Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy najlepiej miec dziecko?

Polecane posty

Gość gość

Mam 30lat, czy to dobry wiek?mam stala dobra prace, ale mieszkam na wynajmwanym jeszcze, swoje mieszkanie bede miec tak za 3 lata, tak poza tym jestem sama.

Gość gość
Nik sie nie wypowie? Chcialabym miec teraz dziecko,mysle ze mam stabilna sytuacje, fakt bede samotna matka, ale trudno takie zycie

Gość gość
Masz jakaś wścieklizne macicy?

Gość gość
lepiej miej teraz dziecko dziecko urodzone w wieku 40 lat bedzie chore

Gość gość
chyba to normalne ze po 30tce pragnie sie juz miec dziecko......to chyba nie jest wscieklizna macicy?

Gość gość
Nie ma sensu szukac faceta, szukalam przez kilka lat inie znalazlam (no znalazlam ale same nie wypaly), wiec biore sprawy teraz w swoje rece!!

Gość gość
dobry. a skad dziecko? ps po co ci bachor?

Gość gość
Moja mama urodzila mnie w wieku 38 lat i jestem zdrowa, co za bzdura, ze dziecko urodzone w okolicach czterdziestki bedzie chore. Jest wieksze prawdopodobienstwo, ale nie kazde dziecko tak pozno urodzone bedzie chore.

Gość gość
No chyba nienormalne jest parcie na dziecko jak sie nie ma stalego partnera (nawet jesli mialby to po roku sie rozsypac). Co zrobisz? Puscisz sie na dyskotece, czy oglosisz w necie ze szukasz samca rozplodowego? I co dziecku powiesz, jak zapyta czemu nie ma tatusia jak inne dzieci?

Gość gość
po co mi bahor? jak ktos zapytal, bo znudzilo mi sie zycie dla siebie samej, znudzily mi sie wycieczki, wypady z przyjaciolmi, rozrywki i pchanie pieniedzy na swoje potrzeby,chcialabym sie kims opiekowac, zyc dla kogos, nauczyc zycia drugiego czlowieka,

Gość gość
Tak, znajde faceta ktory zrobi mi dziecko,to wszystko,nie czekuje nic od niego

Gość gość
A pomyślałaś o dziecku czy tylko o sobie egoistko. Dziecka powinno mieć oboje rodziców, być owocem ich miłości. Dotychczasowe życie ci się znudziło, a jaką krzywdę wyrządzisz dziecku jak też ci się znudzi.

Gość jacek79...
mnie mama urodzila w wieku 39 lat i jestem zdrowy jak ryba, sadze ze masz jeszcze sporo czasu sproboj kogos poznac, dziecko to wspaniala sprawa ale najlepsza jest pelna rodzina

Gość gość
Akurat dojrzalam dodecyzji o posiadaniu dziecka,juz ponad 2 lata pragne miec dziecko, ale nie mam zamiaru czekac latami do usranej smierci jak bede miec 40lat az moja 2 polowka sie pojawi, bo wtedy bedzie za pozno na dziecko!! Potem bede zalowac do konca zycia ze jak mialam sznase urodzic dziecko to tego nei zrobilam!

Gość gość
Notaktojest ryzyk-fizyk z rodzeniem w wieku 40tki, tez moge zaryzykowac, ale co jesli bedzie za pozno? Przeciez teraz jak mam 30lat to to najlepszy wiek na to a nie ktorzy mowia ze nawet ostatni dzwonek wiec dlaczego mam tego nie zrobic?

Gość gość
Kup sobie psa jak Ci sie nudzi. Dziecko to nie zabawka, ani sposob na nude, co mu odpowiesz jak zapyta dlaczego nie ma tatusia? Ze ma, ale to przypadkowy facet poznany w klubie? Jestes straszliwa egoistka, myslisz tylko o sobie, nie o dziecku. Znajac zycie to jak urodzi Ci sie syn to zrobisz sobie z niego substytut partnera i wychowasz na nieprzystosowanego do zycia maminsynka.

dlaczego ją krytykujecie? a z jakich Wy szlachetnych powodów rodzicie dzieci?:D dla partnera? partner nie chce Waszego rozpłodu tylko Waszej miłości, którą do niego stracicie. po c**j ją krytykujecie.

