Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

taniec poloneza na zakończenie przedszkola

Polecane posty

Gość gość

mam pytanie: czy u Was w przedszkolach tańczy się poloneza na zakończenie przedszkola i ważniejsze: czy to normalne aby poloneza tańczyło 2 chłopaków w parze?

Gość gość
nie mnie, syn przyszedł z przedszkola, i dopiero wieczorem mi powiedział ze on nie chce iść jutro do przedszkola - nie i nie i dopiero wieczorem od niego wyciągnełam dlaczego - bo grupa tańczy na zakończenie poloneza, a on ma tańczyć z kolegą w parze. są 2 pary "męskie"

Gość gość
no akurat te pary chlopiece mnie nie dziwia,co maja zrobic jak jest wiecej chlopakow?? ogolnie sam ten polonez to jakis poroniony pomysl

Gość gość
nie wiem - może "pozyczyć" koleżankę z innej grupy? albo podzielić poloneza na 2 tury - najpierw 1 grupa, potem 2 grupa aby jakaś dziewczynka tańczyła dwa razy? nie wiem, mnie to zaskoczyło - Syn chciał tańczyć ale nie z kolegą - ostatnie 2 pary meskie są na końcu..

wydaje mi się, że takie coś odbiera temu tańcowi klimatu, powagi, elegancji. co innego na studniówce, co innego.. :D no proszę Cię

Gość gość
jako jeden z powodów dlaczego nie Syn mi powiedział że tato jakiegoś kolegi będzie kamerował i on nie chce zeby ktoś widział ze on tańczy z kolegą "elegancko".. - no dla Syna to wstyd...

Gość gość
poważnie 6 latki tańczą poloneza - tylko co ja mam zrobić z Synem? iść do wychowawczyni? Syn podobno jej zgłaszał że on nie chce z kolegą, że chce tańczyć z koleżanką, ale pani podobno mu powiedziała że ma nie gadać tylko tańczyc...

Gość kja980431
Ja pierdzielę, polonez w przedszkolu... Może jeszcze na zakończenie żłobka albo na bal przebierańców w podstawówce?? Robicie farsę i tyle.

Gość gość
qrcze jakie robicie? - ja się dziś dowiedziałam od Syna! Panie słowem o tym nie powiedziały! tylko co ja mam zrobić z tym zakończeniem, z tym tańcem? normalnie tak mnie to zaskoczyło i jak widze jak reakcje Syna to sama nie wiem co zrobić: on chce tańczyc, ale nie z kolegą...

Gość gość
nie zgodziłabym się żeby mój syn tańczył z chłopcem, nauczycielki mogłyby stawać na c****h ;) ale musiałyby rozwiązać ten problem.

Gość nie dyskryminujcie
Robert Biedroń na pewno chętnie przyjdzie do przedszkola popatrzeć na tego poloneza tańczonego przez dwóch chłopców w parze. Może nawet jakieś doatcje dostaniecie za postępowowść?

Gość nie dyskryminujcie
Autorko, a może jednak twój syn jest gejem i panie przedszkolanki to zauważyły, a on boi się przyznać, bo wie, że tego nie akceptujesz? W tym wieku dzieci już maja swoją seksualność.

Gość gość
ciekawe czy Tobie byłoby tak do śmiechu jeżeli to Twój Syn miałby tańczyć TAK poloneza :(

Gość nie dyskryminujcie
Alez mi wcale nie do śmiechu mówię całkiem poważnie. Myślę, że posłanka Grodzka i poseł Biedroń nie po to staja na świeczniku, żeby teraz jakaś histeryczna mamusia protestowała przeciwko tańczeniu przez dzieci tej samej płci w parach!

tzn. nie mam nic przeciwko, by dzieci uczyły się tańczyć jakiekolwiek tańce, nie o to chodzi, ale to o czym jest mowa brzmi jak parodia studniówki. szampana też się napiją?

