Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

różnica między rodzeństwem ?

Polecane posty

Gość gość

jaka jest różnica wieku między waszymi dziećmi ? ja mam rocznego synka i chciałabym znów zajść w ciąże.. ale nie wiem czy dam sobie radę.. czekam na wasze odpowiedzi

Gość gość
córka 10 syn roczek

Gość gość
moja córka ma 2 lata i 10 miesięcy, a syn pół roku. wg mnie różnica jest super. dzieci już łapią kontakt, a młoda jest dostatecznie samodzielna, żeby zrobić niektóre rzeczy przy sobie sama.

Gość gość12345kkk
2 lata i 1,5 miesiąca

Gość Do ale wy jestescie nienormaln
Dasz rade, choc na poczatku moze byc hardcore :) (u mnie byltak przez 3 miesiece, pozniej sie unormowalo). Roznica wieku miedzy synkiem a corcia to 2 lata i 2 miesiace (dokladnie, bo oboje urodzili sie 10tego). Teraz maja syn prawie 4 lata, corka 20 miesiecy i jest naprawde fajnie.

Gość gość
Miedzy moimi dziećmi jest rok i trzy mies. różnicy. Rewelacja. Razem się bawiły, starsza córka jak miała 6 miesięcy i zaszłam w ciążę od początku jej mówiłam, że będzie miała braciszka. Nie była zazdrosna, pilnowała małego braciszka, na swój sposób się angażowała i mi pomagała. Teraz mają po naście lat, nigdy nie było miedzy nimi jakichś poważnych spięć, są ze sobą związani, pomagają sobie na wzajem, w szkole wśród rówieśników jeden staje w obronie drugiego, pociesza, nie pozwala obrażać, wyśmiewać. Nie raz od nauczycieli w podstawówce słyszałam, że rzadko spotyka się tak zgrane i zgodne rodzeństwo.

U mnie roznica 3 lata, obie z lutego i jak na razie rewelacja. Jednak nie zależy to tylko od wieku ale też od charakteru dzieci i podejścia rodzicow. Znajomi maja taka sama różnice między dziećmi jak y nas a ich starsza córka jest koszmarnie zazdrosna i nie przejdzie obojętnie obok młodszej siostry. Zawsze kopnie lezaczek, coś w nia rzuci itp. Nie moga jej na chwile z mała zostawic żeby tragedia sie nie stała a przez to jest im ciężej z 2 dzieci.

Gość gość
dzięki wielkie :) teraz muszę pogadać z mężem i zaczniemy rozpoczynania na drugie dziecko :) pozdrawiam Was serdecznie

Gość gość
ja mam 5 miesięcznego synusia i jakbym teraz zaszła w ciąże to bym się w ogóle nie obraziła :)