Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy tylko ja taka zacofana ?

Koleżance zmarł chłopak a ona wypisuje na FB dziwne ?

Polecane posty

dla mnie jest troche dziwne :/ ja nawet nie byłabym w stanie wejść na fb ;/ i wyczytywać jak to mi współczują czy tylko ja jestem jakaś zacofana ? czy wasi znajomi też tak robią w podobnej sytuacji ? albo wy tak robicie ?

Gość gość
ale co wypisuje?

np. na jego profilu "wróć aniołku wróć" dodaje jakieś smutne piosenki tzn linki pisze że "śmierć nawet ich nie rozłączy" oczywiście strasznie jej współczuję ale żeby tak pisać ? no nie wiem... każdy przeżywa stratę na sój sposób mi jak ponad rok temu zmarł tata to nie mogłam czytać współczuć w prywatnych wiadomościach

Gość gość
nigdy nie będziesz nią i na jej miejscu - nie oceniaj

ale ja jej nie oceniam. Mówię tylko że jest to dla mnie dziwne. A wy co myślicie na ten temat ?

a na fb weszłam ok 4 yug po śmierci taty to łzy lały mi się jak grochy

Gość gość
Ja widzę dość często tak. Wstawiają zdjęcia,serduszka,cytaty na swoim profilu bądź komentują na profilu osoby zmarłej.

ja się spotkałam z tym pierwszy raz i dlatego pytam

Gość gość
Mnie sie wydaje ze ludziom w zalobie daje to jakies ukojenie, wchodza na profil ukochanej zmarlej osoby i czuja ze tu moga jej cos napisac, co czuja. Nie podchodzilabym z taka krytyka do tych ludzi, to ogromny bol...

Gość Kerrx
Ja widziałam jak dziewczyna po śmierci swojej mamy w dzień matki napisała "wszystkiego najlepszego mamo". Smutne to było, aczkolwiek trochę dziwne, że życzy jej wszystkiego najlepszego...

Gość gość
nie widzę w tym co ona robi nic nienormalnego..

Gość gość
każdy inaczej przeżywa śmierć bliskiej osoby. Ty tego nie doświadczyłaś, więc nie wiesz jak byś się zachowała w jej sytuacji, nie mówiąc, że każdy człowiek inaczej reaguje na stres. Wyluzuj i nie obmawiaj - to grzech!

Gość gość
Czemu zmarl ? jakis mlody chlopak ? wypadek ?

Gość gość
Dlaczego dziwne? Widac w ten sposob koi smutek. Ogladalam kiedys program o kobiecie ktora poronila i bardzo przezywala to ze nikt jej na facebooku nie pisal kondolencji... Niektorzy facebook traktuja jak rownolegly swiat i wszysctko tam przenosza, nie dziwi mnie to, jedna kobieta woli poplakac w milczeniu w zamknietym pokoju, inna wylewac zale na kafeterii a jeszcze inna na tacebooku.

Gość gość
ona przezywa stratę i wylewa swój smutek na fb. A Ty obrabiasz jej d**ę na kafe. Każdy pisze tam co i gdzie chce...

Gość gość
Ja tez znam taka dziewczyne ktorej zmarl chlopak a ona po2 dniach po jego smierci pisala na fb. Nie oceniam jej, nie krytykuje, bo nie wiem jakbym sie zachowala w jej sytuacji i mam nadzieje ze nigdy sie nie dowiem. Wspolczuje jej bo maja jeszcze male dziecko ktore nigdy taty nie zobaczy. A na co zmarl chlopak?

Gość princessaofpesia
boze, jaki tupet trzeba miec,zeby tu dopytywac sie "a na co zmarł ten chłopak....litosci, ogarnijcie sie kretynki wscibskie:O

Gość gość
A pytam bo lubie a tobie nic do tego parszywa jedzo

Ale co Ci to przeszkadza ? Jeden po śmierci bliskiego się wiesza,drugi bez celu gapi się w sufit,trzeci trafia do psychiatryka a czwarty siedzi na fb. Może to ją wycisza i pomaga? Może na fb dostaje od innych wsparcie.

Gość gość
dla mnie to śmieszne i dziecinne zachowanie.

Moim zdaniem autorko nie da się przewidzieć jak samemu by się zachowało w takiej sytuacji. Myślę, że jeśli ktoś ma w zwyczaju lecieć ze wszystkim na portale społecznościowe to w takiej sytuacji też będzie tam szukał...powiedzmy pocieszenia. Zresztą niektórzy już tacy są że opowiadają innym o swoich nieszczęściach, widocznie im to pomaga, a znowu inni zamykają się w sobie...

Gość gość
wiele zależy od tego jak traktuje fejsa

Zachowujesz się jak prosta, wiejska baba która nie potrafi zrozumieć, że ludzie przezywają smutek na swój sposób. Jak dziewczyna pisze na fb i przynosi jej to ukojenie to niech pisze - szkoda tylko, że takie baby jak ty będą robic te swoje zdziwione miny obrażonej ciotki, wywalając gały i mówiąc, że to takie dziwne.

Gość gość
tak szkoda że teraz wiele ludzi przeżywa swoje życie na fb, wszystko wypisują, co robią, co będą robić itd niedługo będą pisać że idą się wysrać, jak ktoś nie ma w realu życia to ma w necie życie. Dla mnie to nie jest normalne wypisywanie takich rzeczy na fb, ogólnie informacji z prywatnego życia, mnie osobiście śmieszą tacy ludzie, jak mi jest źle to mam od tego przyjaciół w realu, \

Gość gość
Czasem łatwiej coś napisać niż wypowiedzieć słowa. Jedno wolą się wypłakać przyjaciółce, siostrze, mamie a inni nie potrafią i wolą przelać uczucia pisząc chociażby na FB. Jak Ci to przeszkadza zrób tak, zeby jej posty były niewidoczne, ale zadawanie takich durnych pytań na tak marnym forum to żenada jeszcze większa niż wklejanie takich tekstów na FB