Gość gość
To niby co mam wedlug Was robic? Nie powinnam miec dziecka widze po waszych opiniach, to w takim razie co mam robic? Acha, znalezc sobie faceta tak?

Gość gość
Jest matka, jest ojciec, później dziecko. Normalna funkcja rodziny. Na pewno nie rodzi się dziecka z egoizmu.

autorko, najprawdopodobniej chodzi im o to, że nie możesz mu stworzyć pełnej rodziny ale w pełnej rodzinie też różnie bywa chyba, że znajdziesz kogos, kto po prostu chce być ojcem i to wypali. ja osobiście doceniam posiadanie ojca, bo posiadanie ojca uchroniło mnie w jakimś tam stopniu przed szkodliwym wychowaniem matki.

"Na pewno nie rodzi się dziecka z egoizmu." ahahahahahahahahahahhahahahahhahahahhahahhahahahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahhahahahhahahhahahahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahhahahahhahahhahahahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahhahahahhahahhahahahhahahahhahahahahahahahahahahah nie, koorwa, wcale, matki polki są święte, singielki i bezdzietne na stos.

Gość gość
A co wg Was jest lepsze? A. Samotnie wychowujaca matka,syt gdzie panuje milosc i szczescie tylko ze nie ma tutusia B. Jest tatus, ktorego np znalazlam na chama,szyko bo przeciez musi byc w rodzinie,ale mnie w*****a, to nic,wkoncu dziecko ma pelna rodzine, ........bo nie sadze ze akurat tego jedynego znajde kiedy bedzie mi sie chcialo, ze sie pojawi juz teraz bo chce dziecko, rownie dobrzemoze sie pojawic w wieku 40, 50 lat ico wtedy?

opcja A, ale wytłumacz mi jak się czuje chcicę na dziecko. opisz mi jak się to czuję, chciałabym temu zapobiec. zawsze myśłam, że kobieta rodzi dzieci dla chwały społecznej i dla miłości partnera. a Twoje uczucia sa dziwne, nie znaczy, że gorsze.

Gość gość
Przecież ona tylko szuka zapładniacza, napisała, że nic od niego nie chce. Chce mieć dziecko tylko dla siebie

Gość gość
Kobieta niespelniona w zwiazku nie wychowa dziecka na szczesliwe. Zrobisz sobie z dziecka substytut partnera. Takie jest moje zdanie, bo nie raz widzialam takie toksyczne samotne mamuski. Zwlaszcza jesli maja synow. Nie odpowiedzialas na moje pytanie: co powiesz, jak Cie dziecko zapyta dlaczego nie ma tatusia jak inne dzieci?

"Kobieta niespelniona w zwiazku nie wychowa dziecka na szczesliwe. Zrobisz sobie z dziecka substytut partnera. Takie jest moje zdanie, bo nie raz widzialam takie toksyczne samotne mamusk" trafiłaś w kwintesencję mojej matki:(

Gość gość
Ciezko opisac uczucia, do wieku 28lat nie chcialam kategorycznie miec dzieci, smialam sie z mam chodzacych na ulicy z dracymi sie dziecmi, bylam zajeta soba, rozwijaniem sie i mimo tego ze moi znajomi dawali mi swoje dzieci na kolana, albo pilnowalam je czasem, nie wzbudzalo to we mnie zadnych uczuc,cenilam swoja wolnosc, ciszei spokoj, ale ktoregos razu po prostu sie stalo, zobaczylam jak moja kolezanka krzyczy swoje dziecko za zle zachowanie a potem bierze go na rece i prztula,maly oplata swoje rece na szyji mamy i ten obraz pelen takiej dziwnej milosci sprawil ze cos wemnei drgnelo, apotem juz bylo z gorki, to uczucie to takie jakbys pragnela czegos, ale nie dla siebie, tylkodla tj osoby, to takie poswiecenie jakby, pragniesz dac swoja milosc 2 osobie czesci ciebie czyli dziecku

Gość gość
jak ci nie wstyd zboczona babo pisac takich rzeczy tu sa dzieci idioko

Gość samobojsasasalasamobojcow
zazdroszcze ci tej stalej dobrej pracy. ja musze zdechnac by moze w nastepnym zyciu urodizc sie kims