Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gueeeest

Irytujące zachowanie kobiety

Polecane posty

powiedzenie komus o swoich uczuciach to nie rozmowa - bo nie interesuje cie wersja drugiej strony - tylko przejaw manipulcjai najczesciej nieudany i w formie monologuoczko.gif xxx manipulacje mozna wychwycić i ujawnic wtedy osoba manipulujaca ma złamany komfort robienia tego w przyszłosci :classic_cool: wystarczy trafny komunikat "czuje że mną manipulujesz":classic_cool: dziąła piorunujaco:P

...może ja niedouczony :) ale pedagogika to dziedzina nie ograniczająca się jedynie do wychowywania dzieci, wbrew obiegowemu pojęciu nawet faceci nie rozwijają się tylko do osiemnastki a potem jedynie rosną ... istnieje wiele dziedzin pedagogiki w tym pedagogika dorosłych i bardziej szczegółowe np. pedagogika kultury dorosłych :)

hahahahah oczko.gif to bledna teoria bo opiera sie na zasadzie ze po pierwsze mam ochote na jakies zmiany/poprawki - a nie kazdy ma, po drugie ze mnie czyjas opinia intersujeoczko.gif a nie musi tak byc, mnie np. opinia na moj temat przypadkowych ludzi w ogole nie interesuje, as easy as it is xxx po 1 jestem kobietą:classic_cool: po 2 jesli ktoś jest z rodzaju "Jakiego mnie Boże stworzyłes takiego mnie masz" moze na poziomie rozwoju przedszkolaka juz umrzeć:classic_cool: z kimś takim po 3 rozmowach zamyka sie temat i uznaje że on po prostu nie chce sie zmienic;) wtedy czas spakowac sie i zmienic priorytet:)

"matuzalem0325 ..mniej więcej o to mi chodziło, rozmowa ma nam uświadomić coś czego często nie wiemy o sobie bądź staramy się na to przymknąć oko ...inna sprawa czy jesteśmy w stanie przyjąć czyjeś argumenty, bo do póki ich sobie nie zinternalizujemy to o jakiejkolwiek zmianie mowy nie ma" ale ogolnie blednym jest zalozenie ze skoro chcemy cos powiedziec drugiej osobie to ona ma ochote tego wysluchac i jeszcze przemyslec. Jelsi komus powiem zeby sie odchudzil - w grzeczny sposob bo martiwe sie o jego stan zdrowia - to nie oznacza ze ta osoba ma ochote wziac pod uwage moja opinie, bo i po co?;-) problem ja wiedez po dstronie tych osob kt maja jakas dziwna potrzebe informania inych o swoich opiniach na jakis temat;-) "nikt nie wspomniał o tupaniu nózką tylko o dojrzalej rozmowie dwójki dorosłych osóbstrzelanie focha na zasadzie "jest mi zle i znikam" jest dopiero infantylne" tupanie nozka odnosilo sie do twojego niudanego watku o pesymismie pegagogicznym wskazujacym ze sytuacja moze dotyczyc dzieci;-) proponuje nie uzywac slow ktorych sie nie rozumie;-) ale tu nie ma pola do rozmowy - po prostu autorowi nie pasuje zachowanie laski i tyle. o czym tutaj rozmawiac, hm? i tak jej nie przekona do zmiany bo to zlaezy tylko od niej.

"manipulacje mozna wychwycić i ujawnic wtedy osoba manipulujaca ma złamany komfort robienia tego w przyszłosci wystarczy trafny komunikat "czuje że mną manipulujesz"dziąła piorunujaco" nieprawda;-) kazdy czlowiek manipuluje i jest to pozytywne zjawisko, wydahje mi sie ze nie rozumiesz slowa manipulacja;-) kazdy dazy do wywarcia okreslonego wplywu, na innych - ludzie manipuluja wiec codziennie i wkazdej sytuacji, as easy as it is;-) a twoje "porady" przypomija mi poradnik dla ulomnych para-psychologow;-)

wiem że mu nie pasuje, ale tak mu moze nie pasowac u kazdej innej wiele innych jej zachowań. Kazda osoba jest inna ale w zdrowym zwiazku prawidłowa komunikacja rozwiązuje wiele waznych problemów. I nie ja pisałam o pesymizmie pedagogicznym:classic_cool:

