Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

w sumie... co za różnica?

Polecane posty

Gość gość

jaka jest różnica między związkiem niesformalizowanym a małżeńskim - tak mnie ostatnio tknęło... i uważam że tak naprawdę żadna, pomijając kwestie oczywista - papier. Tak naprawdę bedąc ze sobą od lat i tak żyjemy jak w małżeństwie - wspólne gospodarstwo domowe, czyli zakupy wszelkiego rodzaju, rachunki, często i wspólne mieszkanie/dom/samochód. DO tego dochodza wspólne wakacje, plany itditp no i kwestia rodzin, świąt, spotkań rodiznnych i tego typu imprez, uroczystości. Przeicez też świeta spędzamy razem, raz tu, raz tu, i trzeba się dogadać, gdzie jak, u kogo. I właśnie ta kwestia drażni mnie najbardziej... chyba byłam naiwna uważając, że jak nie jesteśmy małżeństwem nasze rodziny nie mają do nas 'praw' czyli - nie musimy się tłumaczyć ze nie idziemy na niedzielny obiad do jego/jej rodziny, na święta, na chrzciny, śluby i inne. Niestety, tu sprawa wygląda w sumie identycznie. więc teraz tak myślę - że nie ma żadnej różnicy i w sumie tak naprawdę chyba (?) wygodniej bezpieczniej i lepiej jest mieć ten papier, czy tak? co o tym myślicie, jak jest u was? jak rozwiązujecie kwestie rodzinne np.?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować