Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katia...

rodzeństwo

Polecane posty

Gość Katia...

Witam. Ja byłam jedynaczką i nie mam doświadczenia w tych sprawach. Mam syna w wieku trzech lat i córkę w wieku lat siedmiu. Do niedawna dzieci jeszcze razem się kąpały. Do tej pory jednak widują się nago. Nie wstydzą się siebie. Nie wiem czy to jakoś przerwać, czy też samo im to przyjdzie.

Gość gość
samo im przejdzie, jak Ty im paradowałas nago albo Twoja mama przed Tobą jak byłas mała to było ok, w pewnym wieku nie ma jeszcze poczucia wstydu na tle intymnosci

Gość Katia...
Ja matki nigdy się nie wstydziłam. Chodzi mi o to że rodzeństwo jest odmiennej płci. Czy córka nie powinna się już wstydzić pokazać bratu bez ubrania?

Myślę, że córka sama zacznie się wstydzić w swoim czasie :) pamiętam, że kiedy w podstawówce chodziliśmy z klasą na basen dopiero koło 3-4 klasy zaczęło nam zależeć na prywatności :)

Gość gość
Mój syn ma już 11 lat i też nie wstydzi się siostry 5 lat młodszej. Nie zamyka się w łazience, a córka mu tam nieraz wchodzi podczas kąpieli. Zwracałam mu już uwagę że powinien zamykać się przed siostrą. Nieraz to robi. Częściej jednak zapomina.

Gość sylwia 37
Moje pociechy do tej pory widza sie nago to im nie przeszkadza

Gość gość
Mam córkę 9- letnia i synka 6 lat kąpią się razem i nie przeszkadza im to