Gość Gueeeest
ROR - tylko że ona to robi nie do końca świadomie

nieprawdaoczko.gif kazdy czlowiek manipuluje i jest to pozytywne zjawisko, wydahje mi sie ze nie rozumiesz slowa manipulacjaoczko.gif kazdy dazy do wywarcia okreslonego wplywu, na innych - ludzie manipuluja wiec codziennie i wkazdej sytuacji, as easy as it isoczko.gif a twoje "porady" przypomija mi poradnik dla ulomnych para-psychologowoczko.gif xxx zadna manipulacja nie jest zdrowym zjawiskiem bo wymuusza okreslone zachowanie na dorosłym człowieku. Ja nie chce byc manipulowana i przymuszana do okreslonych zachowan. Poniewaz jestem dorosła i sama dokonuje okreslonych wyborów. Kazde manipulowanie moim wyborem nie jest ani mądre ani zdrowe:classic_cool: Zarzucasz nam tu niewiedze a sam/a jej nie posiadasz na poziomie podstaw psychologii:classic_cool:

"matuzalem0325 ...może ja niedouczony ale pedagogika to dziedzina nie ograniczająca się jedynie do wychowywania dzieci, wbrew obiegowemu pojęciu nawet faceci nie rozwijają się tylko do osiemnastki a potem jedynie rosną ... " byc moze jestes niedoedukowany, zdarza sie;-) "po 1 jestem kobietą" a co to ma do reczy - twoje personalia, hm?;-) " po 2 jesli ktoś jest z rodzaju "Jakiego mnie Boże stworzyłes takiego mnie masz" moze na poziomie rozwoju przedszkolaka juz umrzeć z kimś takim po 3 rozmowach zamyka sie temat i uznaje że on po prostu nie chce sie zmienic wtedy czas spakowac sie i zmienic priorytet" zmiana a zmiana bo ktos czegos od ciebie oczekuje to dwie rozne rzeczy;-) nadal uwazam ze w twoim rozumowaniu wystepuje blad logiczny;-)

Gueeeest ROR - tylko że ona to robi nie do końca świadomie xxx dlatego ja uwazam ze jej zachowanie wynika z tego ze ma niedojrzałą osobowosc i warto spróbowac ją uswiadomic, że jej zachowanie ciebie osobiscie irytuje. Mężczyzni potrafią uzywac komunikatów wprost ;)

zmiana a zmiana bo ktos czegos od ciebie oczekuje to dwie rozne rzeczyoczko.gif nadal uwazam ze w twoim rozumowaniu wystepuje blad logicznyoczko.gif xxx moze podasz argument a potem wysnujesz wniosek...logicznym tokiem rozumowania idąc:classic_cool:

"v34 wiem że mu nie pasuje, ale tak mu moze nie pasowac u kazdej innej wiele innych jej zachowań. Kazda osoba jest inna ale w zdrowym zwiazku prawidłowa komunikacja rozwiązuje wiele waznych problemów" ja stoje na stanowisku ze nie ma co tworzyc zwiazkow z osobami w ktorych nam cos zasadniczo nie pasuje;-) "zadna manipulacja nie jest zdrowym zjawiskiem bo wymuusza okreslone zachowanie na dorosłym człowieku. Ja nie chce byc manipulowana i przymuszana do okreslonych zachowan" to czy jest to pozytywne czy negatywne zjawisko zalezy juz od wartosci danej osoby, a to czy masz ochote czy nie masz nie ma zadnego znaczenia bo i tak jestes i zwasze bedziesz manipulowana przez innych - pytanie tylko czy czesciej bedziesz sama ulgac czy bedziesz raczej manipulowac;-) "Poniewaz jestem dorosła i sama dokonuje okreslonych wyborów. Kazde manipulowanie moim wyborem nie jest ani mądre ani zdrowe Zarzucasz nam tu niewiedze a sam/a jej nie posiadasz na poziomie podstaw psychologii" nie inetesuje mnie twoja ocena na temat mojej wiedzy - wiec tracisz czas;-) ja niczego nie zrazucam - to jedynie twoja interpretacja moich slow;-) co do meritum - piszesz o swoich wartosciach, a ja nie oceniam czy to jest dobre/zle tylko ze manipulacja wystepuje na porzadku dziennym

hmmm... jakieś dziwne podejście masz do komunikacji ROR :) skoro za dziwne uznajesz potrzebę informowania kogoś o swoich opiniach :) ...nikt nie ma obowiązku stosować się do wygłoszonych opinii, ale jak sobie wyobrażasz funkcjonowanie jakichkolwiek relacji miedzy ludźmi gdyby mieli nie wyrażać swoich opinii :) co do relacji z tematu, tak do końca to oni jeszcze nie mieli okazji ze sobą pogadać, spotkania są nieczęste, większość relacji opiera się na komunikacji pisanej bardzo często wykrzywiającej i przekłamującej intencje piszącego. Poza tym jak na razie mamy relacje i to dość skąpe jednej strony, a Ty już oceniłaś i zdyskwalifikowałaś dziewczynę ...

