Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość M:)

Szkło wbite w palec u ręki

Polecane posty

Witam, Wczoraj wieczorem po sprzątaniu rozbitego szkła kiedy myłam ręce, jeden kawałek (może 0,5cm) wbił mi się w lewą dłoń i serdeczny palec prawej (rozkruszył się na pół kiedy pocierałam obie dłonie podczas mycia). O ile udało mi się wyciągnąć odłamki z obu ran, które są nie większe niż 1mm (takie przecięcia skóry) i lewa ręka jest OK, to ten palec u prawej mnie boli. Rano obudziłam się z tym bólem i opuchlizną, nie mogę założyć na niego obrączki, ciężko mi nawet unieść kubek z kawą, a co gorsza mam wrażenie, że ten ból od obrzęku promieniuje w kierunku dłoni. Martwi mnie to, nie chciałabym większych problemów, tym bardziej że staramy się o ciążę i zakażenia są wtedy tym bardziej niebezpieczne. Gdzie powinnam iść z tym paluchem? Do lekarza rodzinnego najpierw, czy od razu do szpitala jechać po bardziej kompleksową pomoc? Co robić?

Gość gość
jedź do rodzinnego. albo jak masz blisko do szpitala, to do szpitala. chyba nie ma znaczenia. może został tam odłamek, a może po prostu palec tak zareagował? nie wiem, myślę, że jeżeli to jest jakiś okruszek, to lekarz też nic nie pomoże, ale pewnie da jakieś maści albo coś :) pozdrawiam, E.

Dziękuję za odpowiedź - już myślałam, że moje pytanie zaginęło gdzieś w gąszczu innych;) Pojadę dziś do szpitala od razu bo lekarza rodzinnego mam do niczego i pewnie mnie oleje (zgodnie z twierdzeniem: "Paluszek i główka to szkolna wymówka"). Mam nadzieję, że coś mi doradzą w tym szpitalu.