Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chcę już dziś urodzić! Mam dość, czy to się nie skończy samo ? :(

Polecane posty

Gość gość
Ja miałam podawaną kroplówkę na wywołanie skurczy- poród jak poród każdy boli i każdy jest inny. Po dwóch godzinach skurczy urodziłam synka.

Gość gość
mój mąż to pyta sie co troche czy jedziemy do szpitala bo już by chciała mnie zostawic i miec spokuj

Gość gość
Przykro że się tak męczysz, ale wyobraź sobie że twojemu dziecku też nie jest komfortowo, więc czemu nie wychodzi? Po pierwsze może być jeszcze nie gotowe, nie wiem czemu pozwalacie, by obcy ludzie decydowali o tym kiedy ma się urodzić, posługując się jakimiś sztywnymi ramami. To tak jak z tym że człowiek powinien spać 8 h, może i powinien ale każdy jest inny, jeden potrzebuje 10 a innemu wystarcza 6. Poza tym tydzień ciąży nic nie oznacza, bo każda ciąża rozwija się w swoim indywidualnym tempie. Po drugie w****ieniem porodu nie wywołasz, co najwyżej go wydłużysz. Zupełnie rozumiem twoje fizyczne niedogodności, ale to twój stan umysłu decyduje co się będzie działo dalej. Jeśli jesteś zła, zmęczona, zdenerwowana, to twój poziom adrenaliny jest na takim poziomie, że nawet jak dziecko daje znać twojemu organizmowi że jest gotowe, oksytocyna jest reguralnie zbijana, to czysta biologia. Więc zamiast iść jutro do szpitala (która pewnie skończy się indukcją, bo takie są szpitalne procedury, a poród będzie g***towny i mocno traumatyczny dla dziecka), proponuję udać się na głęboko relaksujący masaż, zresztą to może być cokolwiek, bylebyś była zrelaksowana. Odetnij się od tego wszystkiego i w miarę możliwości rób tylko rzeczy, które sprawiają Ci przyjemność, a sama się przekonasz jak szybko pójdzie (jeśli dziecko jest gotowe). Powodzenia i łatwego porodu życzę :)

Gość gość
a ja mam taką radę dla Ciebie :) ciepła kąpiel z olejkami, świeczki zamiast światła, muzyka relaksacyjna. Zamknij oczy i daj ciału odpocząć zamiast się stresować. Mojej bratowej pomogło ;) jak wyszła z wanny czop poleciał ;) godzinka i dziecko na świecie