Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Norwegia - jak sie zyje?

Polecane posty

Gość gość

Jak sie Wam zyje w Norwegii? Jak sytuacja na rynku pracy wyglada? Ile za wynajem? Moglby ktos po krotce napisac? - mysle nad wyjazdem..

sprecyzuj pytanie o ktory rynek Ci chodzi;/ Ja bardzo polecam norwegie - choc nie jest tanie panstwo do zycia, ale cena ma przelozenie na jakosc, moim zdaniem

Gość gość
Wybrzydzac nie bede jesli chodzi o prace, bo nie mam wyzszego wyksztalcenia. Chcialabym pracowac na caly etat i zastanawiam sie ile mozna odlozyc w Norwegii. Wynajmowany pokoj, bez szalenstwa nadmiernego. Z narzeczonym chcialabym wyjechac, wiec zakladam ze oboje bysmy pracowali i wspolnie razem mieszkali. W UK radzilam sobie bardzo dobrze, ale to bylo ladnych pare lat temu.. Jaka jest minimalna stawka? Na jakich stanowiskach najlatwiej mozna znalezc prace? A sprzatanie? Tez o tym myslalam..

nie znam rynku sprzataczy, niestety nie sprecyzowalas o jaki rynek pracy Ci chodzi wiec zkladam ze mierzyc w najnizszy segment dla osob bez kwalifikacji - no tutaj to Ci nie pomoge a pytanie jakie sa stawki - jest scisle powiazane z wyksztalceniem i zawodem przeciez;/

Gość gość
Najnizsza stawka ile wynosi? Jesli dwie osoby pracuja na pelnych etatach, to czy sa w stanie normalnie zyc - starcza na oplaty, jedzenie i mozna cos odlozyc? Nie wiem jakimi kwotami miesiecznie ludzie obracaja. W Anglii wiem co i jak, pracowalam i bylam w stanie z 1 pensji utrzymac siebie i druga osoba, jeszcze dalam rade odlozyc troche gotowki. A mieszkalam w nowym domu, mialam wlasna lazienke, pokoj, swietnie wyposazona kuchnie.. A o Norwegii nie wiem nic :O A Ty gdzie pracujesz? Jak wyglada Twoje zycie?

Gość gość
ja Norwegie polecam bez względu na wykształcenie. Z jednej pensji spokojnie 2 osoby się utrzymają.