Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MImiiimimii

wynajem

Polecane posty

Gość MImiiimimii

Hej! Mam pytanie, bo pewnie są tu osoby, które wynajmują mieszkania lub miały styczność. W tym roku chciałabym wynająć mieszkanie z przyjaciółką i z kolegą - obcokrajowcem. Jak myślicie, właściciel będzie miał powód do nie wynajęcia nam lokum???

Gość MImiiimimii
Nie, jest normalny.

Gość Od Bartok
Nie boj zaby, wystarczy ze uwiedziesz wlasciciela lokum swoim intelektem, wtedy zgodzi sie nawet na bande murzynow...

Gość gość
Wlasciciel moze wynajac mieszkanie komu mu sie podoba i zawsze jakis powod do nie wynajecia moze znalezc. Ja sama mam mieszkanie, ktore wynajmuje i szczerze mowiac waszej trojce bym nie wynajela, bo jak dla mnie to za duzo osob i pewno mlodych, wiec jest wieksze ryzyko tego, ze bedzie glosno, beda imprezy itp. i choc wiem, ze to moga byc tylko stereotypy, to mam prawo wynajac mieszkanie komu chce i sama wybierac moja klientele. Obcokrajowiec nie bylby zadnym problemem, poniewaz obecnie sama wynajmuje mieszkanie obcokrajowcowi, ktory zawsze placi na czas i nie ma z nim zadnych problemow, mieszka tez sam i czesto wyjezdza w delegacje, wiec wlasciwie w mieszkaniu rzadko bywa tak naprawde. Ja zwracam uwage takze na wiek i nie wynajmuje mieszkania mlodym ludziom na studiach, czy zaraz po, a takze osobom z dziecmi.

Gość MImiiimimii
dziękuję za odpowiedzi

Gość gość
he he, a ja tez wynajmuje mieszkanie od dawna, i najchetniej je wynajmuje własnie młodym osobom na studiach, w zasadzie to moja ulubiona grupa. Najbardziej sie boje osób starszych, z dziecmi kiedys wynajmowałam i było ok.

Gość gość
a jesli chodzi o płacenie to najgorzej jest wg mnie z młodymi osobami, ale juz nie studiujacymi, tylko takimi które dopiero zaczynaja pracę. błyskawicznie ja traca i nie maja z czego zapłacic

Gość gość
To znaczy chodziło mi tylko o fakt, że jest obcokrajowcem. Słyszałam, że Polacy niechętnie wynajmują takim osobom, chciałam poznać więcej opinii ;)

Gość była sobie dziewczyna...
Japończykowi bym wynajęła, Wietnamczykom chyba też, ale arabom NIE NIE i je4szcze raz NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
chyba kazda jedna osoba to inny gust, więc nie ma sensu wymyslac, co bedzie bo tego nei wiesz. ja tez nie ma nic do obcokrajowców, kojarza mi sie że maja kasę więc ok. Raz wynajmowałam murzynowi, choc musze przyznac, że pozałowałam, ale oni chyba nei wszyscy tacy są... Kazda osoba jest inna.. Moja kolezanka miała za to problemy wynajac bo nie miała slubu, miała partnera i dziecko...

Gość gość
Teraz wynajem mieszkań bardzo się opłaca i uważam, że to świetna opcja na dodatkowy zarobek. Ja postanowiłam teraz zakupić nieruchomość własnie pod wynajem. Kupiłam apartament Lubicz w nadmorskiej miejscowości Rowy, który ma świetną lokalizację i będzie idealny pod wynajem.