Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annette85

co Wy byscie wybraly?

Polecane posty

Gość annette85

Witam! Wiem ze to idiotyczny watek ale mam problem z imionami dla moich blizniat. beda to chlopaki, ja mieszkam w Danii ale nie jest to na stale bo planuje wrocic do kraju. bardzo podoba mi sie imie wojtek ale tutaj bedzie problem bo wiecznie beda przkrecac to imie, pozatym nie moge ni choinki dobrac pasujacej pary. a ostatnio moj maz stwierdzil ze moze by troszke bardziej nowoczesnie ich nazwac i wymyslelismy Alan i Nataniel. Prosze Was ocencie te imiona, czy obe czasami nie sa przesadzone bo ja zyjac tutaj i slyszac na codzien tyle dziwnych imion jakos zatracilam to wyczucie "dziwnosci" . Z gory dziekuje za poswiecenie chwilki.

Gość jaszczurka Basia
Alan i Nataniel brzmi na moje ucho"biblijnie", coś jak Melchior i Baltazar... :( Jeśli chodzi o mnie, to nie podoba mi się. Jakoś obco, jakbyś była Izraelitką. Trochę pretensjonalnie. Ale może komuś się podoba? A nie możesz wybrać imion, które w każdym kraju brzmią dobrze? Swojsko? W Polsce po naszemu, a gdzieś tam - po ichniemu? Np. Tomek i Aleksander? Antoni i Adam? Marek i Michał? Patryk i Staś? To tylko przykłady, mam nadzieję, że wiesz, o co mi chodzi? Ale w ogóle to bardzo Ci gratuluję bliźniąt! :)

Gość gość
Jacek i Wacek Flip i Flap Baltazar i Gąbka Omo i Persil Kajko i Kokosz Wywwidąb i Waligora sa możliwości:)

Dzieki za opinie... wlasnie sama mam takie odczucie ze cos z tymi imionami nie tak. a jeszcze przed chwilka przeczytalam opinie ze z alan zamieniany jest przez dzieci i glupie slowa wychodza... nie wiem juz co mam wybrac... Ten Aleksander jeszcze mi podchodzi ale drugiego to juz w ogole nie mam pojecia...

Tak gosc... dzieki ale to juz tez gdzies przerabialam. i nie nie jestem szurnieta, pytam sie bo chetnie zobacze reakcje innych na jakies imiona, nie chcialabym kiedys pluc sobie w brode ze jak mi sie spodobalo tak dalam a teraz dzieciaki sie mecza.