Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alap.

Moja synowa.

Polecane posty

Gość rewelaa
skoro twierdzis"z he he ale ja nie chce od niej nic!" " to po co bierzesz??????

Gość wy wy
nie zrobilam jej z garazu bo to ona zrobila synowi z garazu pokoj, ktory byl z 4 lata. a przez to ze ja sie wprowadzilam to z tego tez pokoju, nie psujac jej nic zrobilam aneks kuchenny. wiesz to juz sie robi temat rzeka, to nigdy nie bedzie moje jezeli juz to ona daje synowi a nie mi. ja nigdy nie bede sie czuc tu jak u siebie chociazby dwa miesiace temu uslyszalam od niej slowa; uwazaj bo nie jestes u siebie. ja sie nie wtracam nie mowie ze cos mi przeszkadza i zawsze bede tu gosciem. tesciowa od zawsze na glos mowila ze synowa i tesciowa powinny byc z dala od siebie. na kazdej imprezie rodzinnej, nawet znalazla nam dom po jakims zmaslym i zaplacila za wycene abysmy sie stad wyprowadzili. ale nie poszlismy bo nas nie bylo stac (ok 70 tys) . ona chyba tak podchodzi do sprawy dlatego ze jej tesciowa tez ja wygonila i ona z synami i mezem poszla wynajmowac wtedy..

Gość wy wy
a poza tym to juz pierdzilelisz, ludzie w miastach to zazwyczaj ida na swoje. ale tak jak na wsiach ten kto nie poszedl zyc do miasta to ze swoim badz swoja wprowadzili sie do ktorychs rodzicow. jedyny tak z blizszych znajomych dostal spadek 100tys to dobral kredyt i buduje swoje. moj drugi znajomy mieszka na pietrze i tam ma swoja kuchnie.. sasiadka wziela meza do siebie rowniez swoje zrobili. takie jest zycie. a noz widelec moze keidys bedzie mnie stac to z checia to zostawie mimo ze 30 tys wlozylismy tutaj. tak jak inny znajomy ktory 10 lat po slubie i 14 z tesiami stawia swoj domek wymarzony. narazie i tak w parade nikomu nie wchodze i nic nie biore jak to napisalas..

Gość monisssiiiiaaa
łoo matko Alap ty chyba jesteś jakaś nienormalna!!! chcesz dom zostawiać smarkom i sama iśc na jakies mieszkanko? Powaliło cię juz zupełnie? To ich wywal na zbity ryj do mieszkania - przecież im w sumie ogromną przysługę robisz, ze pozwalasz u siebie mieszkać. I tak cie podziwiam bo ja bym jej w pysk chyba strzeliła a awantura to juz by była na bank i nie słuchaj błagam tego debila marcepankacośtam bo kobieta ma cos nie tak pod kopułą ewidentnie. "Upiecz 2 ciasta" nosz qrwa marcepanka idź na kibel bo chyba cos cie ciśnie tak p********z od rzeczy.

Gość gość
mam 2 synow i czytajac zaczynam sie bac,na jaka synowa trafie :( Ja z tesciowa nie mam problemow zadnych...

Gość gość
Alap co zamierzasz zrobic w tej sytuacji?? rad bylo wiele, jak widzisz poki oni z wami mieszkaja dobrze nie bedzie..i nie ogladaj sie na syna - on jest juz dorosly i ma swoja rodzine i juz dawno powinni isc na swoje..a synowa to naprawde wredna sucz i dziwie sie ze tyle czasu w tym tkwisz... mezowi tez sie dziwie ze z pokora to znosi bo drugi poszedlby i nagadal paniusi az w buty by jej poszlo.. moze najwyzsza pora by i on zaczal reagowac a nie tylko podmiec**jki sobie robic?!!?!?

autorka ma rację synowa nie powinna ruszać ciasta, które zrobiła teściowa - tym bardziej, że wiedziała, że jest dla kogoś innego a twarożek itd- też nie powinna zjadać tego, co teściowa i teść sobie przygotują kapuję, że mieszkają razem, ale każdy powinien sobie sam gotować i przyrządzać posiłki sytuacja byłaby inna gdyby teściowa powiedziała- robię twarożek dla wszystkich jakbyście chcieli to poczęstujcie się, bo dużo wyszło a nie chamcem wszystko zżerać i - i to nie żeby tylko posmakować - od razu musi całe brak wychowania, nietakt i prostactwo jak dla mnie

ps, ja bym powiedziała wprost, że mają nie brać bez pytania mojego jedzenia ewentualnie zaproponowała DWIE LODÓWKI by się nie myliło i ostro pogadała z synową - przy synie, aby później mu nie zmyślała i nie dopowiadała swojego kulturalnie ale stanowczo powiedzieć czego sobie nie zyczysz

Gość gość
Uważam, że zabieranie czekogolwiek bez zgody drugiej osoby to brak szacunku i kultury, nieważne, czy synowa czy córka czy syn, każdy ma prawo mieć coś dla siebie lub dla kogoś, niedopuszcalne jest szperanie po lodówce bez zgody ruszanie rzeczy bez zgody i dotyczy to wszystkich, tak samo naganne byłoby to gdyby córka poczęstowała kolezankę ciastem które matka dla kogoś upiekła, i nie o ciasto a o zasadę chodzi. Nie Twoje nie ruszaj bez pytania.

Gość gość
Watek juz wprawdzie stary, ale zawsze aktualny. Moim zdaniem ludzie, ktorzy wchodza w zwiazek nie majac dachu nad glowa, do zakladania rodziny nie dorosli. Mieszkanie z rodzicami albo tesciami predzej czy pozniej wiaze sie z problemami, nie trzeba byc geniuszem, zeby to wiedziec.

Gość gość
Wczesniejsze generacje jakoś żyły w domach wielopokoleniowych i jakoś to było. Nikt młodych na łaskę banku nie wypychał żeby się zarzynał dla kredytów.