to normalna pensja- wiadomo zarabiaja mniej i więcej ale dobry kucharz jest w cenie. skoro doszedł do tego pracą to gratuluje, a innym żal d*pe sciska?

Gość gość
ja mam dziecko 14sto letnie

Gość gość
kontraktowy + dodatek wychowawczy- 1800 na rękę dziecko planowaliśmy od zimy, ale chciałam zaczekac do końca roku, zeby nie zostawiać dzieci w razie czego.... no i mam. na razie nie zabezpieczamy się, co będzie to będzie

Gość gość
mój mąż zarabia ok. 6000 zł. na rękę miesięcznie ja ok. 3800,00 zł. ale nie myslcie że jak jeden tu napisał że mąż cwaniaczek tylko zap...ala non stop w transporcie czasami wpada do domu na parę godzin. Często i w weekendy go nie ma. Ja pracuję na 1,5 etata a czasami jeszcze w domu papierkowa praca. Nie ma nic za darmo i jak słyszę że pewnie mąż cwaniaczek i że kogoś okradam to chyba nie wiecie co mówicie. Czasami nawet nie mam kiedy tej kasy wydac bo nie mam czasu i siły jechać do sklepu na zakupy.

Gość gość
mój mąż zarabia ok. 6000 zł. na rękę miesięcznie ja ok. 3800,00 zł. ale nie myslcie że jak jeden tu napisał że mąż cwaniaczek tylko zap...ala non stop w transporcie czasami wpada do domu na parę godzin. Często i w weekendy go nie ma. Ja pracuję na 1,5 etata a czasami jeszcze w domu papierkowa praca. Nie ma nic za darmo i jak słyszę że pewnie mąż cwaniaczek i że kogoś okradam to chyba nie wiecie co mówicie. Czasami nawet nie mam kiedy tej kasy wydac bo nie mam czasu i siły jechać do sklepu na zakupy.

Gość gość
Ja jako nauczyciel zarabiałam 1300-1400 zł