Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość S-s-sasanka-a-a

wiza do USA

Polecane posty

Gość S-s-sasanka-a-a

we wrześniu planuję wybrać się turystycznie do USA, czy jeżeli zjawię się w konsulacie w celu wyrobienia wizy około miesiąc przed wylotem to nie będzie to za późno?

Gość August the 1st
Może się Tobie uda. Paszport otrzymujesz z powrotem po ok. 1,5 tygodnia albo krócej. Najlepiej szybciej umówić się na rozmowę. Poza tym nie masz 100% pewności ze dostaniesz wizę/promesę a kupując bilet na dwa tyg przed sporo przepłacisz.

Gość S-s-sasanka-a-a
w większości wiem jak wyglądają wszystkie formalności, że najpierw trzeb zapłacić w banku pocztowym, potem się umówić na rozmowę. Chodzi o to, że niestety nie mieszkam ani w warszawie, ani w Krakowie, a obowiązki nie pozwalają mi się w tej chwili stąd ruszyć, później znowu muszę jechać do innego państwa, gdzie wymagana jest wiza i boję się, że konsulat amerykański po prostu nie zdążyłby odesłać mi paszport (czasami szkoda, że można posiadać tylko jedną sztukę tego dokumentu ;-)

Gość August the 1st
Jeśli masz taką a nie inną sytuację to wyjścia nie masz. Od momentu rozmowy do paszportu w tydzień powinnaś się wyrobić, paszport wysyłają kurierem więc szybko to idzie.

Gość kseninia
a jak myslcie, mozna udac sie do ambasady USA w polsce z niemieckim paszportem? mam 2 obywatelstwa...

Gość gość
jak masz dwa obywatlestwa to nie potrzebujesz wizy, lecisz na niemieckim paszporcie i tyle

Gość August the 1st
Dokładnie. Niemcy nie potrzebują wiz do USA.

Gość kseninia
to super...nawet nie wiedzialam...