Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama syna

jak to jest z platnoscia za przedszkole w ostattnim miesiacu.??

Polecane posty

Gość mama syna

zastanawia mnie drogie mamy jak wyglda platnosc za przedszkole w ostatnim mies chodzenia dziecka.u nas jest tak ze za dni nieobecne odliczaja ta kwote przy platnosci za kolejny miesiac.A jak dziecko w sierpniu bedzie ost raz w przedszkolu bo od wrzesnia idzie do szkoly do zerowki a nie bedzie chodzic caly sierpien do przedszkola to co z ta nadplata??czy ktos sie orientuje?

Gość gość
u nas w niedalekiej przeszłości byliśmy zawsze stratni za ten ostatni miesiąc - np. zapłaciłam za czerwiec (minus odliczenie za nieobecność w maju) do końca czerwca, w czerwcu było Boże Ciało, po którym dziecko też nie szło do przedszkola (panie nalegały), potem koniec roku szkolnego o tydzień wcześniej niż szkoła i była strata np. 6 dni. Nikt tego nie zwracał. Teraz jest nowa dyrektorka i wprowadziła taką zasadę, że pod koniec maja pyta rodziców, do kiedy dzieci będą chodzić do przedszkola i mniej więcej (jeśli potrafią to określić) w które dni dziecka nie będzie w przedszkolu (wiadomo, wielu rzeczy się nie przewidzi np choroby) i na tej podstawie oblicza płatność za czerwiec. Nie wiem, czy byłaby możliwość zwrotu np za okres choroby w czerwcu, ale pewnie jakby się rodzic uparł, to tak :)

Gość gość
U nas nadpłata z czerwca jes zwracana we wrześniu, więc pewnie jeśli dziecko już pójdzie do szkoły to będzie można te pieniądze odebrać w tym samym terminie.