Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Problem z wystajacym brzuchem i spoznionym okresem

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Hej . S艂uchajcie mam problem i od jakiego艣 czasu o niczym innym nie my艣le tylko o tym. Powiedzie b艂agam czy jest w og贸le czym sie zamartwiac. Zacznijmy o tego ze mam 16 lat i aktualnie sp贸藕nia mi sie okres tydzie艅 ( zawsze by艂 regularny) . By艂am po wcze艣niejszej miesi膮czce chora na gryp臋 tydzie艅 i mia艂am troch臋 stresu (szokuj膮ca wiadomo艣膰 w 偶yciu) . Ludzie m贸wi膮 ze od tego mo偶e sie okres sp贸藕nic . Ale zauwa偶y艂am tez ostatnio ze mam jaki艣 dziwny brzuch . Taki twardy i odstajacy jakbym by艂a w ci膮偶y :O mam MNIEJSZY apetyt ni偶 zwykle, jak wciagne ten brzuch to mam 艣liczny p艂aski umi臋艣niony bo du偶o trenuje na si艂owni ale jak go nie wyci膮gam to w艂a艣nie taki balon. Mam tez ca艂kiem sporo wygiete do przodu plecy w odcinki ledzwiowym. W sumie takie brzuszek wystajacy mam od zawsze ale NIE A呕 TAK jak teraz . Mam jakie艣 g艂upie schizy, ze ci膮偶a ze co艣 ale jestem dziewica . 呕adnych zabaw z palcami itd . Ale w necie niekt贸rzy pisz膮 ze mo偶e dziewica zaj艣膰 w ci膮偶臋 nawet nic nie robi膮c jakimi艣 dziwnymi cudami jak nasienie znajdzie sie na palcu i co艣 tam :/// mo偶e ten "wi臋kszy" brzuch to tylko m贸j wymys艂 i taki w艂a艣nie jest od zawsze ale boje sie ze nie . M贸wi艂am mamie tak 偶artobliwie ze mam ostatnio jaki艣 brzuch jakbym by艂a w ci膮偶y to da艂a mi espumisany na wzi臋cia no bo co innego . Kurde gdyby i sp贸藕niony okres i te. Brzuch by艂y w innm czasie to bym sie nie martwi艂a ale tak to sie g艂upio zgrywa ze od razu mam my艣li z kosmosu :/// b艂agam pom贸偶cie mi co to mo偶e by膰 , mam sie czym martwi膰 ? :///

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
oj dziecko, musia艂aby艣 by膰 w 4 miesi膮cu, 偶eby zacz膮艂 si臋 powi臋ksza膰 brzuch :D Zawsze przed okresem brzuch si臋 powi臋ksza, a po okresie zmniejsza. A niepokalanie pocz臋cie przdarzy艂o si臋 tylko raz 2013 lat temu :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja wiem ze to nierealne i w og贸le ale kurde jak w necie sie wczytalam W ro偶ne kom czy bez stosunku mo偶na zaj艣膰 w ci膮偶臋 to od razu zamarlam .wiadomo jak to dzia艂a na psychik臋 jeszcze ja mam strasznie s艂aba :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
to przesta艅 czyta膰 co pisz膮 w necie, bo tu absolutnie wszystko mo偶na napisa膰 :) Id藕 do ginekologa, wcze艣niej zapisz na kartce wszystkie pytania, jakie chcia艂aby艣 mu zada膰 i dowiedz si臋 u 藕r贸d艂a. Nie musisz by膰 badana, je艣li si臋 tego obawiasz. Po prostu id藕 i porozmawiaj je艣li z mam膮 z jakich艣 powod贸w nie chcesz czy nie mo偶esz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ale chyba sama nie mog臋 i艣膰 do lekarza bo nie mam 18 lat ? Ale jest w og贸le po co i艣膰? To mo偶e by膰 zwi膮zane z czym艣 z czym powinnam i艣膰 do ginekologa ??:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie mo偶esz porozmawia膰 z ginekologiem bo nie masz 18 lat??? Do dentysty czy internisty te偶 z mamusi膮 chodzisz? No daj偶e spok贸j dziewczyno. Nie chcesz i艣膰 tam porozmawia膰, to porozmawiaj z mam膮 o seksie. Przecie偶 to twoja mama i powiedz jej, 偶e chcia艂aby艣 aby powiedzia艂a ci o wszystkim jak to jest. Zadaj jej pytania, na kt贸re nie znasz odpowiedzi. W ko艅cu powinna by膰 zadowolona, 偶e masz do niej zaufanie i chcesz szczerze porozmawia膰 jak m艂oda kobieta z bardziej do艣wiadczon膮. Masz taka mo偶liwo艣膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No nie wiem czy taka np 13 latka mog艂aby sobie sie spokojnie do przychodni bez zgody rodzica zapyta膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no do lekarza nie mo偶e p贸j艣膰 spyta膰, to niech ksi臋dza spyta :D On pewnie lepiej zna temat i tam z mamusi膮 nie musi :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Hahhahahaha nie no ale serio jest sie czym zamartwiac??

Udost臋pnij ten post