Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kiełka1

Z wózkiem do przedszkola?

Polecane posty

Gość Kiełka1

Zaprowadzam mojego Syna do przedszkola. Mijamy inne przedszkole i tam jest chyba jakaś moda, że rodzice zawożą część dzieci na wózkach. Widzę rodziców jak wychodzą z bloku np. 300 m od tego przedszkola i jadą z wózkiem. Przez jakiś czas myślałam,ze to przedszkole integracyjne i te dzieci są chore lub maja jakieś wady,ze same nie mogą iść. Zagadałam na ten temat jedna z Pań z przedszkola mojego Syna. Ona powiedziała,ze to taka moda teraz w przedszkolach gdzie rodzice sa lepiej sytuowani. Fakt jest taki,ze tamto przedszkole jest spostrzegane w ten sposób,ze podostawała się sama "śmietanka towarzyska" z okolicy.Znaczy się ich dzieci..W naszym przedszkolu nikt nie chodzi z wózkiem. Wszystkie dzieciaki maszerują na nogach lub rowerkach. Jedynie zimą sanki idą w ruch. My sami chodzimy ponad km do przedszkola na nogach. Zastanawia mnie czy te dzieci tych paru kroków nie mogą zrobić same? I nie chodzi tez o czas bo widzę rodziców ,ze wystają pod przedszkolem z tymi wózkami i gadają.

Gość gość
Pracowałam w przedszkolu, więc powiem Ci, że takie dzieci są w pewien sposób upośledzane przez rodziców. Kiedy jest wyjście całą grupą na spacer, takie maluchy nie dają rady iść, płaczą, marudzą, domagają się noszenia na rękach itp. Czasami taka sytuacja jest u 5-6latków, bo rodzice wożą ich wszędzie samochodem. Zastanawiam się jak one poradzą sobie później...

Pierwsze słyszę :) moje dziecko chodzi do przedszkola prywatnego połączonego ze żłobkiem. Czesne jest raczej wysokie, więc raczej rodzice nie cierpią na brak kasy, ale jakoś nie zauważyłam mody na wózki. Już raczej na przywożenie dziecka samochodem, ale pewnie te osoby mają daleko :) Ja mam akurat blisko i do wiosny woziłam dziecko wózkiem, ale moje dziecko chodzi dopiero do żłobka, teraz zawsze zaprowadzam je spacerkiem i z tego co widzę duża część dzieci takich około 3 lata i starszych chodzi pieszo, oprócz tych przywożonych autem. Wózkami mało rodziców przywozi, chyba że, jak mówiłam, małe dzieci do żłobka :)

Gość Kiełka1
Tez myślałam,ze te dzieci są wożone do żłobka, bo jest tuz obok ale dzieci te są za duże. Powiem Wam szczerze,ze sama myślałam wozić moje do przedszkola wózkiem czami. Mamy ponad kilometr. Jednak syn daje rade. A te dzieci maja rzut kamieniem. Dziwni eto wygląda jak kolana maja prawie przy brodzie jak siedzą w tych wózkach. W jakimś filmie o niani było tak,ze dzieci wożone były do szkoły w wózkach.