Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorkaaa

Szew okrężny.. wciąż skracająca się szyjka :(

Polecane posty

Gość autorkaaa

hej dziewczyny.. piszę tu bo już nie wiem co myśleć i robić. Jestem w połowie 29tyg ciąży. Miesiąc temu miałam akcję porodową, po uspokojeniu skurczy USG no i szyjki w zasadzie brak. Po kilku dniach szew.. jednak szyjka wciąż się skraca. W tydzień skróciła się o 1cm mimo leżenia. tydzień temu szyjka miała jeszczs 2cm a teraz aż się boję usłyszeć ile ma. Teraz jestem już w domu, wstaje tylko do wc. Biorę fenoterol 6×1 ale skurcze mimo wszystko się pojawiają chociaż już rzadziej. Ale każdy ruch, wstanie do wc to kolejne skurcze.. jest lepiej ale wlaśnie przed chwilą zobaczyłam w toalecie żółte, leciutko brązowawe upławy. Jestem już zrozpaczona.. kiedy już widzę poprawę zawsze coś się musi spier... :( boję się okrponie. Boję się, że szew puści. Lekarz mnie nastraszył, kiedy wypisywał mnie ze szpitala, że mogę urodzic w każdej chwili i mami obserwować, czy wody się nie sączą. Nie mam siły tak się boję;( całe życie pod górkę to miałam nadzieję chociaż na bezproblemową ciążę ale niestety nie jest mi dany spokój.. boje sie o moje maleństwo ;(;( każdy skurcz powoduje skrócenie się szyjki podobno.. a ja mam tych skurczy kilka moze kilkanascie dziennie. Dziś kłuje mnie w pochwie i boję się, Że to właśnie szew puszcza. Dlaczego tak jest??? niektóre kobiety nie szanują swojej ciąży, piją palą i nic, rodzą szczęśloiwe w terminie a ciąża bezproblemowa. beznadziejne to wszystko :(

Gość autorkaaa
lekarz powiedział, że na bank urodzę wcześnkaka i że ma nadzieje, że chociaż dotrwam do 34tyg:( nie wiem co myśleć na dodatek czeka mnie powrot do kraju bo tutaj niestety w razie porodu koszty są masakryczne.. lekarz kazał jak najszybciej wracać do Polski. Boję się tej podróży.

Gość gość
Przede wszystkim autorko dużo leż, a jaką szyjka ma dlugość?Jeśli jest mega krótka, to ja bym radziła załatwić sobie basenik i wcale nie wstawać. Ja też urodziłam przedwcześnie w 24tc, wiem-żadne pocieszenie.Ale rozumiem Twój strach... Mi szyjka skracała się też mimo leżenia... (bo była już w tragicznym stanie) odpłynął mi czop,był koloru jakiego opisujesz... i na następny dzień trafiłam do szpitala (poród zaczął się właśnie wtedy co odleciał mi czop - lekarz tak stwierdził) wiadomo że u Ciebie może być inaczej. Ale lepiej jedź do szpitala sprawdzić czy wszystko jest w porządku.

Gość gość
Jak wrocic do Polski?? Skoro masz skurcze po wstaniu do wc to nie ma szans zebys dojechala do Polski. Urodzisz gdzies w drodze i wtedy dziecko raczej na pewno nie bedzie mialo szans. Zostan tam gdzie jestes

Gość do Polski????
Jak w takiej stytuacji możesz myśleć o jakiejkolwiek podróży????Skoro możesz urodzic w każdej chwili... Po pierwsze powinnaś być w szpitalu i to takim, ktory specjalizuje się w opiece nad wcześniakami! Podròż do Polski:-\ W 30 tc twoje dziecko nie mialoby szans urodzone gdzies w drodze... Ja jestem w 35 i postanowiłam nie jeździć nigdzie dalej niż 100 km od mojego szpitalla, a jak juz to do miasta wojewodzkiego gdzie tez spokijnie moge rodzic...

Gość autorkaaa
dziewczyny to nawet lekarz zalecił mi powrót.. mam lezec w samochodzie. Tu też nie ma specjalistycznego szpitala w razie czego tez beda mnie transportowac. Ale wtedy to bede zadłuzona na całe życie. Ja tez nie chce sie stad ruszac ale nie mam wyjscia:/ szyjka ma 2 cm. Dziś skurczy brak nawet po wstaniu.. jestem skołowana:(

Gość autorkaaa
jestem idiotką, że naraziłam swoje dziecko na takie zagrozenie bo mogłam wczesniej dojechac. Ale to przyszlo nagle bo co miesiac bylam u lekarza i wszystko bylo super a nagle takie cos:/

Gość gość
Ja bym nigdzie sie nie ruszala, bedziesz zalowac jak po drodze cos sie stanie.