Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co na obiad w taki upał?

Polecane posty

Gość gość

ostatnio miałam chłodnik i teraz szukam pomysłów na coś szybkiego i lekkiego. bez stania przy gorących garach za długo.

Gość bggdfdf
ja mam frytki :-) a jutroziemniaczki i jajko w sosie koperkowym, dzis gotuje jajko, jutro rano przed praca skrobie ziemniaki a jak wroce z praycy to tylko sos szybko zrobie

Gość gość
chłodnik- MNIAM! maślanka + młode ziemniaki + koperek......mmmmm.... zupa owocowa barszcz sałatowy+ ziemniaki młoda kapustka

Gość ewka z bialegostoku
truskawki z makaronem, serkiem wiejskim polane pitnym jogurtem, ja dzis to robie pod zamowienie dziecka:)

Gość gość
zupa owocowa, np z czereśni

Gość królowa kafeterii ;p
też mam dziś placki ziemniaczane z dużą ilością truskawek i smietany oraz zupa owocowa (truskawkowa) na chlodno

Gość bggdfdf
zupa truskawkowa? jak to smakuje jak sie to robi pierwszy raz slysze

Gość gość
frytki to nie obiad a gdzie surówka i białko mięsne, rybie z nabiału czy chociażby z warzyw strączkowych.

Gość gość
prędzej obiadem są kluski z truskawkami i śmietaną niż frytki.

Gość ahaha, ale jaja
no wiesz niektorzy codzinnie wpierdalaja ziemniaki tylko na rozne sposoby robione:D

Gość gość
ewka napisz dokladnie jak robisz ten makaron. mysle, że mojemy 1,5 roczniakowi by tez zasmakował.

Gość gość
ostatnio jadałam tosty z masłem czy to już był obiad?

Gość bggdfdf
dla mnie i meza wystarrczy on za miesem nie przepada

Gość Hej, pamiętacie fajne produkty
A gdzie mieszkasz, że masz TAKI upał? :) U mnie upału nie ma wcale. Jest ciepło, ale ledwo, raczej tak sobie.

Gość Hej, pamiętacie fajne produkty
A na obiad zrób chłodnik. Albo normalny obiad, tylko poczekaj aż wystygnie i do popicia coś zimnego.

Gość gość
raz w tygodniu robię obiad bezmięsny/rybny i jest to razowy makaron z jogurtem naturalnym, śmietaną, cukrem i cynamonem albo makaron z truskawkami i jogurtem, czasami pomidory z jogurtem, szczypiorem, przyprawione solą i pieprzem do tego tosty z masłem. Bardzo lubię zupę wiśniową, gotuje się z kompotu i zaprawia śmietaną, do tego najlepiej makaron domowej roboty, nikt nie je tego oprócz mnie ;) naleśniki z twarogiem, śmietaną i jagodami.

Gość ewka z bialegostoku
proszę gotuję mararon muszelki lub świderki bo moje dziecko te rodzaje lubi:) następnie serek wiejski na to kladę, pokrojone truskawki i polewam jogurtem pitnym truskawkowym, bardzo dobre to jest:) i idealne na gorące dni:)

Gość gość
W Poznaniu upał :) (w moim odczuciu ;) ) moze jakbym siedziala gdzies w parku czy nad woda to by było akurat.

Gość gość
u mnie dzisiaj 27 stopni :) Ja mam zupę owocową

Gość gość
jak jest upał lubię jeść drugie dania np pieczony schab, kotlety z filetu kurczęcego z dużą ilością surówki, sałatki ala greckiej, jakiś ryż i zimny kompot.

Gość .wredna jędza
U mnie ostatnio nie ma jakichś szczególnych upałów. Jest ciepło, ale bez szaleństw. Ostatnie dni to: potrawka marchewkowa z piersiami kurzymi + ryż, zapiekane ćwiartki z kurczaka z młodymi ziemniaczkami zapiekanymi w ziołach, surówka z młodej kapusty, dziś zupa ogórkowa, jutro paluszki rybne z frytkami.

Gość ewka z bialegostoku
w Bialym dzis 25 st w cieniu

U nas nie ma czegoś takiego, że jak upały, to chłodnik, mizeria, zupa owocowa. Jemy normalne obiady, bez względu na pogodę. Dzisiaj młode ziemniaki z koperkiem+ mizeria+ kotlety mielone.