Gość gość
nie wiem, co jest dziwnego w tańczeniu poloneza przez 6-latki- ja 20 lat temu miałam to samo na zakończenie, w dodatku każda dziewczynka miała sukienkę przypominającą taką, jaką nosiła Bachleda w "Panu Tadeuszu", a że więcej jest chłopców- no cóż, muszą to jakoś rozwiązać

Polonez w przedszkolu ? Co za idiotyzm :o Jeszcze z czymś takim się nie spotkałam. Owszem tańczyło się go na zakończenie podstawki (za moich czasów nie było gimnazjum) czy też studniówce.

Gość Na cz yciel
Jestem w szoku.... Wśród wszystkich odpowiedzi znalazłam jedna, która wydaje mi się sensowna... Po pierwsze postawa mamy powoduje, że krempacja(nieuzasadniona) dziecka się pogłębia. Należy wytłumaczyć dziecku, że tak jak bawi się z chłopcem i dziewczynka tak też może tańczyć z kolegą i koleżanka. Wiadomo dla nas dorosłych, ładniej, lepiej jeśli wszystko jest w ladzie ale cóż...zycie. Po drugie.. Dla cz ego wszyscy są zdziwieni,że dzieci w p reż edzkkolu u cz a się poloneza. W podstawie programowej zapisana jest nauka kultury, przynależności do kraju itp. Jest to jedno z działań a dzieci są różne.. Jednym się spodoba drugim mniej, ale u cz a się pięknie i błyskawicznie cz nie. Nie wiem ile kobiet tu opisujących jest mapami ale nie dziwię się, że teraz ciężej dogadać się z rodzicem niż z dzieckiem. Tyle w temacie.

Gość gość
Mysle podobnie. Skoro moga ze soba tanczyc 2 dziewczynki, moze i dwoch chlopcow. Sa dzieci, ktore w ogole nie chca tanczyc w parze, sa i takie, ktore razniej sie czuja w parze z ta sama plcia ( i nie ma to nic wspolnego z orientacja seksualna). Pierwsze slysze o polonezie w pzredszkolu, czy faktycznie jest taka moda?Jak dla mnie polonez nawet fajny pomysl, tyle,ze powinno byc to wczesniej dograne tak,zeby dzieci mialy z tego faktycznie pzryjemnosć, a nie stres.

Gość gość
Pracuję w przedszkolu. U mnie też 6 latki tańczą poloneza na zakończenie przedszkola. Nikt nigdy nie miał żadnych pretensji. Zdarza się też, ze są pary tej samej płci i nie jest to problem. W Twoim wypadku autorko widzę dwa rozwiązania: 1. któraś z nauczycielek zatanczy z Twoim synem, a druga nauczycielka z tym drugim chłopcem, 2. powiedz nauczycielce, jaki problem ma twój syn, niech porozmawia z dziećmi i być może jakiś chłopiec tańczący z dziewczynką zamieni się z twoim synem.

Gość gość
Ale cyrki wyprawiaja. Kiedyś pracowałam w przedszkolu ale żadnego poloneza nie było. Skoro syn nie chce to nie zmuszaj go do tego. Ma prawo do prywatności a jak będzie się czuł już w uwłaczającej mu (według niego) sytuacji a jeszcze do tego kamerowany??? Ja bym tego nie zrobiła swojemu dziecku. Poszłabym do wychowawczyni i powiedziała ze syn zdecydował ze nie będzie tańczył i tyle. Ma prawo do własnego zdania i tyle. A jeśli inne dzieci nie maja z tym problemu to niech one tańczą z ta sama płcią.

Gość gość
Nie przasadzajcie, ze polonez to cyrk, Odkad pamietam uczono w przedszkolu polki i krakowiaka, sama mam zdjecia z tej okazji (wtedy jeszcze nie filmowano). Polonez latwiejszy. Przy okazji - widziałam, jak na zakonczenie żlobka w UK dzieci wkladaly birety studenta- absolwenta, Wiadomo,ze zabawa , ale co to komu szkodzi. Nie traktujmy zycia zbyt powaznie

Gość gość
Jasne rob sobie żarty wygłupiaj się a potem zobaczysz swoje filmiki i kompromitujące zdjecia w sieci.