Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aleksandrra

Wynagrodzenie Kobiety w ciąży

Polecane posty

Gość Aleksandrra

Witam bardzo proszę o pomoc w sprawie wynagrodzenia kobiety na zwolnieniu lekarskim z zaznaczeniem ciąża. Zatrudniona jestem w firmie od kwietnia br. o ciąży dowiedziałam się podczas niepełnego przepracowanego miesiąca czasu. Lekarz od razu wysłał mnie na zwolnienie gdyż ciąża jest zagrożona. W Maju dostałam niskie wynagrodzenie gdyż powiedziano mi że nie mają z czego naliczyć i musi minąć pełny miesiąc. W tym miesiącu nie dostałam całej pensji tylko polowe z niej. Czy zakład pracy będzie mi tyle wypłacał przez cały okres trwania ciąży? Koleżanka miała płatne 100%. Pozdrawiam i czekam na pomoc

Gość gość
A to twoja pierwsza praca czy wcześniej pracowałaś już?

Gość Aleksandrra
Wcześniej byłam zatrudniona na okres wakacji na umowie próbnej

Gość Aleksandrra
<

Gość Aleksandrra
<

Gość gość
to 100% ale tego co przepracowałaś przez ostatni rok....jeśli miałaś bardzo niskie składki zus odprowadzane, to na podstawie tego będziesz miała wypłacony zasiłek chorobowy. 100%, ale tego co zarobiłaś. Średnia oczywiście z ostatniego roku

Gość gość
Ubezpieczony nabywa prawo do zasiłku chorobowego po upływie okresu wyczekiwania. Okres ten jest zróżnicowany w zależności od charakteru ubezpieczenia. Osoba podlegająca ubezpieczeniu chorobowemu obowiązkowo ma prawo do zasiłku chorobowego po upływie 30 dni nieprzerwanego ubezpieczenia chorobowego. zus.pl

Gość gość
A costy myslala ze bedziesz siedziec na l4 a pracodawca-frajer bedzie ci placil normalna pensje po przepracowaniu niespelna miesiaca? Hehe ladnie to sobie wymyslalas ale tak to nie dziala