Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kudłowłosa

Tak wyglądają moje włosy: TRAGEDIA - dziewczyny pomóżcie

Polecane posty

Gość gość
hej ja mam sypkie wlosy, mimo farbowania na blond ale nie taki jasny jak Twoj (poza tym farbuje farba i tylko pasemka) kiedys mialam wlosy podobne do Twoich ale zrezygnowalam z suszarki, prostownice uzywam raz na ok 3-4 dni od 2 lat lykam tabletki na wlosy, przewaznie belisse w skore glowy wcieram taki plyn na zdrowsze wlosy firmy jantar na koncowki serum, jednak wydaj mi sie ze najbardziej pomogly tabletki po paru miesiacach zauwazylam spora roznice

Gość gość
ja polecam maseczkę z zółtek i oleju

Gość zyta cieslukowaa
ja tez mam cienkie wlosy, tez czytuje blogi anwen i inne i tak polecane przez wszystkich oleje u mnie sie nie sprawdzily, nie dosc ze ledwo tluszcz zmylam, to dostalam pryszczy na glowie :-0 Takze moja glowe oleje bardzo obciazaja, odnosze wrazenie ze wystarczy odzywka szampon bez tego calego badziewia typu olejowanie, laminowanie. Ewentualnie zmiana diety moglaby pomoc, wiadomo zdrowe odzywianie od wewnatrz. I nie zamierzam chodzic w mysim blondzie, dzisiaj farbuje odrosty najasny. A ta fotka to nie ogarniam, to sa wlosy proste czy postopniowane? Bo stopniowanie szkodzi cienkim wlosom, jeszcze bardziej siem puszom.

Gość Pseudonim: *
1) im mniej robisz z włosami tym lepiej: żadnego prostowania, farbowania, nakładania tysiąca chemii, itp 2) stosuj naturalne kosmetyki, patrz na składy, im mniej chemii tym lepiej, naturalne oleje, olejki, szampony na dzieci, itp 3) zadbaj o witaminy i minerały, suplementuj się witaminami z grupy B, kup sobie herbatki z pokrzywy, skrzypu, jedz pestki dynii (mają dużo cynku) 4) podcinaj końcówki jak widzisz, że końce zaczynają sie strzępić

Gość kotttttttttttttteeeeeeeeeeekkk
Miałam włosy tragiczne - suche bardzo (bo są kręcone), wypadały garściami. Wzięłam się za nie jakieś 3 mies. temu: - olej arganowy raz w tygodniu na całą noc - szampon fryzjerski - maska wax z apteki - raz w tygodniu na 1,5 godz. w saunie Wczoraj byłam u fryzjerki i dowiedziałam się, że bardzo dużo włosków odrasta, a ja w łazience nie mam już włochatego dywanu :)

Gość zyta cieslukowaa
przestancie z tymi szamponami dla dzieci, nie kazdemu one pasuja, ja mialam ten polecany babyderm z rosmanna i musialam wywalic, bo w ogole sie nie pienil tylko kumiaczyl wlosy :-0

Gość goooooooość
bo nie miał silikonu.. -,- po takim szamponie dobra odżywka to obowiązek

Gość Kudłowłosa
ja nie do końca umiem się przekoanać do szmaponów "bez chemii" szampony typu żóty z kaczuszką powodują że nie jestem w stanie rozczesać włosów, naprawdę. jedyny godny polecenia szampon to wg mnie timotei (bez silikonów, parabenów i barwników) w przezroczystej butelce, kolor zielonkawy, przejrzysty - po nim włosy są dość miękkie

Gość goooooooość
Z sls?

Gość karolina_pastusiak
ja mialam straszne siano kilka miesiecy temu. wyczytalam na wizazu, ze warte zainteresowania sa naturalne kosmetyki do wlosow. ja zawsze lubilam olejowac wlosy na noc. to je wygladza. a z naturalnych kosmetykow tez postanowilam skorzystac, bo znalazlam z olejem arganowym. jak dla mnie super, bo w koncu mam nawilzone wlosy. no i nie nakladam na siebie tych parabenow i innych cudow, ktore obciazaly mi wlosy. ja swoje z olejem arganowym szampon i odzywke kupilam na http://www.przystanekpiekno.pl/ mineral beauty system z olejem arganowym.

Gość gość
powiedzcie mi, jak ograniczyć suszarkę. Mam włosy blond- farbowane niestety, bo siwieję :/. Fryzura raczej krótka - bob. włosy mam miękkie i cienkie. Rano mam wszystko ugniecione i uklepane. Muszę albo układać włosy, albo myć i suszyć. ciągle ta suszara. Chciałabym ją ograniczyć, ale w wałkach spać nie będę :)

Gość heniutaa od bolaa
do autorki: ej autorka, a jak dzisiaj twoje kudelki, trochu poprawilysia?

Też miałam zniszczone włosy (prostownica, farbowanie, stres i choroba tarczycy dodatkowo sprawiła, że mi wypadały..). Teraz dbam o nie w następujący sposób: - codzienną dietę wzbogacam suplementem Solgar włosy skóra paznokcie - myję co drugi dzień - po myciu używam odżywki, 2-3 razy w tygodniu nakładam maskę na kilka minut - staram się suszyć tylko zimnym powietrzem. Jeśli muszę użyć ciepłego ZAWSZE kończę zimnym, chłodny nawiew zamyka łuski włosów - na noc (myję rano) nakładam na włosy olejek arganowy - wcieram w skórę głowy odżywkę Jantar - podcinam włosy Opłaca się poświęcić trochę czasu, widzę znaczną poprawę. Włosy są miękkie, nawilżone, lśniące i mniej wypadają.