ja stoje na stanowisku ze nie ma co tworzyc zwiazkow z osobami w ktorych nam cos zasadniczo nie pasujeoczko.gif xx i mozna sobie takiego ideała szukać do usranej....;) xxx mnie twoja opinia o moje j wiedzy tez solidnie wisi :) wuiec jestesmy kwita. Lubie rozmowy i wymiane opinii pod warunkiem ze rozmawia ze mną postac o minimalnej wiedzy na okreslony temat a nie wyssanej z palca teorii o teoriach:classic_cool:

"dlatego ja uwazam ze jej zachowanie wynika z tego ze ma niedojrzałą osobowosc i warto spróbowac ją uswiadomic, że jej zachowanie ciebie osobiscie irytuje. Mężczyzni potrafią uzywac komunikatów wprost " moim zdaiem , nie warto jej niczego uswiadamiac - bo co to da? ktos kto to napisal wychodzi z bledengo zalozenia ze ona wowczas te wiedze/dawke info przemysli - a wcale tak nie musi byc i moze to obrocic przeciwko tobie. zwasze warto sobie zadawc pytanie po co chcemy sie z kims podzielic dana informacja - dzielenie sie zeby sobie ulzyc - to nalpiej przyjacielowi/mamie w rekaw (ewentualnie w zaciszu gabinetu terapeuty;-)

ale czy przemysli i coś zmieni czy nie to już jej wybór. Tu nie ma byc manipulacji tylko informacja...widzisz w tym róznice?:P tak mozna sprawdzic czy dana osoba widzi potrzebe zmiany dzieki czemu mozna cos zaczac budowac czy jej nie widzi wtedy dokonujemy wyboru według własnej hierarchii wartosci :P

"matuzalem0325 hmmm... jakieś dziwne podejście masz do komunikacji ROR" dziwne twoim zdaniem, ale mnie akurat nie dziwi ze ciebie dziwi;-) " skoro za dziwne uznajesz potrzebę informowania kogoś o swoich opiniach " hahah ;-) a ty wychodzisz z azlozenia ze kazdy chce poznac twoja opinie co nie?:-) jasne - caly swiat sie kreci wokol ciebie;-) " ...nikt nie ma obowiązku stosować się do wygłoszonych opinii, ale jak sobie wyobrażasz funkcjonowanie jakichkolwiek relacji miedzy ludźmi gdyby mieli nie wyrażać swoich opinii " normalnie - funkcjonuje tak juz od wielu , wielu lat - nie mam potrzeby komentowania wszystkiego wokol, co innego gdy ktos mnie pyta;-) jak ktos zmieni fryzure - nie komentuje, bo co to da - czy mi sie podba/ czy nie , hm? "co do relacji z tematu, tak do końca to oni jeszcze nie mieli okazji ze sobą pogadać, spotkania są nieczęste, większość relacji opiera się na komunikacji pisanej bardzo często wykrzywiającej i przekłamującej intencje piszącego. Poza tym jak na razie mamy relacje i to dość skąpe jednej strony, a Ty już oceniłaś i zdyskwalifikowałaś dziewczynę ..." tak ocenilam - bo podpowida mi to doswidaczenie, widzialam dziesiatki takich przykladow;-)

najgłupszym co mozna zrobić to wkurzyc się i na tak negatywnej emocji podjac zyciową decyzję:P to sie dopiero nazywa infantylizm:classic_cool:

" [zgłoś do usunięcia] v34 ja stoje na stanowisku ze nie ma co tworzyc zwiazkow z osobami w ktorych nam cos zasadniczo nie pasujeoczko.gif i mozna sobie takiego ideała szukać do usranej...." nie , niekoniecznie;) to przychodzi bardzo sprawnie jak czlowiek jest zkaorzeniony w rzeczywistoci;-) "mnie twoja opinia o moje j wiedzy tez solidnie wisi wuiec jestesmy kwita." niezuplenie;-) przypomnilo mi sie takie przyslowie "nauczyc gowniarza to....";-) pasuej, co nie?;-) "Lubie rozmowy i wymiane opinii pod warunkiem ze rozmawia ze mną postac o minimalnej wiedzy na okreslony temat a nie wyssanej z palca teorii o teoriach" a co to kogo obchodzi co ty lubisz i dlacezgo;-) slodziutki/a jestes;-) z ta swoja naiwnoscia;-)

hahah oczko.gif a ty wychodzisz z azlozenia ze kazdy chce poznac twoja opinie co nie?usmiech.gif jasne - caly swiat sie kreci wokol ciebieoczko.gif xxx przynajmniej mozna się czegoś dowiedziec od innych i o innych:O ale rozumiem że ty takich potrzeb nie masz😴 Zosiek samosiek?:D

a co to kogo obchodzi co ty lubisz i dlacezgooczko.gif slodziutki/a jestesoczko.gif z ta swoja naiwnosciaoczko.gif xxx skoro nie obchodzi ciebie po co cytujesz i wyrazasz swoje infanylne opinie?:D:D

