Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z wystajacym brzuchem i spoznionym okresem

Polecane posty

Gość gość

Hej . Słuchajcie mam problem i od jakiegoś czasu o niczym innym nie myśle tylko o tym. Powiedzie błagam czy jest w ogóle czym sie zamartwiac. Zacznijmy o tego ze mam 16 lat i aktualnie spóźnia mi sie okres tydzień ( zawsze był regularny) . Byłam po wcześniejszej miesiączce chora na grypę tydzień i miałam trochę stresu (szokująca wiadomość w życiu) . Ludzie mówią ze od tego może sie okres spóźnic . Ale zauważyłam tez ostatnio ze mam jakiś dziwny brzuch . Taki twardy i odstajacy jakbym była w ciąży :O mam MNIEJSZY apetyt niż zwykle, jak wciagne ten brzuch to mam śliczny płaski umięśniony bo dużo trenuje na siłowni ale jak go nie wyciągam to właśnie taki balon. Mam tez całkiem sporo wygiete do przodu plecy w odcinki ledzwiowym. W sumie takie brzuszek wystajacy mam od zawsze ale NIE AŻ TAK jak teraz . Mam jakieś głupie schizy, ze ciąża ze coś ale jestem dziewica . Żadnych zabaw z palcami itd . Ale w necie niektórzy piszą ze może dziewica zajść w ciążę nawet nic nie robiąc jakimiś dziwnymi cudami jak nasienie znajdzie sie na palcu i coś tam :/// może ten "większy" brzuch to tylko mój wymysł i taki właśnie jest od zawsze ale boje sie ze nie . Mówiłam mamie tak żartobliwie ze mam ostatnio jakiś brzuch jakbym była w ciąży to dała mi espumisany na wzięcia no bo co innego . Kurde gdyby i spóźniony okres i te. Brzuch były w innm czasie to bym sie nie martwiła ale tak to sie głupio zgrywa ze od razu mam myśli z kosmosu :/// błagam pomóżcie mi co to może być , mam sie czym martwić ? :///

Gość gość
oj dziecko, musiałabyś być w 4 miesiącu, żeby zaczął się powiększać brzuch :D Zawsze przed okresem brzuch się powiększa, a po okresie zmniejsza. A niepokalanie poczęcie przdarzyło się tylko raz 2013 lat temu :)

Gość gość
Ja wiem ze to nierealne i w ogóle ale kurde jak w necie sie wczytalam W rożne kom czy bez stosunku można zajść w ciążę to od razu zamarlam .wiadomo jak to działa na psychikę jeszcze ja mam strasznie słaba :/

Gość gość
to przestań czytać co piszą w necie, bo tu absolutnie wszystko można napisać :) Idź do ginekologa, wcześniej zapisz na kartce wszystkie pytania, jakie chciałabyś mu zadać i dowiedz się u źródła. Nie musisz być badana, jeśli się tego obawiasz. Po prostu idź i porozmawiaj jeśli z mamą z jakichś powodów nie chcesz czy nie możesz

Gość gość
Ale chyba sama nie mogę iść do lekarza bo nie mam 18 lat ? Ale jest w ogóle po co iść? To może być związane z czymś z czym powinnam iść do ginekologa ??:(

Gość gość
Nie możesz porozmawiać z ginekologiem bo nie masz 18 lat??? Do dentysty czy internisty też z mamusią chodzisz? No dajże spokój dziewczyno. Nie chcesz iść tam porozmawiać, to porozmawiaj z mamą o seksie. Przecież to twoja mama i powiedz jej, że chciałabyś aby powiedziała ci o wszystkim jak to jest. Zadaj jej pytania, na które nie znasz odpowiedzi. W końcu powinna być zadowolona, że masz do niej zaufanie i chcesz szczerze porozmawiać jak młoda kobieta z bardziej doświadczoną. Masz taka możliwość?

Gość gość
No nie wiem czy taka np 13 latka mogłaby sobie sie spokojnie do przychodni bez zgody rodzica zapytać.

Gość gość
no do lekarza nie może pójść spytać, to niech księdza spyta :D On pewnie lepiej zna temat i tam z mamusią nie musi :D

Gość gość
Hahhahahaha nie no ale serio jest sie czym zamartwiac??