"v34 ale czy przemysli i coś zmieni czy nie to już jej wybór. Tu nie ma byc manipulacji tylko informacja...widzisz w tym róznice?" mysle, ze to ty nie dostrzegasz roznicy;-) to ejst wlasnie manipulacja - powiem ci cos co mi sie nie podoba majac cicha nadzieje ze to zmienisz;-) bardzo infantylne;-) jesli nie masz takiej cichej nadziei to po co komuus to mowic;-) kazdy dobrze wie ze osoba mowiaca taki teskt robi to po cos, ma aiwec jakas nadzieje;-) "tak mozna sprawdzic czy dana osoba widzi potrzebe zmiany dzieki czemu mozna cos zaczac budowac czy jej nie widzi wtedy dokonujemy wyboru według własnej hierarchii wartosci " to mozna zrobic i bez takiego tracenia czasu - jesli ktos ei zachowuje w okreslony sposob to przeciez latwo wywnioskowac ze po cos to robi, as easy as it is;-)

" najgłupszym co mozna zrobić to wkurzyc się i na tak negatywnej emocji podjac zyciową decyzję to sie dopiero nazywa infantylizm" moim zdaniem to najlpesze co mozna zrobic to nie zadrezczaj sie dlaczego wariat jest wariatem , tylko skupic sie na sobie i unikaniu wariatow;-) a poza tym ty to nazywasz zyciowa decyzja?;-) zestaw randek z jakas niezrownowazona panna?;-) dobre ;-)

..świat się nie kręci wokół mnie ...to jest pewne, ale nie wyobrażam sobie bycia w związku i nie wyrażania opinii i ich nie wysłuchiwania ... Ciekawe życie musisz prowadzić nie wyrażając opinii, może to powstrzymywanie się od ich wyrażania w realu nadrabiasz tutaj. Co do opinii o fryzurze ...ileż to razy słyszałem tutaj... "bo mój stary nawet nie zauważył ze byłam u fryzjera ... :)))

ROR teraz ty próbujesz przeinaczyć[czyt zmanipulować] moją wypowiedz. Informacja to komunikat a manipulacja to działanie :classic_cool: i to działajace sprzeznie:classic_cool: i to jest fakt a jak głosi mądre powiedzienie: z faktami sie nie dyskutuje:)

ROR ile ty masz lat?:) i czy jestes w jakimś zwiazku?:) to chyba podstawa by dalej kontynuować te wywody:classic_cool:

"przynajmniej mozna się czegoś dowiedziec od innych i o innych ale rozumiem że ty takich potrzeb nie masz Zosiek samosiek?" oj wiedze komus nerw w pupci sie napial;-) o moich potrzebach to mozesz tylko pofantazjowacl-) a wracajac do tematu to jak chce poznac czyjas opinie na dany temat to o nia pytam, a skoro nie pytam to mnie ona nie intersuje - as easy as it is;-) 'skoro nie obchodzi ciebie po co cytujesz i wyrazasz swoje infanylne opinie?" o widze prosta zasade u ciebie; nie masz nic do dodania w temacie to zaczynasz "obrazac" i oceniac wypowiedzi interlokutora - starsznie przewidywalny/a jestes;-) a co do meritum - robie zawzse to na co mam ochote bez tluemaczenia sie, as easy as it is;-) amen;-)

"v34 ROR ile ty masz lat? i czy jestes w jakimś zwiazku? to chyba podstawa by dalej kontynuować te wywody" a ksad zalozenie ze mam ochote z toba cokolwiek kontynuowac, hm? ;-) poki co to ty checsz od emnie jakichs informacji;-) mi tam rybka kim jestes, as easy as it ;-)

" Ciekawe życie musisz prowadzić nie wyrażając opinii, może to powstrzymywanie się od ich wyrażania w realu nadrabiasz tutaj" nie wiem co ma twoj stary do mn ie i fryzjera ;-) wyrazam opinie i rozmawiam ale tylko z niektorymi ludzmi - i opinie tylko wyselkcjonowanej strannie grupy ludzi maja dla mnie znaczenie, cala reszta to strata czasu;-) a teraz wracaja do swojego zycia - bo i tak za duzo juz fantazjujesz na temat mojego;-)

:) jak niedorozwiniety dzieciak i jak pieknie piszacy o infantylnosci:D skoro juz próbujesz byc mądry to sie chociaz dokształc;) a jak autor jest mądry to sam wyselskcjonuje to co wartosciowe z tej nieco dziwnej dyskusji🖐️